Tuesday, July 19, 2011

Heade mõtete varasalv

https://www.facebook.com/groups/209647395741347

Allan Pardane edited a doc.
Saagu siia kirja kõik head mõtted seoses meie kogukonna tulevikuga. Teretulnud on kõik ka kõige jaburamana tunduvad ideed. Vahest just sellised mõttevälgatused on muutnud maailma. Ning mine sa tea äkki just sinust pärit mõttekillukesest võib tekkida meie kogukonna meelsust kandev alustala.
Toon teile ühe praktilise elust pärit näite: Kord ühes energeetikakompaniis otsiti lahendust probleemile, kuidas eemaldada kõrgepingeliinidelt jääpurikaid. Peale mitmeid tulutuid tunde otsustati aeg maha võtta ning teha inspiratsioonipaus, mille jooksul pidid kõik inimesed jalutama mööda linna ringi otsima linnapildis seoseid antud lahenduse leidmiseks. Kokkulepitud ajaks tuldi tagasi kokku. Ideid laekus seinast seina, ning siis laekus väikese hilinemisega üks härrasmees, kes jagas teistega oma heurekamomenti. Tal oli käes meepurk, mis tema väitel oleks vaja kinnitada iga kõrgepingeliine kandva posti otsa. Antud meepurgid meelitaksid ligi karusid, kes siis mett kätte saada üritades poste kõigutaksid ning kõigutamisest tuleneva vibratsiooni tulemusel kukuksid jääpurikad traatidelt alla. Antud idee võiks tunduda esmapilgul jabur, aga see nihutas kimpus olevad eksperdid lahenduseni. "Vibratsioon", miks nad küll enne selle peale ei tulnud :). Peale mõningat arutelu otsustati, et kõige otstarbekam on vibratsiooni tekitada helikopteriga. Nüüd siis lendabki põhja Ameerikas piki kõrgepingeliinide trasse helikopter, millest pärineva vibratsiooni tulemusena saavad elektriliinid kerge vaevaga jääst puhastatud ning Energeetikakompanii infrastruktuur töötab tunduvalt vähemate riketega.

Käesolevaga kutsun teid ülesse võtma mõned hetked ja laskma oma loovus valla ning pähe torgatanud mõtted siia kirja panema.


Teen ka ise otsa lahti.
Minu arust on meil puudu ühest lihtsast infokogumikust, kus on üheselt kirjas mida süüa, et olla terve. Ma mõtlen antud juhul seda, et on palju liikvel infot kilokalorite kohta ning selle kohta kui mitu milligrammi kaltsiumit ma peaksin päevas sööma. Aga mis toidud seda sisaldavad? Ehk siis tekitada inimestele mõned lihtsad reeglid, mida paks järgima ilma et peaks hakkama oma toitumisharjumuste kohta erinevaid tabeleid koostama ning kalkulaatoriga poodi minema.
See oli kunagi mu mõte ning tänase mõtete otsimise teemaga seoses panin sinna väikese vimka juurde.
Samuti oleks vaja inimestele jagada infot selle kohta, mida süüa, et olla loodussõbralik. Me ju kõik teame kui palju kahju tekitab loodusele monokultuurne põllumajandus. Miks mitte propageerida toiduaineid, mis on tunduvalt loodussõbralikumad kasvatada kui näiteks nisu.
Ideaalis näeks see välja umbes nii:
Oleks vaja panna kokku info, mis pärineb ökotoidu kasvatajatelt, toitumisspetsialistidelt ning vormistada need maitsvateks retseptideks mõne meisterkoka abiga.
Antud lahenduse märksõnadeks oleks "lihtsus" ning kasutajamugavus.
Nägemus tarbija silmade läbi:
Jõuan kodulehele, mis küsib mu käest, et kas ma tahan tervislikult toituda. Kui vastan jah, siis palub leht mul sisestada enda kohta natukene infot (näiteks sugu, kaal, pikkus, toitumiseelistused) ning siis annab mulle infot selle kohta, mis mul täna süüa teha tasuks. Juhul kui mulle meeldib, mida mulle pakutakse, saaksin ma endale meelepärase retsepti välja printida, mailiga saata või mõnda muud moodi endale meelde jätta. retseptiga käiks kaasas ka shoppamise list, juhul kui ma näiteks jõudsin endale valida ka mida ma endale hommikuks süüa teha tahaksin.

Mulle tundub, et selline lihtsasti kasutatav lahendus võiks inimesed juhatada ainult paari hiireklikiga tervislikele ja ökoloogilistele eluviisidele lähemale.


Idee 2

Ma arvan, et rohelisi tehnoloogiaid tuleks inimesele lähemale tuua. 


Lisaks tervislikule toidule vajab inimene nii maa.-taevaenergiat jpt. peenvibratsioone mida pakub vaid looduses elamine.Inimorganism on ikkagi loomne ja kõige ideaalsem on elada metsa serval omas tarekeses.Kuna ultraliberalistid tahavad anastada meie kodumaad(juba ammu käib meie maade müümine välismaalatele jpms,maarahvas on page3ndatud linnadesse jne.) siis minu arvates eesti rahvuse püsimajäämine ja kosumine sõltub Ökokülade loomisest ja nende elujõulisusest.
Üks õige Eesti küla oleks Taara-Maausu keskne Ökoküla.Kuid paraku ma ei tea veel ühtegi sellist...
Mina näen ökokülades võimalust tagada inimestele esmavajadused s.o. ühiste pingutuste abil teha sedasi,et ei peaks ostma elektrit ega kütust ega süüa ja maksma üüri elamuaseme eest.
Oluliseimad punktid Ökokülas:
1.KÜLA ENERGIASÕLTUMATUS.Näiteks:

The achievement of self-sufficiency in energy is one of the most important objectives for Damanhur.
Today, the Federation is self-sufficient in 70% of water supplies for bathrooms, thanks to solar panel installations; 35% of electricity supplies from photo-voltaic installations and small hydro-electric turbines; 90% of supplies for heating with wood, obtained from looking after the woods. In addition, 35% of Damanhurians use bio-diesel cars (there is a supply pump on the territory of the Federation) and 40% have cars that run on methane or liquid gas.
ht tp://www.damanhur.org/index.php​/sustainability/1263-a-sus​tainable-eco-society
A sustainable eco-society
2.MASINAÜHISTUD PÄÄSTAKSID EESTI KÜLA:
ht tp://elektritsaabtasuta.bl​ogspot.com/2010/10/pollume​hed-masinauhistud-paastaks​id.html

ht tp://www.e24.ee/?id=321196
3.ENERGIASÕLTUMATU TALU:
http://elektritsaabtasuta.​blogspot.com/2011/02/futur​e-farm-concept.html

ht tp://elektritsaabtasuta.bl​ogspot.com/2011/03/mida-ta​hendab-vabadus-ja-soltumat​us-ehk.html

Mõningaid Taara-Maausu põhimõtteid :"Mees ei ole naise omand ja naine ei ole mehe omand,lapsed ei ole vanemate omand ja vanemad ei ole laste omand". Kas tuleb tuttav ette? Eestlaste käitumist iseloomustab ju levinud ütlus:"Mees on perekonna pea aga naine on kael mis seda pöörab".-see on ju puhas Taara-Maausk.

Multifilmis "Naksitrallid" kõlas väga ilusasti üks lause mis kätkeb endas Taara-Maausu tõdesid:
"Paljud hädad sellest algavadki,et eemaldutakse loodusest ja hakatakse jändama tablettidega".

Selleks,et mõista Taara-Maausku tuleks lugeda Tao usku ja tunnetada Tai-Chid,Feng Shuid,
Chi-Gungi jpms. vana Hiina kultuuri tarkusi.

Järgnevad lingid peaksid aitama päästa meie rahvust orjusest ja väljasuremisest,ning panema meie rahvuse kosuma ja õitsele.
ht tp://elektritsaabtasuta.bl​ogspot.com/2011/04/kuna-om​avalmistatud-elektrituulik​ud-ja.html

No comments: