Sunday, August 29, 2010

Riigimaffia röövib ettevõtjaid.

http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/25aastaselt-kerjuseks.d?id=32764245&com=1

Maksame ju 40% sotsmakse., 29.08.2010 12:01
Sotsametnike nagu valgeid vaklu ja hästi tasustatud ning üliõppind.
Meenub töötukassa meenemiljonid omadele ja hästi tasustatud töötukassa nõukogu kogu juhvärgiga.

Kui keegi võtaks omale selle selli sulaseks, õpipoisiks, selliks, siis kehtib kohe erisoodustus pakutavalt lõunalt ja sotsmiinimum 1340kr kuus maksuametile seadusega ja võtja peab kohe tasuma.

http://www.emta.ee/erisoodustus?id=14206

NB! Tööandja on al. 01.01.2009 kohustatud tasuma sotsiaalmaksu töötajale makstud tasult, kuid mitte vähem kui 1436 krooni kuus (kuumäär 4350 x 33%). Kui maksuvaba tulu arvestaval tööandjal on tõend samal maksustamisperioodil isikule teise tööandja makstud tasu kohta, võib ta nimetatud isiku eest sotsiaalmaksu maksta kuumäära ja teise tööandja makstud tasu vahelt, kuid vähemalt summalt, mille ta isikule kuu eest on maksnud.
Vt. ka sotsiaalmaksuseadus.

Ilmselt ühiskond kreenis ahnete ja mitte eriti andekate poliitprominentide suunas ja poliitprominendil ei mingit muret palga ja hüvitiste saamisel, vastavalt vajadusele.

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

http://www.e24.ee/?id=305949

Glikman: praegune sotsiaalmaks karistab ettevõtjat
30.08.2010 16:18

Tuntud äriõiguse ekspert vandeadvokaat Leon Glikman ütles, et senine võrdsustav sotsiaalmaksustamine on oma olemuselt äärmuslikult pahempoolne ja algatusvõimelisi inimesi karistava iseloomuga.


«Kõrgepalgaline ei tarbi teistest rohkem sotsiaalteenuseid ja maksab niikuinii enam makse, saades võrdeliselt vastu vähem, kui madalapalgaline. Me ei tohiks olla kehvemad, kui näiteks Venemaa, kus kehtib regressiivne sotsiaalmaksusüsteem,» ütles Glikman tööandjate manifesti kommenteerides.

Tema sõnul elavdaks sotsiaalmaksulagi majandust, luues töökohti, ajendades tõhusamalt töötama, kvalifikatsiooni tõstma ja kõrgetasemelisi spetsialiste tööle võtma.

Glikmani sõnul peaks sotsiaalmaksu tasuma see, kes tarbib sellelt saadavaid hüvesid. Kui sotsiaalmaksu maksaks töötaja, suureneks vastavas osas tema palk.

«Tavatöötaja ilmselt ei saagi aru, et riik röövib töö tegemise ja andmise eest umbes poole, mis tähendab, et inimene töötab pool aastat riigi jaoks, mille eest saab vastu üsna niru avalikku teenust. Praegu ei ole sotsialistliku iseloomuga hiigelmaksumäär proportsioonis vastusaadava kesise teenusega ja karistab tööandjaid ning paremaid töötajaid,» selgitas vandeadvokaat.

Tööandjate manifesti töölepingut käsitleva punkti kohta ütles Glikman, et kollektiivleping peaks olema tavapärane võlaõiguslik kokkulepe, kus pooled on vabad määrama lepingu lõpetamise aluseid. «Kui riik sekkuks vähem lepingutingimustesse, muutuks tööturg paindlikumaks. Hea töötaja suudab endale riigi abitagi head tingimused välja kaubelda, kehva pole aga mõtet poputada,» rääkis ta.
Sirje Niitra