Saturday, January 23, 2010

uusinvestointi voimalaan maksaisi itsensä takaisin nykyisillä sähkönhinnoilla jo kuudessa vuodessa! http://priima.yle.fi/node/266

http://priima.yle.fi/node/266
Ajatuksia Sillanpään tuulivoimasta

Submitted by tuulivoima on To, 01/11/2007 - 22:54. Kategoriat:

* Keskustelua PRIIMAn aiheista

Uusiutuvien energiamuotojen esiinmarssi vaatii Jari Sillanpään kaltaisia "kylähulluja".Julkimoiden käyttö vakavien asioiden markkinoinnissa on tarpeellista.
Tämä oli intro.
Minulla on mökillä ollut aurinkopaneelit jo toistakymmentä vuotta. Paneeleja on tekniikan kehittyessä lisätty ja tänä kesänä korjasimme kattoa. Panimme katolle viisi aurinkopaneelia. Paneelien hinta tulee maksettua muutamassa vuodessa.
Olen hakenut pienelle tuulimyllylle rakennuslupaa viime vuoden keväästä lähtien. Jostakin syystä lupaa ei ole tullut, vaikka tuulimyllyn lappeet eivät näy kunnolla järvelle.
Tiedän lähistöltä tapauksen, jossa vielä 60-luvulla käytössä ollutta kylän yhteistä vesivoimalaa haluttaisiin ottaa uudelleen käyttöön. 60-70-luvulla voimala myytiin (pakolla) paikalliselle sähköntuottajalalle (nykyisin toinen isoista)ja myyntiehdoissa on pieni teksti, että voimalaa ei saa ottaa käyttöön 40 vuoteen.
Voimala on sähköalan insinöörin maalla. Hän on laskenut, että uusinvestointi voimalaan maksaisi itsensä takaisin nykyisillä sähkönhinnoilla jo kuudessa vuodessa! Sähköä riittäisi ainakin parinkymmenen talon tarpeeseen.
Entä sitten maalämpö. Miksi valtiovalta ja kunnat eivät tue maalämmön rakentamista? Miksi rakennusmääräyksissä ei voisi lukea yksiselitteisesti, että tontilla on hyödynnettävä maalämpöä.
Kiitos Jari Sillanpää touhotuksestasi. Toivottavasti moni perheenisä saa isänpäivälahjaksi sääaseman.

No comments: