Thursday, July 28, 2011

Jüri,kas sa oled 50% juut?

https://www.facebook.com/groups/115801825150694/?id=189327644464778&notif_t=group_activity
Jüri Derkun Jah Brendan, seda küll, kuid aeg on edasi länud, näed vahepeal on ka mobiiltelefonid leiutatud....ja mitte tammepuud kallistades. Sa vist , nagu ma aru saan see mees, kes esineb nime all: elektrit saab tasuta, siis järelikult ka sulle pole võõrad tsivilisatsiooni leiutised. Jäta inimeste uskumused nendi enda valida, muidu muutud samasuguseks nagu võitlev ateist või võitlev kristlane. Kas sa seda tahad?


Jüri Derkun Mis puutub juutidesse, siis nemad on suutnud läbi aasta tuhandete säilitad oma kogukonda tänu oma usule, mis on ainuladne maailmas.









  • Brendan Sullivan Mille järgi sa siis defineeriksid eesti rahvuse?
    about an hour ago · 
  • Jüri Derkun 
    Hea küsimus Brendan. Koheselt ei suudagu sulle midagi vastata põhjapanevalt. Võtaksin selle eelseisvaks tööks ette. Kuid, üldiselt, nagu enne mainisin, määrab rahvuse mõtteviis ja haritus. Isiklikult olen 50% ukrainlane isa poolt. Ukraina keelt ja kultuuri ma ei tunne, olen siin sündinud, kasvanud, saanud nii venekeeset (keskool) kui ka eesti keelset haridust (kõrgkool). Ega siin vast polegi puhtaverelisi eestlasi alles. Kellel kaugemalt, kellel lähemalt, ikka on segaverd. Arvan, et rahvuslus on mõtteviis, mis kannab edasi selle maa rahvuslike traditsioone, segamata sinna muid kultuure.

No comments: