Thursday, May 6, 2010

Kasututest telefoniputkadest saavad elektriautode laadimispunktid

http://uudised.ekspressauto.ee/news/auto/article.php?id=30871327

Kasututest telefoniputkadest saavad elektriautode laadimispunktid
05. mai 2010 19:21



Telekom Austria seisis küsimuse ees, mida teha vanade taksofonidega, putkalaadsete jaamakestega, kus raha eest omal ajal kõnesid võtta sai ning tuli välja lahendusega muuta need elektriautode laadimise positsioonideks.

Nii saab olemasoleva ürgseks vananenud infrastruktuuri kenasti uues ülesandes ära kasutada. Austrias on kokku 4,36 miljonit autot, millest vaid 223 on täna elektrilised. Hübriidegi on üksnes 3559 tükki. Viie aasta pärast on seis kahtlemata hoopis teine ning kerkibki küsimus, kuhu need pistikuelektrilised entusiastiautode massid stepseldada.

2020. aastaks ennustab Austria autoliit VOeC riigi teedele tervelt 405 000-pealist elektriautode populatsiooni, vahendab autoevolution. Telekom Austrial on üle maa 13 500 taksofoni ning esimene neist avati elektriautode laadimispunktina ettevõtte peakorteri ees sel nädalal. Aasta lõpuks on plaanis veel 29 analoogse jaama teke.

Esialgu on neis paikades oma auto, mopeedi või jalgratta laadimine tasuta. Tulevikus saab voolu eest tasuda SMS’i, kiipkaartide või koguni müntidega. Taksofonide voolujaamadeks muundamine kõlab igatahes hästi ja loogiliselt.

No comments: