Friday, May 14, 2010

Kaubi küla Sarapiku talu imetlusväärne uuestisünd

http://www.omasaar.ee/index.php?content=artiklid&sub=47&artid=19295&sec=13

Pildil:
SARAPIKU PEREMEHE PEAMINE ABIMEES JOHN DEERE: Sarapiku talu peremees Ivo Lepik hindab PRIA toel soetatud universaalset traktorit John Deere väga kõrgelt. Foto: Aare Laine
Autor: Aare Laine
Reede, 14. mai 2010

Talumajapidamise vägilane John Deere seisis eile hommikul Sarapiku õuevärava lähedal teeserval ootevalmis. Nüüdisaegse suurtraktorita ei kujutaks peremees Ivo Lepik talutöid ette. Eemal rivi peal passisid oma aega põllu- ja heinatööriistad.

Naerusuised Anne ja Ivo, kes seitse aastat tagasi linnast maale kolisid, tulid mõlemad mulle õueväravasse vastu. Kutsu tuli ka. Must kass ei pannud aga võõrast tähelegi, tundes aknalaual lesides rõõmu kevadpäikesest.

Pügatud põõsad, lõigatud viljapuud, kujundatud lillepeenrad, maja ette sätitud õuelaud toolidega, pisike veesilm, eemal filigraanselt laotud kiviaiad ja kahe uue korstnapiibuga ilmselt juba sajandivanune taluhoone, mis suures osas saanud uue kuue, hakkasid sisenejale kohe silma. Lambakasvatustalu villakerasid ei olnud aga kusagil näha.
“Nemad on natuke kaugemal rohumaal. Pärast võime vaatama minna,” teatas perenaine.

1 comment:

Anonymous said...

Väga tore lugu, a eks nende suurte masinate kasutamine põllumajanduses ole ka paras juutide susserdus.

Palju inimesi mõtleb, et masinateta ei saagi midagi teha ning enamik masinaid ostetakse jällegi laenuga.

Tegelikult pole üldjuhul mingeid masinaid tarvis: http://www.youtube.com/results?search_query=sepp+holzer+permaculture&aq=0