Saturday, March 27, 2010

Zeitgeist'i Liikumine ei ole poliitiline liikumine. See ei tunnusta rahvusi,????!!!!!

http://thezeitgeistmovement.com/joomla/index.php?option=com_kunena&Itemid=99999&func=view&catid=2&id=11574&limit=10&limitstart=10

Inimesed Eestist 1 Year, 1 Month ago Feedback:
Tervist, Ando.

About. Mis arvate?

Teave

Zeitgeist'i Liikumine ei ole poliitiline liikumine. See ei tunnusta rahvusi, valitsusi, rasse, religioone, usutunnistusi ega klasse. Meie arusaamade järgi on need valed, ajast maha jäänud tunnusjooned, mis ei ole ühise arengu ega inimpotentsiaali jaoks positiivsed faktorid. Need põhinevad võimu jaotumisel ja klasside kihistumisel mitte ühtsusel ja võrdsusel, mis on meie eesmärgiks. Oluline on mõista, et kõik meie elus on loomulikus arengus, kuid samuti tuleb tunnistada, et inimestel on võime seda arengut läbi vananenud, dogmaatiliste ja seeläbi loodusega ebakõlas olevate sotsiaalsete struktuuride drastiliselt aeglustada ja halvata. Tänane maailm täis sõdu, korruptsiooni, elitismi, reostust, vaesust, epideemilisi haigusi, inimõiguste kuritarvitamist, ebavõrdsust ja kuritegevust ongi selle halvatuse tulemus.

Zeitgeist'i Liikumine põhineb teadlikkusel, mida toetab sujuv evolutsiooniline areng nii isiklikul, ühiskondlikul, tehnoloogilisel kui ka spirituaalsel tasandil. See tunnustab, et inimesed on loomulikul teekonnal ühendatuse suunas ning see arusaam tuleneb põhimõttelisest ja ligilähedaselt empiirilisest mõistmisest selle kohta, kuidas loodus töötab ja kuidas meie inimestena sobime/oleme osa sellest universaalsest arenguteest, mida me nimetame eluks. Kuigi see tee eksisteerib takistavad selle arengut ja mõistmist suur osa inimesi, kes jätkuvalt soodustavad ajast maha jäänud ja seetõttu taandarendavaid ülalpidamise ja ühendatuse viise. Just nendest vaimsetest väärarusaamadest loodabki Zeitgeist'i Liikumine läbi hariduse ja sotsiaalse tegevuse üle saada.

Meie eesmärgiks on globaalne ühiskond ümber töötada vastavalt modernsetele teadmistele kõikidel tasanditel mitte ainult teadvustades sotsiaalseid ja tehnoloogilisi võimalusi, mida tihti on peetud võimatuteks või „inimloomuse“ vastasteks, vaid pakkudes ka võimalust, kuidas üle saada nendest ühiskonna elementidest, mis soodustavad aegunud süsteemide jätku.

Väga tähtis organisatsioon, millest pärinevad paljud meie ideed on Projekt Veenus, mida juhib sotsiaalinsener ja tööstusdisainer Jacque Fresco. Ta on töötanud peaaegu oma terve elu, et luua vahendeid, mille abil muuta maailm kohaks, kust oleks lõplikult kadunud sõda, vaesus, kuritegevus, ühiskondlik klassijaotus ja korruptsioon. Tema ideed ei ole äärmuslikud ega keerulised. Oma ülesehituses ei rakenda need subjektiivseid tõlgendusvõimalusi. Selles mudelis on ühiskond rajatud looduse peegeldusena, kus muutujad on loomupäraselt eeldefineeritud.

Zeitgeist’i Liikumine ei ole tsentraliseeritud ülesehitusega. Meie ei ole siin juhtimiseks vaid organiseerimiseks ja harimiseks.

No comments: