Saturday, October 30, 2010

Tarbijad on sunnitud maksma toetust tootjatele, kellest osa teeniks märkimisväärset kasumit ka ilma igasuguse toetuseta.

http://www.e24.ee/?id=334507
Parts esitab elektrihinna langetamise eelnõu justiitsministeeriumile (9)
30.10.2010 17:42
Majandus- ja kommunikatsiooniminister tutvustas täna Pärnus Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) seeniorite kogule täiendatud eelnõu elektrihinna langetamiseks.

«Esitan esmaspäeval eelnõu täiendatud kujul justiitsministeeriumile, nüüd arvestab see kõigi turuosaliste kõiki mõistlikke ettepanekuid,» sõnas ta IRLi pressiesindaja teatel.
Partsi eelnõu näeb ette kodutarbijate elektrihinna langetamise läbi taastuvenergiamaksu vähendamise. Tema hinnangul on ajal, mil valitseb surve hinnatõusudeks ja kulude kasvuks, elektri hinna alandamine IRLi jaoks oluline eesmärk.
«Elektri hinna langetamiseks tuleb vaid langetada mõistlikule tasemele taastuvenergia tootjatele tarbijate poolt kohustuslikus korras makstav toetus,» ütles Parts.
Minister on valitsusele esitanud eelnõu, mis langetab taastuvenergia toetust praeguselt 12,6 sendilt 3 kuni 5 sendini ehk kuni 75 protsenti.
Partsi hinnangul on praegused toetuse määrad liiga suured - tarbijad on sunnitud maksma toetust tootjatele, kellest osa teeniks märkimisväärset kasumit ka ilma igasuguse toetuseta.
Toimetas: Raul Sulbi

No comments: