Saturday, August 28, 2010

Laadimisjaamad on 14-s Stockholmi kesklinna parklas.

http://puhaselu.blogspot.com/2010/08/mis-imeloom-on-zero-emission-vehicle.html

Tommy said...

Ka laadimisjaamade osas on asjad edenenud. Taani lubas terve riigi katta elektriautode laadmisjaamade võrgustikuga aastaks 2011.

Inglismaal on laadimiskohtade võrgustik juba praegu heal järjel ja arenemas. Ainuüksi Londonis on tänaseks üle 50 laadimisjaama.
Inglismaal on laadimine lahendatud "Lectrobay" nimeliste seadetega, nagu on näha ka minu blogipostituse viimasel fotol.
Laadimine ise on tasuta, maksta tuleb vaid laadimisjaama käivitamiseks/avamiseks mõeldud kiibi eest. Seda on võimalik rentida või siis osta "ühekordne" kiip näiteks kaubanduskeskusest. Londonis on lubatud aastaks 2015 laadimisjaame iga miili kohta.

Rootsis lisandub laadimikohti järjest juurde, kes on käinud Åre´s suusatamas on neid sinise-punasega poste seal ilmselt ka näinud. Rootsis saab tänu "Swedish Energy Agency" heale tööle sellest suvest elektriauto laadimise eest maksta ka näiteks mobiiliga (sarnane meie mobiilse parkimisega). 2009 aastal alustas ka Rootsi McDonalds koostöös "Elforskiga" oma hamburgerikohtade juurde elektriautode laadimiskohtade paigaldamist.
Euroopa 2010 aasta roheliseks pealinnaks valitud Stockholm paigaldab üha uusi laadimiskohti (2009 oli neid 100, täna vist juba rohkem) ja teeb omalt poolt kõik, et elektrauto oleks "turvaline investeering" ja neid tänavapilti ühe enam ilmuks. Laadimisjaamad on näiteks 14-s Stockholmi kesklinna parklas.

Maha ei jää ka Euroopa puhtaimaks ja keskkonnasõbralikumaks linnaks valitud Helsinki ! Planeerimisel on muuhulgas näiteks maailma esimene "roheline kiirtee" - laadimisjaamade võrgustikuga kaetud maantee Helsinki Turku vahel, mis valmib aastaks 2016.

Vot - Eestil on, millest/kellest eeskuju võtta
25 August, 2010

No comments: