Sunday, June 26, 2011

Elektriauto on igati mõtekas kui osta omale tuulegeneraator mille hinnad pidevalt langevad ja tootlikus suureneb.

http://www.e24.ee/479640/com/riik-toetab-ettevotteid-elektriauto-soetamisel/?t=39&lk=2
25.06.2011 14:40
 lemps : elektriauto on igati mõtekas kui osta omale tuulegeneraator mille hinnad pidevalt langevad ja tootlikus suureneb.
tuulegeneraatoriga saaks siis kütta maja, kogu majapidamises vajaliku elektri, pluss lisaks kogu auto kulutatav kütus. tasuvus aeg oleks umbes 6..7a aga kestab vähemalt 20a.
lisaks võimalus müüa üleliigne toodetud elekter eesti energiale ja veidike teenida.

elektriautol on igati mõtet aga mitte nendel kallitel ja mõtetutel mitsudel. renault andis hiljuti teada et aasta lõpus tuleb välja mitu elektriautot, mis on palju soodsamad (kuna akusid ei pea ostma vaid saad väikse raha eest rentida) ja palju praktilisemad ning suurem valik (nii pisike linnauto, suurem keskklass kui ka pisike kaubik).

seega kui veidike laiema silmaringiga vaadata siis tasub elektriauto ja tuulegeneraator igati ära (minimata siinjuures et elektri hind pidi kõvasti tõusma) ;)
25.06.2011 16:04
 lemps : mõmmik, sry aga kas sa oled i...t või lihtsalt ei jaga matsu :D

tänapäevane tuulegeneraator (vähemalt 3kw aga parem kui 5kw) maksab tõesti rohkem kui iseehitatud, aga mingit juppide vahetust seal küll ei ole. ainuke kuluv detail on laagrid, mida tuleks korra aastas hooldada. lisaks pole tänapäeval vaja suure läbimõõduga tiivikut et piisav võimsus saavutada, tehnika ja materialid on väga palju arenenud.
kõige soodsam on veidike netis surfata ja tellida omale tuulegeneraator, mitte osta meie kohalikelt edasimüüjatelt palju kallimalt.
kui arvestada 3kw generaatori hinda, kodust tarbimist (maja millel el.küte, ning elektriauto igapäevaseks liiklemiseks) tasub see investeering tänaste hindadega ära juba vähem kui 6 aastaga.
tuuliku optimaalseks kasutuseks on vajalik tuulekiirus vähemalt 4m/s, eesti keskmine tuulekiirus aastaringselt on aga 6..7m/s. üle 12m/s tootlikus väga ei suurene, aga see on loll jutt et suure tuulega tiivik laiali lendab :D (iseehitatud võib jah lennata).

kui minu juttu ei usu siis uuri ise natuke, internet on ju olemas. samas mul vahet pole ei pea oma arvamusi kellegile tõestama, kes teab see teab ja kes ei tea see kurdab ja halab iga asja peale negatiivselt :P

elektriauto akude rendist rääkides, tule taevas appi :D ega siis sa neid pidevalt vaheta :D
lihtsalt kui ostad auto siis koos akudega maksab elektriauto 30k € aga ilma 15k €, ning pakutakse võimalust et ostad auto ja akudekomplekti saad rentida (üks komplekt ainult sulle ja jääb sinu kasutusse).
sellel on see eelis et auto hind on soodsam, ei pea muretsema akude eluea pärast, kuna kui aastatega halvenevad, siis saad rentida uue komplekti mitte ei pea uusi ostma ja kulutama suuri summasid.
ega siis keegi sulle mingeid vanu anna või et hakkad ise bensukas vahetama :D laadimisi pead ikka ise tegema.

näha et eestlased ikka ei ole arengu poolt ja säästa ka keegi ei soovi, ainult halada oskame :D

25.06.2011 16:39
 lemps : kui su maja maksab vaid paarkümend tuhat eurot siis tõesti (tänapäevast uut 5kw tuulegeneraatorit on võimalik soetada 10..12tuhande euroga) :D
tvamajapidamisel aitab isegi väiksem kui 2kw, aga ma pidasin silmas nii elektrikütet, elektriautot, kui ka üleliigse energia müügist saadavat lisakopikat.

akude pidev laenutus võib võibolla prantslastel plaanis olla, kuid milleks peaksid pidevalt akusid vahetama? kui ostad uue auto on esimene komplekt ju uued akud, mitte kellegi vanad juustud. ning kui need vananevad ja mahutavus kõvasti langeb, siis saad alati uute vastu vahetada.
kuidas sa üldse seda pidevat vahetust ettekujutad?
et sõidad tanklasse ja kui naine kohvi ostab vahetad kõik akud ära :D
mine tutvu ennem mõne korraliku ja tänapäevase elektriauto ehitusega, kus akud asuvad ja kuidas nad on kinnitatud, see pole mingi 2min töö igale pintsaklipslasele :P

26.06.2011 11:03
mömmikule : Kelle kuradi tuuliku hindasid te vaatasite? 12K euri eest saab 10+ kW tuuliku, millel robustne metallkonstruktsioon ja esimest korda ronid posti otsa alles 5 aasta möödudes, et laagreid õlitada. Aga kuna kõigil ei ole mitme hektarilisi lagedaid platse kuhu see 10kW tuulik püsti ajada, lisaks vaja teha projekt, siis parem asi on üles panna päikesepaneelid. Alla 20m kõrgusel olev tuul on enamasti nõrk ning seda 10kW võimsust iga päev ikka ei ole. Pisituulikud eramajade küljes on energiatootmise mõttes täielik jamps, sest puud ja naabermajad tõmbavad tuulel jõu maha, tekitavad pööriseid ning pinge kõikumise silumine nõuab keerukat elektroonikat. Lisaks võivad naabrid teatud disainide puhul vilina üle kaebama hakata. Kui on raha, et alternatiivenergiat kasutama hakata, siis parem idee on päikesepaneelid ja tean, mida räägin, sest olen proovinud mõlemat varianti ning antud kommentaari kirjutamine on teostatud päikeseelektri pealt.



No comments: