Wednesday, December 29, 2010

Kas KAPO on poliitiline prostituut vää?

http://www.maaleht.ee/news/uudised/eestiuudised/kapo-kinnitas-savisaare-rahakusimist-venemaalt.d?id=37050651&com=1 
Esiteks loeme me kõik artikklit, mis kirjeldab, et KAPO esitatud raportis nimetatakse E.Savisaart Venemaa mõjuagendiks.
Teisena selgub juba järgmisel päeval, et antud raportit ei eksisteeri.
Kolmandaks esitab KAPO võrdlemisi ebaselge sõnastusega avalduse, millest saab välja lugeda, et KAPO pole siiski antud rapordit avaldanud. Lisaks saab veel lugeda seda, et KAPOl on teada isik, kes antud valeraporti fabritseeris ja kuna tegu on fabritseeringuga, siis pole tegu riigisaladusega, mille avaldamine on ebaseaduslik.
Neljandaks teeb KAPO avalduse, et siiski on nüüd tekkinud mingi spekulatsioon selle kohta, et E.Savisaar on Venemaa mõjuagent, kuid asjaolude täpne avalikustamine võtab aega.
Viiendaks nüüd tehakse avaldus, et KAPO avaldas valitsuse julgeoleku komisjonile rahvale teadmata seisukoha ja valitsuse julgeoleku komisjon võttis selle põhjal otsuse vastu, et E.Savisaar siiski on mõjuagent.

Kokkuvõtte saab teha järgneva: Esiteks süüdistus E. Savisaare suunas, mis osutus peagi alusetuks. KAPO kinnitas, et nimetatud raportit ei ole, mida peeti süüdistuse aluseks, kuid andis selgelt mõista, et rahvas võiks sellegipoolest edasi kahtlustada. Sellega avaldas KAPO poliitilise kaaluga sõnumi ja veeretas ühtlasi enda kaelast ära kindla väite esitamisega kaasneva vastutuse.
Selle vastutuse võttis aga hea meelega enda peale praegune valitsus, kellel oleks ühtlasi ka enim motiivi E.Savisaare kohta taolisi valesi fabritseerida. Seega võttiski otsuse vastu valitsuse julgeoleku komisjon (liikmed: Andrus Ansip, Jaak Aaviksoo, Marko Pomerants, Urmas Paet, Rein Lang, Jürgen Ligi), et E.Savisaar siiski on Venemaa mõjuagent. Arusaamatu, et laimu alusel süüdistatu üle mõistavad kohut inimesed, kellel on suurim kahtlus laimu tekitamisel. Ilmselt pole praegusel valitsusel enam miskit kaotada, et selle riski olid valmis enda peale võtma.

Tuletan lisaks meelde, et kui esmane mustamise üritus untsu läks ja süüdistuse aluseks peetud raport poole päevaga võltsituks kuulutati (plaanipäraselt oleks pidanud antud raporti õigsus tunduvalt kauemaks varjatuks jääma), asusid valitsevate erakondade hääletorud E.Savisaart ennast süüdistama antud skandaali fabritseerimises.
Sedasi prooviti kriitilises olukorras improviseerida ja ka läbikukkumine enda kasuks pöörata. Antud lauapõrge ei osutunud aga samuti edukaks ja aega läks natuke rohkem ning teatud mõjutatavad KAPO ametnik(ud?) saadigi enda plaaniga liimile. Plaaniks oli siis, et KAPO ei pea midagi otseselt kinnitama ega eitama, kuid siiski avaldaks läbi retoorika enda poolehoidu esitatud kahtluste suunas.
Nüüd otsustati uuesti suunda vahetada ja lõpetati ära Savisaare süüdistamine antud lekke avaldamisel. Pöörduti tagasi esmase plaani juurde panna rahvas uskuma, et E.Savisaar on Venemaa mõjuagent.

KAPO ise on ilmselt lõhestunud aateliste väärtustega inimeste vahel ja kasumiahnete inimeste vahel. Millegipärast arvan ise, et kõrgemaid ametipositsioone KAPO sisestruktuuris on soodustatud just kasumiahnete inimeste jaoks. Järelvalve erikomisjoni esimeheks oli siiski määratud J.Rahumägi, kes on lausa põhimõtteline ja uhke kaabakas.
Sooviks, et mõni KAPO madalam töötaja ei suuda säärast pulli pealt vaadata ja avalikustab kõik selle, mis tegelikult toimub. Arvan, et õigetel inimestel on säärases asutuses edaspidi kergem tööd teha kui pätid ei võimutse.


 copy - paste, 22.12.2010 13:00
«Läbi õigusloome kujundatakse väärtushoiakuid. Kui riigikogu 25.11.2010 tunnistas kehtetuks karistusnormi erakonna varjatud annetuse vastuvõtmise eest, siis sellega andis ta avalikkusele üheselt mõistetava sõnumi - erakonna poolt varjatud annetuse vastuvõtmises pole mitte midagi taunitavat. Arvestades kapo raportis toodud rahaküsimise kronoloogiat, paigutub ka riigikogu tegevus erakonna varjatud rahastamise dekriminaliseerimisel hoopis teise konteksti,» selgitas Jõks.
http://www.postimees.ee/?id=361297

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Teistel andmetel Islami rahvusvaheline luurefirma Al-Qaida avaldas analüüsi Edgar Savisaare idaraha skandaali kohta, milles leiab, et see näitab Venemaa ja NATO ühistööd Balti riikides:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/nato-varustuse-transiit-labi-eesti-suureneb-huppeliselt.d?id=28793957