Thursday, July 29, 2010

Elekter on suurtarbijatele kolmandiku võrra kallinenud

http://www.epl.ee/artikkel/579920

Alates aprillist avatud turule sunnitud suurtootjad on viimase kvartali jooksul pidanud elektri eest maksma 30-40 protsendi võrra enam ning Elektrienergia Suurtarbijate Liidu juhi Tiit Kolgi sõnul on seni vahe kinni makstud ettevõtete endi taskust.
Erik Rand, toimetaja 11. juuli 2010 13:07

Lisaks elektrienergi suurtarbjate liidule ka Repo Vabrikuid juhtiv Tiit Kolk teatas selle aasta alguses, et ettevõtete surumisega elektrituru meelevalda võetakse neilt jõuga ära 700 miljonit krooni aastas.

"Ega siin midagi nüüdseks muutunud ole. Keskmiselt on elekter läinud 30-40 protsenti kallimaks," rääkis ta ERRi uudisteportaalile.

Kolgi sõnul valitseb majanduses vähese nõudluse tõttu tänini ülepakkumine, mis ei võimaldagi hindu tõsta. "Hindades elektri kallinemine ei kajastu. Selleks pole ruumi. Kompenseerida tuleb see kahjumi suurenemise arvelt," sõnas ta.

Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leisi sõnul on ettevõtte elektriarved suurenenud aastataguse perioodiga võrreldes veerandi võrra, kuid jäätiste ja kalatoodete omahinnas ei ole elektri osatähtsus suur, mistõttu hindu pole kergitatud.

No comments: