Wednesday, June 9, 2010

Karskusliit soovib, et kogupereüritused oleks alkoholivabad

http://uudised.err.ee/?06206423

Karskusliit soovib, et kogupereüritused oleks alkoholivabad

09.06.2010 11:23

Karskusliidu sõnul on suur osa suvesündmustest kogupereüritused, kus täiskasvanud paraku tarbivad alkoholi, mis jätab lapsed ilma võimalusest olla alkoholist tingitud negatiivsete mõjude eest kaitstud.
"Iga täisealine inimene peaks arvestama, et nii nagu temal on täiskasvanuna seaduslik õigus alkoholi tarbida, nii on igal lapsel õigus selle mõju eest olla kaitstud. Kustume üles korraldama lastega üritusi alkoholivabalt," teatas karskusliit.

Liidu hinnangul mõjutab alaealisi teiste inimeste joomine ning alkoholireklaami nägemine. "Üritused, kus tarvitatakse rohkelt alkoholi, mõjutavad noorte arusaamist pidutsemisest ning vabaaja veetmisest. Teaduslikud uuringud kinnitavad üheselt, et alkoholi tarvitamise nägemine vanemate ja sõprade poolt, suurendab oluliselt võimalust, et noor ka ise hakkab alkoholi tarvitama."

Priit Luts

3 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

No näidake siis eeskuju ilma alokoholita pidudega.

Esimeses Eesti Vabariigis olid karskuspeod au sees ja populaarsed.Miks Eesti Karskusliit ei korralda karskuspidusid?
Küllap see tuleneb sellest,et Karskusliidu sponsoriks on Liviko...
Tean seda,et rahvatantsijad tegid Karskusliidule ettepaneku hakata korraldama karskuspidusid koos rahvatantsudega ja murumängudega aga karskusliit lükkas selle ettepaneku tagasi. Ma ise samuti tegin sama ettepaneku ja nad soovitasid mind ühineda selle Karskusliidu laste grupiga kus mängitakse koos...mul pole laste vastu midagi aga küsimus on ju karskuspidudes mida peaksid korraldama karsklased täiskasvanuile.
Millal siis me saame kuulda Karskusliidu pidudest?
Karskusliidu peod võiksid olla etemad kui homopeod sest teatavasti karsked mehed ei ole pealetükkivad...ja see meeldib paljudele naistele...
Ainult karskuspeolt on võimalik leida endale karske partner jne.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Selge on ju too,et kui peetakse karskuspidusid siis sellega ennetatakse ka narko tarvitamist.
Riik selle asemel,et kulutada raha igasuguste alko ja narkovastaste programmidele korraldagu karskuspidusid sest inimestele on vaja eeskujulikke pidusid,eeskujulikke lõõgastumismeetodeid.
Vaevalt,et riik või karskusliit hakkab korraldama karskuspidusid sest riik saatis sõdurid Afganistaani aga seal...oi-oi-oi...ja karskusliidule piisab välisreisidest mida võimaldab neile Liviko...
Kas keegi teab mainida mõnda toredat karskuspidu?
Ajaoolased võiksid tuua lagedale näiteid Eesti ajaloost toimunud karskuspidude kohta,kuis neid peeti ja mida seal tehti.Küllap mängiti murumänge,tehti viktoriini,korraldati balle...
Elagu karsklaste ballid!
Noh kultuuritegelased,kus on teie karskuspeod?!

Anonymous said...

karskuspidusid ei saa lubada:
- kuna riigikassa jääb sissetulekuta,
- kaine peaga inimesed hakkavad rohkem mõtlema ning võivad tahta mõnda paleed (kas või Kadrioru oma) jõuga ülevõtta,
- kuna siis jäävad noorte inimeste geenid kahjustamata ning kõik ajurakud alles,
- kuna siis alkomaffia Livikoga eesotsas peab oma äri ära lõpetama.

Aga meie rahvale kõik need "põhjendused" on ebaolulised ja kunstlikud, ning seega olgem karsked, terved, targad ning jõukad.

Päikest.