Monday, November 22, 2010

ÕIE: LÕPETADA ELEKTRILT KASUMI NÖÖRIMINE, RIIGISTADA PANGANDUS, KAOTADA INTRESS!


http://www.oie.ee/2010/11/22/kes-on-tarmo-kruusmagi/#comment-23819


ÕIE: lõpetada elektrilt kasumi nöörimine, riigistada pangandus, kaotada intress
SI-312

Parasjagu toimuvad kartellivälisel poliitilisel maastikul läbirääkimised erakonna moodustamiseks, et võtta osa märtsivalimistest. Üks aktiivsemaid osalisi on Õnnelike Inimeste Erakond, mille kohta saab lisateavet kodulehelt www.oie.ee ja facebookis http://www.facebook.com/group.php?gid=148685725167254 Et anda aimu ÕIE vaadetest, avaldab SI esimehe Tarmo Kruusmägi kirjutise, mis on erakonna lähtepunkt käesolevateks valimisteks. "Minu arvates teeksid poliitika või veelgi täpsemalt öeldes - riigi heaolust huvitatud inimesed hästi, kui nad lepiksid kokku mõned peamised lähtepunktid ja ideed, millised saab kohe reaalselt ja kiiresti ära teha, et suureneks inimeste vabadus ja langeks elukallidus ehk toimetulekukallidus," leiab Kruusmägi.

Tekst: Tarmo Kruusmägi


Martin Luther King alustas oma kuulsat kõnet sõnadega "I have a dream, that one day..." - "Mul on unistus, et ühel päeval...". Alljärgnev on samuti visioon tulevikust:

Iga iseteadlik inimene valitseb ise omas maailmas, oma kuningriigis. Ta valitseb oma maailma, oma kuningriiki samuti nagu kuningad valitsevad oma kuningriike - iseendi seadustega. Julgen arvata, et iga inimene sisimas teab, et hea maailmakorraldus on selline, mis võimaldab ühiskonna arengut selliseks, nagu seda on kirjeldatud piibli viimase raamatu viimase peatüki viiendas salmis: "ja ööd ei ole enam ning neile ei ole vaja lambivalgust ega päikese valgust, sest Issand Jumal ise valgustab neid, ning nemad valitsevad kuningatena igavesest ajast igavesti."

Kujutlege inimkonda, kus ei ole ühtegi orja, ei ühtegi alluvat, ei ühtegi alamat - kõik elavad ja valitsevad kui kuningad ... Iga inimene ise on valitseja. Selle nägemiseks võime mõelda Jaapani robotitööstuse peale, kus robotid võtavad üle juba ka kõige keerulisemaid töid, nt teenindajate ja koduabiliste töö. Aga võime mõelda ka inimteadvuse nihkest ja teadvuse tõusust seoses interneti tekkega.

See on unistus, mis täitub. Esimesed sammud, mis me saaksime selles suunas astuda on järgmised:

Esiteks.

Maailma tehniline areng on jõudnud ammu sellisele tasemele, et enamus inimesi ei peaks end rakendama odavalt tööle ainuüksi raha vajaduse tõttu. Inimene võiks teha tööd vaid siis, kui ta saab seda teha hingega ja ise tahab. Töötada raha eest, mida on vaja selleks, et maksta energia eest, et maksta vee eest, et maksta sooja eest? Me võiksime kõik majapidamised varustada suhteliselt lihtsa ja odava elektrit tootva mehhanismiga. Selliste seadmete tasuvusaega arvestatakse täna veel mõndades üksikutes aastates, peagi võibolla kuudes? Seda saab teostada kõige efektiivsemalt riiklikul tasandil. Näiteks Eesti Energia poolt rahvalt kokku korjatud ja praegu niisama seisvate miljardite eest. Eesti Energia - kasumit tootva organisatsioonina - järele puudub vajadus juba kasvõi sellest vaatenurgast vaadates, et puudub vajadus kasumit teenida omanikele omanike endi taskust. Eesti Energia kuulub Eesti riigile, mis kuulub Eesti kodanikele.

Teiseks.

Kui kogu pangandusse puutuv oleks riigi käes, kui kõiki panga teenuseid osutaks riik, saaksime meie kodanikena kõiki rahaga seotud tehinguid tarbida täpselt nii palju odavamalt, kui teenivad täna kasumit Eestis tegutsevad võõrad ja kohalikud raha laenajad ... Ainuüksi Skandinaavia pangad viivad igal aastal kümneid miljardeid kroone eestlaste pealt teenitud raha riigist välja. Selliseid organisatsioone võiks kutsuda raha kasutamise maksustajateks ... See on üks tagurlikumaid makse, mis inimestele kunagi peale pandud, on ... intress. Inimesed on seni millegipärast ilma küsimusi esitama olnud valmis pankadele seda maksma.

Nagu inimesel ei olekski valikut? Valikut valida kohaliku elu korraldust? See on ju ainult riigi ehk rahva enda korraldada - valida, et kas rahandus on intressipõhine või intressivaba ja kas kuulub kõigile Eesti kodanikele või müüme võõrastele maha.

Eesti Panka sisuliselt ei ole enam. Euro tulekuga on see muutunud Euroopa Keskpanga filiaaliks. Me vajame uut riigipanka.

Võtkem korra aega, et selle peale mõelda ... Et visualiseerida eelpool kirjeldatud kahest sammust - elekter ja rahandus - tulenevat uut lähtepunkti inimese elule: milline on elu, kui ei pea lihtsa olemas olemise eest kellelegi maksma? See on suur samm lähemale kogu ühiskonna vabadusele ja õnnele.

Aga sealt - uuelt lähtepunktilt - paistab kõik juba täiesti uues valguses...

"Õnnelike Inimeste Erakonna nimel olen valmis käesolevastel 2011. aasta valimistel tegema koostööd kõigi organisatsioonide ja inimestega, kes leiavad, et ülaltoodud kahe muudatuse tegemine meie elukorralduses on esmavajalik," kinnitab Tarmo Kruusmägi.

Allikas: Tarmo Kruusmägi
Kontakt: saalomon@gmail.com

SI portaal www.si.kongress.ee

No comments: