Saturday, July 31, 2010

Juudiriigi kaaperdamise organiseerija Eerik-Niiles Kross on sattunud täbarasse olukorda.

http://ersp.ee/?page=54&lang=est

Eerik-Niiles Kross kui juudiriigi käsilane Arctic Sea röövimisel?

(13.06.2010) Prokurör Lavli Lepp märkis kommentaariks Dmitri Savinsi väitele, et Eerik-Niiles Kross oli Arctic Sea hõivamise tellija, et kriminaalmenetluse käigus Krossi seost laeva hõivamisega ei tuvastatud, kirjutab kartellimeedia „lipulaev” Postimees.

„Savinsi ja Krossi omavahelised seosed on Eesti ajakirjandusest läbi käinud ka varem. Prokuratuur ja kaitsepolitsei on kontrollinud kõiki teadaolevaid kriminaalmenetluse seisukohalt olulisi seoseid Dmitri Savinsi ja isikute vahel, kellega ta Eestis suhtles,” kinnitas prokurör Lepp.

22. juulil 2009 Soomest puulastiga Alzheeriasse väljunud Malta lipu all seilanud Arctic Sea kaaperdati 24. juulil Balti meres ja seepeale kadus jäljetult. 12. augustil kuulutas Venemaa välja laeva otsimismissiooni, milles osales mitu sõjalaeva. Kaaperdatud laev tabati nädal hiljem Inglise kanali läbimise järel Atlandil. Meeskond vabastati ja laeval viibinud kaaperdajad vahistati.


31. augustil pühendas röövimist põhjalikult uurinud ajakiri Time sündmusele artikli, kus seoti röövimist Iisraeli huvidega, sest laeval olevat olnud Lähis-Idasse saadetav relvalast, mille jõudmist sihtpunkti otsustas juudiriik takistada. Ilmselt oli juudiriigi luure saanud infot, et laeva kasutatakse salarelvade veoks.

„Miks Iisraeli president Shimon Peres läks päev pärast laeva avastamist Venemaale üllatusvisiidile? Mida n-ö ühe kaaperdaja vend Dmitri Bartenev mõtles, kui ta ütles Eesti TV-le 24. augustil, et nii tema kui ka teised arvatavad piraadid tõmmati lõksu?,” küsib Time.com.

Veebiportaali ersp.ee toimetuse arvates on poliitik Mart Laari lähedane sõber ja president Toomas Hendrik Ilvese napsikaaslane sattunud juutidele tehtava tellimustööga täbarasse olukorda. Loomulikult hakkasid pettasaanud kaaperdajad kohtus andma „puhtsüdamlikke ülestunnistusi”, sest neile oli ilmselt teadmata kogu asja, milles osalemisse Kross neid palkas, tõeline eesmärk – Iisraeli salaoperatsioon.

Endine Eesti luurekordinaator Eerik-Niiles Kross on varem olnud otseselt seotud 1990-ndate alguse vängelt lehkava, Mart Laari valitsuse Iisraeli relvaafääriga, mille alusel saadeti Eestisse partii kasutamiskõlbmatuid vene õhutõrjekahureid.

Loodetavasti sai Kross oma afääri eest raha juutidelt kätte. Kuigi asi ebaõnnestus ja hakkas haisema, kulub see talle „vaikimistasuna” kindlasti ära. Paraku võib aferistil-kombinaatoril kehvasti minna, kui kaaperdajad Vene vanglast vabanema hakkavad ja ahnel petturil kõrvad pihku võtavad. Mehikesel tasub mõelda poliitilise varjupaiga küsimisele Iisraelist, sest vaevalt et pettasaanud „vene vägilased” asja niisama jätavad.

No comments: