Sunday, January 3, 2010

Josing: hinnad tänavu ei tõuse http://www.e24.ee/?id=207105

Josing: hinnad tänavu ei tõuse (78)
02.01.2010 20:40
Konjuktuuriinstituudi direktor Marje Josingu sõnul hinnad tänavu ei tõuse ja ka eriti ei lange.

Josingu hinnangul käib hindade muutumine käsikäes ostujõu ja sellega, kui palju on inimestel tänavu tööd, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Marje Joosing rääkis, et inflatsioon on nullis ning hinnad ei tõuse ega lange. «Hindu mõjutavad küll maksud ja aktsiisid, aga teiselt poolt mõjutavad väga palju inimeste sissetulekud,» ütles Marje Josing.

Josingu hinnangul ei hakka sel aastal kasvama ka sissetulekud.
Toimetas: Berit-Helena Lamp

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

03.01.2010 15:20
veidi vaidlen : Tahaks ka natuke Indrekule vastu vaielda, kahtlemata olete statistikaga hästi kursis olev tegelane, aga kahjuks tegeliku eluga kindlasti mitte nii palju. Monopoolsete ettevõtete seas pole mingit konkurentsi, vaid hinnad tehakse kulupõhiselt ja energia ning kütuse hindade tõus toob paratamatult kaasa ka väljamüügi hindade tõusu. Teiseks pole hajaasustusega kohtades mingit konkurentsi ja hinnad on neis paigus tõusnud kogu selle aja. Olen teinud isiklikult kohalikus poes hindade jälgimist terve eelmise aasta st. 2009.a.jooksul ja põhitoiduainete hinnatõusud on olnud märkimisväärsed. Mitte ükski artikkel pole odavamaks läinud ja olen kindel, et see on nii kõikides maa ja väikelinna poodides. Tallinn on iseasi aga see pole veel terve Eesti. Kui ostmine väheneb, siis kaupmees tõstab hinda, et saavutada kasvõi ligilähedanegi käive endisele seisule ja eriti seda nende kaupade juures, mida inimene tingimata ostma peab. Neid kaupu aga kohalikud poodnikud teavad vägagi hästi ja hindadele otsa panek toob kasumi. Sama ka toasooja, vee- ja kanalisatsiooni hindadega.
See müstiline statistiline keskmine ei peegelda kaugeltki tegelikku seisu, selles olen kindel.