Sunday, October 31, 2010

Härra Andrus Karnau: tasuta elektrit! Kohe!

http://www.e24.ee/?id=334599
Andrus Karnau: tasuta elektrit! Kohe! 
31.10.2010 10:56
Eesti Energia juhtide näod olid eile naerul, kui neil tuli teatada, et teenisid kuue kuuga rekordhea ärikasumi. Arvud on ilusad ja suured.

Nüüd peaks kohe elektrihinda alandama! Täpselt nii palju, et energiafirma kasum oleks null või isegi vähem. Sest kahjumis firma peab kulusid kärpima ja uusi tuluallikaid leidma. Ja kui järgmise kuue kuuga on kasum ette näidata, siis saab jälle elektrihinda alandada.

Juba oleks tulnud kõrgepalgaline juhatus lahti lasta. Viis noort meest, kõigil käed-jalad terved. Mis nad istuvad seal, lipsud ees, mingu kive kaevama või siis vähemalt montööriks. Neist saaks toreda viieliikmelise brigaadi, kes järgmise tormi ajal metsataludesse valgust tooks.

Sääst on norm! Monopol on paha! Nende tulu tuleb ju meie arvelt. Üleüldse tuleks see firma likvideerida. Tükeldada, kaevandusload ära võtta! Viivitamatult.

Et midagi alles ei jääks, isegi mälestust mitte. Eriti mitte sellest, et kunagi oli meil unistus oma riigist ja rahvuslikust kapitalist.

Äkki peaksime sajatamise asemel ikkagi tundma uhkust, et oleme üles ehitanud eduka rahvusvahelise haardega firma, mida võib nimetada kodumaise kapitali pärliks?

Ei, meil pole Eesti Energiat vaja, tahame vaid tasuta elektrit.
Andrus Karnau

No comments: