Saturday, January 23, 2010

Maalämmön rinnalle aurinkoenergiaa http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/lehtiarkisto/19572.html

Maalämmön rinnalle aurinkoenergiaa

Uusiutuvia energiamuotoja testaa myös rakennusliike Skanska rakentamalla vuokrataloyhtiö Lahden Talot Oy:lle matalaenergiakohdetta Lanssikadulle. Kiinteistö käsittää kaksi viisikerroksista rakennusta ja 56 korkotuettua vuokra-asuntoa.

Taloissa säästetään energiaa hyödyntämällä lämmityksessä maalämpöä ja aurinkoenergiaa. Katolle asennetaan 10-15 kappaletta 2,5 neliömetrin aurinkokeräimiä, joista saadaan maalis-syyskuun aikana merkittävä osa käyttöveden lämmittämiseen tarvittavasta energiasta.

Osa auringosta saatavasta energiasta kuluu myös huoneistojen lämmittämiseen. Energiatehokkuutta haetaan myös ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla ja ulkoseinien hyvällä eristämisellä. Juuri käynnistyneen kohteen on kaavailtu valmistuvan keväällä 2011.

Myös NCC ja Optiplan ovat yhdessä tutkineet tulevaisuuden energiatehokkaan rakentamisen vaihtoehtoina hybridiratkaisuja, joissa vanhaa jo testattua täydennetään uusilla ratkaisuilla kuten tuuli- ja aurinkoenergialla.

"Samassa yhteydessä olemme haarukoineet ratkaisujen kokonaistaloudellisuutta koko rakennuksen näkökulmasta ja tutkineet erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisuihin tutkitaan optimaalisia vaihtoehtoja ja energian tarpeen pienentämiskeinoja", Optiplanin markkinoinnista vastaava Ilkka Alvoittu sanoo.




Anne Korhonen

Tulosta sivu « Takaisin
Uusimmat uutiset alueelta "Lehtiarkisto" XML/RSS-muodossa
Bookmark and Share

Aloita uusi keskustelu

Kaikki kentät ovat pakollisia.
Keskustelun aihe
Viestisi
Nimimerkkisi

« Takaisin
Klikkaa!
Hae uutisia ja artikkeleita
Vuosi
Kuukausi
Viikko
Kategoria
Sanahaku

Viimeisimmät uutiset » Hakuohjeet »

No comments: