Saturday, July 31, 2010

Juudid teevad ettevalmistusi Iraani ründamiseks

http://ersp.ee/?page=54&lang=est

(15.06.2010) „Samal nädalal, kui ÜRO Julgeolekunõukogu võttis vastu otsuse Teherani vastaste aktsioonide osas, teatasid Pärsia lahe äärsed kaitsestruktuurid, et Ar-Riyäd lubas Iisraelil kasutada kitsast õhukoridori oma riigi põhjaosas Iraani vastase pommitusreidi vahemaa vähendamiseks,” kirjutab The Times.

„Saudid andsid iisraellastele loa üle lennata, nad sulgevad selle ees silmad,” teatas USA sõjaväeallikas regioonis, lisades, et seda tehakse USA Riigidepartemangu kooskõlastusel. Samas väidavad ka Saudi Araabia allikad, et riigi kaitsestruktuurides teavad kõik selliste lepete olemasolust, kui Iisrael on otsustanud Iraani rünnata, kirjutab Timesonline.co.uk.

Veebiportaal ersp.ee on pidevalt silma peal hoidnud sündmuste eskaleerumisel Lähis-Idas, mistõttu ei tohiks USA ja Iisraeli oodatav kallaletung Iraani Islamivabariigile olla meie lugejaile üllatuseks. Kartellimeediast informatsiooni hankijaile võib seda olla.

Teadupoolest omab juudiriik juba alates 1970-ndatest tuumarelva, mille lõhkepeade arv ületab Suurbritannia tuumaarsenali. Iraan väidetavalt töötab seda alles välja, mida juudid nii Iisraelis kui ka USA-s lubada ei saa. Mõlema poole käsutuses olev tuumarelv oleks tasakaalustavaks jõuks konfliktsete riikide vahel, mis aitaks ära hoida vaenavate riikide vahelisi tuumasõdu, nt USA contra NSVL, India contra Pakistan. Paraku ei saa Iisrael sellise situatsiooni tekkimist lubada, sest praeguses olukorras võib ta oma vaenlasi karistamatult tuumarelvaga rünnata.

No comments: