Wednesday, July 20, 2011

Jää jumalaga Sten.

Täna lahkus meie seast 27 aastane Sten Tartust. Ta oli tubli mees ,kõik teda austasid,ei teinud ta kellegile liiga ega öelnud pahasti,viskas nalja ja vahel ka viina.


Oleks Sten saanud lugeda järgnevaid sõnu siis ta poleks endalt elu võtnud:


Enesetapu mõtete ilmumine on normaalne,need võivad ilmuda igal inimesel ja mõnedel tulevad need periooditi.
Meedias ilmub tihtilugu artikleid enesetappude kohta,kuid kunagi ei mainita kuidas vältida enesetapmist.Mil inimesed saaksid teada seda lihtsat asja,et enesetapu mõttete ilmumine on normaalne ja see on märk sellest,et inimene vajab elumuutust.



Maaema messil keegi kõnepingist rääkis,et meestel ja naistel ilmuvad vastavalt soole enesetapu mõtted iga seitsme  või üheksa aasta tagant.Ma enam ei mäleta kummal sagedamini.

Enesetapu mõtete ilmumine on märk sellest,et on läbi saanud mingi eluperiood ja inimene vajab elu muutust.Hetkel mil on peas enesetapumõtted,mil ollakse omadega ummikus siis peaks hoo maha võtma ja mitte jätkama vanas vaimus ning hakkama tasapisi otsima elule uut väljundit,uusi väljakutseid,uusi eesmärke,uusi lõbustusi,uut töökohta,uut autot,uut mööblit,tõsta mööblit ühest toanurgast teise,see võib olla midagi väikest või suurt-mida iganes...sõltuvalt inimesest.
Näiteks kasvõi nii:
Kui inimene on sattunud tänavale ja ta ei näe võimalust elu jätkamiseks siis see tähendab,et jumal kutsub teda enda poole-inimesel pole muud teed kui pöörduda religiooni teele-hakata usklikuks-alustada paremat elu kui on seda materiaalne elu...
Kui kurjategija on jäänud plindrisse ja kantpead tulevad teda maha tapma...ka siis jumal kutsub teda enda juurde ja inimene saab päästetud...
Kui arstid ütlevad,et teil on jäänud elada vaid kolm päeva...siis jumal kutsub teid enda juurde ja te elate veel kolmkümmend aastat-ma tean mitmeid inimesi kelledele arstid on öelnud,et neil on jäänud elada vaid kolm päeva ja nad on pöördunud jumala poole-nad elavad siiani...
Enamasti võetakse endalt elu siis kui on lõppenud armastus või armukadedus on õõnestanud tugevasti enesetunnet ja kui siis veel püütakse ennast lohutada napsiga siis on enamasti kindel,et tehakse enesetapp.Kuid sellestki saab üle,tuleb aeg maha võtta ja leppida mõttega,et uus suhe kustutab vana armuvalu ja tekitab veelgi hullema armuvalu. 
Mil on käes otsus teha enesetapp siis inimene on tühi eluenergiast.Inimest võib võrrelda pudeliga mis on vahel täis vedelikku ja vahel tühi.Inimese puhul siis vahel on täis eluenergiat ja vahel tühi.Noh ja kui on otsus käes teha enesetapp siis teadmine,et selle vältimiseks tuleb end laadida eluenergiaga ja siis enesetapu otsus haihtub.Eluenergiat annab endas kasvatada Tai-Chiga,Chi-Gongi,joogaga,tammepuu kallistamisega või asetad selja vastu tammepuud või jooksmisega jne.
Kõik meelemürgid kahandavad eluenergiat s.t. viivad lähemale enesetapu otsusele.Nii,et ärge suitsetage ja napsitage sest need põletavad eluenergiat ja hävitavad armastust-viivad lähemale enesetapu otsusele.
Oh neid eluenergiat hävitavaid kemikaale jms mürke ja asjaolusid on palju ja samapalju on võimalusi tõsta oma eluenergia nivood.

Meid alati ootavad ees paremad ajad...


Puhka rahus,kallis Sten.

No comments: