Thursday, January 28, 2010

Venemaal valmib Putini toetusel esimene elektriautohttp://uudised.ekspressauto.ee/news/auto/article.php?id=28677321

Venemaal valmib Putini toetusel esimene elektriauto
22. jaanuar 2010 12:17

Putin tahab, et elektriauto ostmise võimalus jõuaks iga venemaalaseni


Peaminister Putin andis Venemaa rikkaimale mehele Mihhail Prohhorovile oma toetuse elektriautode masstootmise algatamiseks. Automüük kahanes Venemaal masu tõttu tohutult, mis pani mõtlema kohaliku tööstuse kiire moderniseerimise peale.

Prohhorov on laia haardega suurärimees, kel õnnestus enne finantskriisi oma vara päris palju maha müüa ning istub praegu suure rahahunniku otsas ja otsib investeerimisvõimalusi, kirjutab Automotive News. Tehnoloogiasektor pakub talle enim huvi.


Putini kõnemees Dmitri Peskov teatas, et peaminister tahab selle teema võimalikult kiiresti arutluse alla võtta, kaasates kõik vähegi asjasse puutuvad ministeeriumid. Sõiduk, millest juttu tehakse, on VW Golfi suurune plastkerega sedaan. Prohhorov on valmis auto arendamist finantseerima kahe aasta jooksul.

Kuigi Prohhorovi Onexim Grupil pole veel ühtegi autode ehitamiseks mõeldud tehast, on tulevase puhtelektrilise masina hind juba teada: 8.800.- eurot. Võimalik, et Venemaa toetab ka ise seda projekti, mis mõjub riigi mainele kindlasti positiivselt.

No comments: