Saturday, March 26, 2011

Rida EL-ga liitumise leppeid sõlmiti Eestile äärmiselt kahjulikult,lausa kuritegeliku hoolimatusega.

26.03.2011 18:07
 FIE : EL-ga liitumise eel ja järel kinkisime suure osa meie toiduainete turust Lääne-Euroopa farmerile,kes vedas siia subsideeritud toiduaineid. Meie läbirääkijad olid ju inglise ja saksa filoloogid-A.Sreimann,praegune välisministeeriumi asekantsler,teine R.Schank,praegu Eesti esindaja FAO juures. Need ei olnud ju mingisugused majandus- ,ammugi riigimehed,võõrkeelt oskasid nad küll. Neil oli tähtis vaid mitu peatükki suletud saab ja hästi kiiresti,mis nende sisu ka oli, sellesse need tegelased ilmselt ei süüvind või oli neil selline käsk Laari poolt. Ja nüüd ühes kirjatükis valetab Seedor,et Rüütel ja Savisaar hävitasid Eesti põllumajanduse !?
Küsimus ei olegi mitte selles,kes hävitas ja kes ei hävitanud,kuid fakt on,et rida EL-ga liitumise leppeid sõlmiti Eestile äärmiselt kahjulikult,lausa kuritegeliku hoolimatusega.
Näit. haritava maa pind piirati 800 000 ha-ga,piimakvoodid,toetuste taseme määramisel võeti refentsaastaks Eesti kõige madalam teravijatootmise aasta jne.Töötlev tööstus lasti müüa välismaalastele ja ongi tulemus nüüd käes...
Seedor võib lõksutada küll,kuid ega see midagi muuda.
Seedor on kõva mees Laial tänaval,kuid Euroopas on ta "Null und nichts". Kui oma tootmine ruineeritakse,mida on tehtud, ongi nälg majas. Jutt olematu maailmaturu hindadest on samuti absurd,nn "maailmaturul" kaubeldakse toiduainete ülejääkidega ja selle maht on kõigest ca 5% toiduainete kogumahust.Need ettepanekud,mis Ü.V. on teeb,neis ei ole midagi eriliselt uut,need EW-s toimisid,kuid praegu selliseid ettepanekuid ju meie ansiplased kuulda ei võta…Nende jaoks on püha selline dogmaatiline aksioom,et turg paneb kõik paika! 

No comments: