Thursday, June 10, 2010

Eesti riik on maffia mis organiseerib vaesust ja viletsust

http://www.meiemaa.ee/index.php?content=artiklid&sub=1&artid=36764

Kuressaare laenab koostootmisjaama tarvis kuni 150 miljonit
Autor: MM
Neljapäev, 10. juuni 2010.


Kuressaare linnale kuuluv AS Kuressaare Soojus käivitas laenuhanke kuni 150 miljoni krooni laenamiseks soojuse ja elektri koostootmisjaama rajamiseks.

Koostootmisjaama eeldatav maksumus on kuni 165 miljonit krooni. Kuressaare Soojus saab jaama rajamiseks keskkonnainvesteeringute keskuselt kuni 50 miljonit krooni tagastamatut toetust.

Ettevõte plaanib võetavat laenu vajadusel kasutada ka olemasolevate laenude refinantseerimiseks kuni 28 miljoni krooni ulatuses.

Kuressaare Soojuse juhatuse liige Paul Leemet ütles BNS-ile, et 150 miljonit on maksimaalne võimalik kasutusse võetav laenusumma, tegelik laenusumma võib jääda ka väiksemaks.

Laenu eeldatav pikkus on 15 aastat alates järgmisest aastast. Intresside tasumine algab kava järgi 2013. aastast ja põhiosa tagastamine 2014. aasta algusest pärast jaama töölehakkamist.

Jaam hakkab kütusena kasutama hakkepuitu. Selle soojuslik võimsus on 10 ja elektritootmise võimsus ligi kaks megavatti. Kui jaam töötab täisvõimsusel, katab see kolmandiku Kuressaare kaugküttevõrgu soojusenergia vajadusest.
Koostootmisjaama ehitus peaks algama tuleva aasta esimesel poolel.

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

"Kuressaare Soojus saab jaama rajamiseks keskkonnainvesteeringute keskuselt kuni 50 miljonit krooni tagastamatut toetust."
Selle raha eest saaks rajada terve tuulepargi ja jagada elektrit tasuta.
Riik on suisa maffia mis organiseerib vaesust ja viletsust.