Tuesday, August 24, 2010

Lihatööstus peatas elektri hinnašoki tõttu tootmise.

http://www.epl.ee/artikkel/582300
Raplamaa lihatööstus peatas elektri hinnašoki tõttu tootmise

Hommikul elektri hinnatõusust pahviks löödud aktsiaselts Rey lülitas lihatööstuses ja sigalas voolu välja.

Andres Reimer, toimetaja 24. august 2010 17:24

Raplamaa aktsiaseltsi Rey farmi sead pidid elektrihinna järsu kallinemise tõttu talluma õigeaegselt välja vedamata sõnnikul.

„Kui Eesti Energia oleks juba eile oma avariist ja sellele võimalikest tagajärgedest teatanud, oleksin olnud paremini ette valmistunud, oleksin teinud kalkulatsioonid oma enda varugeneraatori kasutamiseks, kuid nüüd tuli ikka täielik šokk,“ ütles Rey juht Valentin Kütt.

Hommikul kell kaheksa lülitas Kütt oma 24 töötajaga lihatööstuses välja kõik kupatusvannid, boilerid ja keedukapid, sest kartis ootamatult kümnekordistunud elektrihinnast majanduslikku põntsu. Samuti peatas Kütt sõnniku väljaveo ja muud võimalikud elektriseadmed 11 500 pealises sigalas.

Eesti Energia oskused või võimekus kliente olulistest muutustest teavitada on Küti sõnul viimasel ajal märgatavalt halvenenud. „Kui varem teatati elektrikatkestustest õigeaegselt, samuti avariide likvideerimisest, siis nüüd seda pole,“ selgitas Kütt. „Ma ei ole Eesti Energia tegemata jätmistega üldse rahul, aga mul ei ole kahjuks valikut.“

Kella 14st hakkas elektri hind langema ja saavutas kella 17ks juba oma tavapärase taseme.

No comments: