Friday, June 25, 2010

Väidetavalt tekib aspartaami lagunemisel metanool, mis teeb pimedaks, formaldehüüd, mis on närvimürk ja ärritava toimega sipelghape. Ärge tapke ennast

http://www.tarbija24.ee/?id=280203&com=1
25.06.2010 11:20
keemikust tehnoloog : E1520-prpüleenglüool on kasutusel paljude lõhna- ja maitseainete koostises, ilmselt lahustina ning sel juhul ei ole seda vaja ka pakendile märkida.Jookides on piiranguks 1 g liitris. See on kasutusel ka nn.looduslikes maitse-ja lõhnaainetes. On muidgi ka palju lõhna- ja maitseaineid, milles lahustiks piiritus - aga tarbija ei saa pakendilt teada, kas saab joogi propülenglükooli või väikese alkoholisisaldusega.
Ja proovige leida poest valmistoitu, mis ei sisaldaks maitse-ja lõhnatugevdajat naatriumglutamaati E621 !!!
Ja kuidas teha selgeks , et nn.light tooted, mis on enamuses magustatud aspartaamiga E951 (tihti kombinatsionis teistega) on mürk ning organism saab sellest vaid magusainfo ja evolutsiooniliselt teab, et sellele järgnevad kalorid, mistõttu inimene sööb need kalorid ikka endale millegi muuga sisse, seega ei aita light toode ka paksuks mitteminemisele. Väidetavalt tekib aspartaami lagunemisel metanool, mis teeb pimedaks, formaldehüüd, mis on närvimürk ja ärritava toimega sipelghape. Ärge tapke ennast ja oma lapsi light toodetega!
Parem oleks ka väga popularsed energiajoogis joomata jätta,nendest saab vaid megadoosi süsiveiskuid, üledoosi vitamiine ja tohtu koguse sidrunhapet,lisaks ka närvisüsteemi üles piitutavid erguteid. Kurb mõelda nebde tarbijate tervisele tulevikus.
Ka toidutootmine on äri ja kõik käib suurema kasumi nimel.

24 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 11:22
gusta : Asi on hullem, kui teadlane väidab.... On E-sid, mis ühendriikides keelatud aga Euroopas lubatud...see näitab, et tootjate lobi on hirmuäratav ka Euroopas.
Siin ei aita Ansip ja Co ja praegune Riigikogu, meil tuleb asjad ise paika panda
Uuri pöhjalikult:
www.rohelisedratsionalistid.pri.ee

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 11:26
lubjakas : Kõige parem toit inimesele on see, mis on kasvatatud kuni 100 km elukohast.
Suurtootjate diktaadist võite lugeda artiklist: Orjastamine toidu kaudu
-13 -1 +1 +18
25.06.2010 11:27
rohepea : maret, suurt põldu ei rohitagi - seda mullatakse.

jes, euroopas on mitmed e-ained keelatud, mida meil lõdvalt võib toidule lisada.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 11:37
orjastamine toidu kaudu : Konserveeritud toidu söömine loob eeldused selleks, et inimesel tekiks vastumeelsus kõige uue vastu. Kui palju on tänapäeval lapsi, kes kasvavad konservtoiduta? Kui palju leiame kaubalettidelt toiduaineid, mis ei sisalda säilitusaineid ehk konservante?
Säilitusainete sissesöömine takistab inimese sees elavate mikroorganismide tööd. Mikroorganismid erinevate bakterite näol on sissesöödud toidu muutjad inimese kehale vajalikeks energialiikideks. See osa toidust, mis jääb tänu bakterite uimastamisele või tapmisele läbi töötamata, ladestub seedekulgla seintele ja moodustab mürgise nn. filterkihi omastatava toidu ja organismi vahele. Selle protsessi jätkumisel tekib soolte ummistus, millest keha püüab vabaneda kõhulahtisuse (soolte läbipesu) näol. Peale selle tekivad kõikvõimalikud ummistused ka keha muudes toidu imendamisprotsessides.
Vastumeelsus kõige uue vastu kasvab protestiks olemasoleva vastu. Kui olemasolev ei uuene, siis muutub see tüütavaks ja koormavaks, kuna selles puudub elulisus. Suvaline protest väljendub varem või hiljem allergiana. Kas teate, mitu protsenti eesti lastest kannatab allergia käes?
Toiduainete geneetiline muutmine läheb otsesesse vastuollu Maa ökosüsteemiga, mille loojad asuvad kaugel väljaspool Maa piire. Tekib küsimus, miks lastakse sellel toimuda. Vastus on lihtne: kui inimesed oma ülbuses ja saamahimus tahavad loodu täiuslikkusest üle olla ehk ei oska olemasolevat endi jaoks väärtustada, siis peavad nad oma tegude kibedaid vilju ka maitsta saama. USA-s on geneetiliselt muudetud toiduaineid 82%, Euroopas ulatub see juba 75%-ni.
Allikas:Orjastamine toidu kaudu

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 11:39
to eleonore : kui keegi teaks täpselt kuidas on miski E aine biokeemiliselt ohtlik, oleks sellest juba ammu kirjutatud, sa vôid leiba ka bensiiniga niisutada kui leiad, et pidurivedelikuga leiva niisutamine on normaalne.Üldiselt oled ka vôib-olla kuulnud, et Eestis on küpsetatud leiba sajandeid ja ilma lisaaineteta - anyway söö koeratoitu edasi.
-12 -1 +1 +19
25.06.2010 11:41
kah keemik : Tõepoolest, antud artiklist on täielikult puudu doosi ja tema mõju vahekord. Näiteks vaske on ajaloolilselt kasutatud toksilise vetikahävitajana laevade põhjade puhastamisel. Aga see ei tähenda, et vask piiratud hulgas toksiline oleks - veelgi enam, inimorganism suisa vajab vaske teatud koguses. E-ained küll on enamjaolt kunstlikud, kuid mis nende nimi ka poleks ja milleks neid suuremas kontsentratsioonis ka ei kasutataks, ei tähenda see, et nad üliväikeses koguses midagi halba põhjustaksid. Aga põhimõte on loomulikult õige - mida vähem E-aineid, seda parem - printsiibil 'pigem karta kui kahetseda'. Õige investeering tervisesse on kasvatamisel mürgitamata ja E-ainetevaba toidu söömine mitmekülgse valikuga ja normaalses koguses - kui seda vaid kusagilt võtta oleks...

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 11:49
lahendused :
Praegune E-ainete süsteem on loodud valedel alustel toppides tavalised ohutud ained (sool, suhkur, sooda) kokku mürgise sünteetilise keemiaga (aspartaam ja pidurivedelik).

Mõistlik oleks luua uus süsteem, kus säiliks senine e-number, kuid muutuks alguses olev täht vastavalt looduslikusele-mürgisusele (A-täiesti looduslik ja ohutu; B-looduslik, kuid veidi ohtlik suurtes kogustes; W- keemiline ja väga ohtlik)

näiteks:
A330 = sidrunhape (looduslik ja ohutu)
W951 = aspartaam (keemiline ja ohtlik)

Nii arutaks poest toitu ostev inimene: siin on tähestiku lõpus (S, T, W) olevate tähtedega säilitusained, sellist mürki ma ei osta - aga siin on vaid tähestiku alguses (A, B, C) olevate tähtedega säilitusained, seda loodusliku lähedast toodet ma ostan.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 12:22
tohopele : rannarootsil on ladtevorstikesed mis e/ainevabad... ja imehead... miks teisi vorste ei saa ilma e621 teha?
NENDE LASTEVORSTIDE MAITSE KYLL HEA ILMAIGASUGU SAASTATA

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 12:50
xxx : Kes muidu aru ei saa kui kahjulik on aspartaam, siis teadku et aspartaam sisaldab umbes 10 % metanooli ja mäletate ehk mis juhtus Pärnumaa metanoolijoojatega. Nooremad ehk ei tea et vaid pitsitäis metanooli võib tappa ja pool pitsi teeb pimedaks või vähemalt halvendab silmanägemist.

Ka aspartaami teine komponent fenüülalaniin kuulub mürkide hulka.

Tuntud on üks mõrvalugu, kus naine tahtis oma elukaaslast ära tappa ja jootis talle sel eesmärgil ohtralt aspartaami sisaldavaid jooke ja muid produkte. Aasta pärast andiski mees otsad. Lahkamisel selgus küll et mehe veri oli mürke täis, kuid kuna aspartaami sisaldavad produktid on legaalsed, ei saadud naisele süüdistust esitada.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 13:34
Mürk : jääb mürgiks olenemata doosist.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 13:47
TO ootan ammmmmuuuu!:) : On olemas talunike üleeestiline võrgustik.
Preagu on sela 90 talunikku ja tooteid 170 ringis.
Kaardi pealt leiad endale sobiva taluniku ja ise lähed järgi:

www.elavtoit.com/pakkumine
http://www.elavtoit.com/tabel/pakkumine

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 13:49
Oliver : "Uskumatu on ka asjaolu, et toiduainetetööstuses on väga laialdaselt kasutusel suhkruasendaja aspartaam (E951) ja maitsekorrigeerija naatriumglutamaat (E621). Mõlemad on tuntud neurotoksiinid, mis mõjuvad hävitavalt ajule ja põhjustavad mäluhäireid."
....
"Lõppeks pole ju põhjust umbusaldada toiduainete tehnolooge, kes vastutavad toiduainete kvaliteedi eest."

Väga vastuoluline jutt. Ühest küljest on tegu ohtlike ainetega, teisest küljest on need ained "piisavalt testitud", et sisse süüa. Ega jah - kasumit taga ajavaid firmasid ja toidutehnolooge pole ju põhjust umbusaldada, eks?

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 13:57
Heh! : " Kogustest rääkides tuleks kasutusele võtta nn "mõistlik piirkogus": näiteks soola ei saa kilode kaupa korraga alla neelata kuna ta on liiga soolane, ehk terve inimene ei saa soola ohtlikes kogustes süüa"
Soola soovituslik norm on 5-6 grammi päevas. Üle selle hakkab see tervisele mõjuma. Kõrgendatud vererõhk jne. Ja siis vaatad kulinaarialetis 200g toorsalatipakki, millele on peale kirjutatud: "soola kuni 2%".
Ja tappev söögisoola kogus pole kaugeltki mitte kilodes. Palju vähemaga saab hakkama.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 15:23
Tohman : "Ka aspartaami teine komponent fenüülalaniin kuulub mürkide hulka."

Fenüülalaniin on ikka täiesti loomulik aminohape (molekul, millest ehitatakse valgud), ohtlik on see siis, kui lootel fenüülketonuuria PKU - geneetiline haigus, millega fenüülalaniini hüdroksülaas PAH (ensüüm) ei muuda fenüülalaniini üheks teiseks aminohappeks - türosiiniks. Fenüülalaniini ülehulga puhul koguneb organismi ainevahetuse produkt, mis kahjustab närvirakkude müeliinkesta - see võib viia loote vaimsele alaarengule. PKU sagedus valgete hulgas on kusagil 1:10000, nii et ei tasu väga muretseda, seda saab ravida õige dieediga. Fenüülalaniin on muide asendamatu aminohape - seda saab ainult toiduga.
Teine aspartaami laguprodukt aspartaat on samuti väga oluline aminohape, seda suudab organism aga ise sünteesida.
Kolmas komponent metanool on tõepoolest mürgine ning võib metabolismi käigus muutuda formaldehüüdiks (metanaal).

Võib uskuda seda:
http://loodus.pri.ee/aspartaam-on-murk-ettevaatust/
Või seda:
http://www.skeptik.ee/index.php/2007/09/13/aspartaam-on-tervisele-ohutu/
http://www.epl.ee/artikkel/385649

Mina igatahes väldin aspartaami, kuid paanikaks pole ka põhjust.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 16:04
vandenõu : Praktika on näidanud et 99% toiduaineid võib valmistada ilma ühegi E-aineta.
Vätige ka mürgiseid värve: E110, E104, E122, E129, E102 ja E124

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 20:29
mesi : Tuleks lisada, et toimumas on üle-maailmne massiline mesilaste hävimine, mille põhjuseks on mürkained põldudel, mis nõrgestavad mesimummide tundlike organisme.
Näiteks Kalifornias on asi niikaugel, et mesimumme tuleb mujalt importida, kuna kohalikus mürgises ja monokultuurses ümbruskonnas nad ei pea kaua vastu.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 20:45
mesi : Üks tähtis aspekt puudub artiklis ja kommentaariumis:
Mitte keegi ei tea, kuidas mõjub elus organismile erinevate ainete virvarr!

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 20:57
Juku : mesi : Üks tähtis aspekt puudub artiklis ja kommentaariumis:
Mitte keegi ei tea, kuidas mõjub elus organismile erinevate ainete virvarr!

Vaatasin ka mingit saadet kus sama teema oli üles võetud. Kõiki aineid testitakse ükshaaval aga välditakse E-kokteilide testimist.
Pakenditelt vaadates on need ikka 3-10 kaupa.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 21:30
Elvi elfi_ait(at)yahoo.com: Kõige hullem on see, et ka tabletid on kõik mürgiste värvainetega kaetud. Seisan pidevalt probleemi ees, kas võtta ravimit või mitte, sest kõigis on E-ained.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 21:45
päkapikk : sõin eile 3 aastat koduseid vanu kuivatatud õuna lõikusid ja need maitsesid oivaliselt ilma igasuguse keemiata.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 22:19
Nuta või naerale : Sestap lisagem edasi laste multivitamiini jookidesse aspartaami ja igasuguseid värvaineid, sest keegi ei suuda tõestada, et lõplik mürgitus just läbi nende tuleb.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

25.06.2010 23:20
E621 : inimesed, ma armastan teid. lapsed, võtke üks viiner ja siis võtke veel üks ja veel üks. kui leiate saslõki või singi või suitsuvorsti ilma minuta, loosin teie vahel välja tuliuue keedusalaami vorsti, mis on eriliselt hea tänu korralikule E621 koostisele.elagu rakvere lihakombinaat ja nõo lihatööstus, tänu teile pole võimalik ilma E621ta lihadelikatesse poest saada.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

26.06.2010 00:14
lahendused :
Kui väita, et ükski aine pole oma olemuselt mürgine, vaid on mürgine teatud kogusest alates, siis jõuame me välja absurdini: suvel võiks kuumuse vastu süüa "väikestes kogustes" rotimürki, mis halvab soojusregulatsiooni ja nii on jahedam olla - rotimürgi näital saab igaüks aru, et mürk jääb mürgiks ka väikestes kogustes - sama on ka aspartaami, piduriõli ja muude mürkidega, mida toidu sisse üritatakse sokutada.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

26.06.2010 01:30
kkk : Ma küll ei saa aru, miks ei ole põhjust umbusaldada toiduainetetööstust, kui kasumi nimel võidakse halvendada toote omadusi.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

26.06.2010 01:30
aga : teadlase tädi, seda halleluujat olen kuulnud igaühelt, mis oli kirjutise tuum? Toit ei vaja ühtegi lisaainet, kui toidu toorainet pole mürkkiirenditega kasvatatud. See on vastitavate riigiametnike poolne inimsusevastane jõhker kuritegu, et E (eurotähisega) aineid üldse lubatakse kasutada. Kahjuks pole meil riiki, seega keegi selle jeurooblasti süsteemis kuritegude eest ei vastuta. Kui tädi on keemik, siis võiks pisut valgustada kõikide E ainete võimalikke tagajärgi, kui neid suust sisse ajada.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

26.06.2010 01:40
to : lahendused 11.49 nafta on ka looduslik, nagu kõik teised kemikaalid ja need on väga kasulikud.
Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka aga(01:30).
-0 -1 +1 +1
26.06.2010 02:03
lisan veel : Hea on siin targutada toidus leiduvatest ainetest. Sellest aga ei taha keegi rääkida, et meil ei ole kontrolli selle üle, mida toit tegelikult sisaldab. Pole laboreidki. Kui on, siis ei kuluta niinimetatud riik sellele sentigi, et pankurite kartelli monopoltööstuse tooteid kontrollida. Iga tootja kirjutab seda, mida tahab. Enamus jäetakse kirjutamata. Soovitan siiski hankida oma toit inimestelt, kes teavad ja praktiseerivad biodünaamilist viljelust. Kauplustest ja turult ei soovita midagi osta.