Wednesday, June 29, 2011

Elekter oleks tasuta inimestel käes kui viidaks tarbimine miinimumi ja ehitataks tuulegeneraatorid koostoimes päikesepaneelidega mis toodakski nii palju kui tarbitakse.

Kui küla tahaks elada säästlikult, siis viidaks esiteks tarbimine miinimumi ja ehitataks seejärel tuulegeneraatorid koostoimes päikesepaneelidega mis toodakski nii palju kui tarbitakse. Mingit erilist ületootmist pole vaja ja elekter oleks tasuta inimestel käes. 

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/saksa-soltumatu-energiakula-saastab-elektrilt-neljandiku.d?id=48585383&com=1
energiaekspert29.06.2011 13:19
Siin põrkuvad tegelikult inimeste erahuvid ja töösturite majandushuvid. Kui küla tahaks elada säästlikult, siis viidaks esiteks tarbimine miinimumi ja ehitataks seejärel tuulegeneraatorid koostoimes päikesepaneelidega mis toodakski nii palju kui tarbitakse. Mingit erilist ületootmist pole vaja ja elekter oleks tasuta inimestel käes. 

Selles saksa projektis aga rikuti küla ilme ära vaid seepärast, et toota energiat müügiks. Külaelanikud ei saa sealt mingit muud kasu kui et neile müüakse elektrit fix. hinnaga (mis pole minu hinnangul küll soodne) ja mingi papp tuleb vast ka tuulikute aluse maa rendist. Viimase puhul on kahtlane kas ei oleks olnud mõistlikum jätkata seal muud tegevust (põld, karjamaa vms) ja jätta need tuulikud ehitamata.

Tavaline elamu ei vaja tegelikult üldse eriti palju energiat kui kasutada energiasäästlikke lahendusi. Näiteks esimese vabariigi ajal oli Eestis keskmine energiatarbimine inimese kohta minu mäletamist mööda alla 100 kilovati kuus. Pole vaja kasutada kulukat elektrikütet või muid jamasid.

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Igaüks võib ise arvutada omavalmistatud tuuliku hinna:
http://www.scoraigwind.com/#stuff

http://www.wind-turbine-supplies.co.uk/magnets/magnets.htm

http://www.wind-turbine-supplies.co.uk/magnet_wire/magnet_wire.htm

http://www.wind-turbine-supplies.co.uk/nuts_washers/nuts_washers.htm

http://www.wind-turbine-supplies.co.uk/metal/metal.htm