Sunday, January 17, 2010

http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus/article.php?id=28511827&com=1&s=1&no=20

mulk, 14.01.2010 22:42
Ainult pisike kosmeetiline operatsioon rahanduses - kaotada rahalt võetav PROTSENT ja ongi RIIGI ÖKONOOMIKA jalgel , mitte ei pumba välisriikide pankasid , "investoreid" .

Protsent ongi see , mis lüpsab riikide ökonoomikaid võõraste kasuks ja teeb rahvamassid orjadeks . Seda mõistis suurepäraselt Hitler ja seetõttu roniski Saksamaa Euroopa vaeseimast riigist , kahe aastaga Euroopa rikkamaks . Tarvitses Hitleril ainult sisse viia OMA PROTSENDITA RAHA ! (mis oligi Hitleri AINUS surmapatt üleilmse juutluse ees .

Heldur Horm, 14.01.2010 23:07
Jätkusuutlikkus on Vabamüürlaste võtmesõna.

Karl Marx'i Poliitökonoomiat lugedes on lisaväärtuse loojal tarvilik:
a) enese taastootmine (söömine, üürid, riietus,jne)
b) laiendatud taastootmine [see ongi perspektiivis jätkusuutlikkus, muidu sarnaneb töö vangi või orja tööga ainult indiviidi surmani peremehe heaks] (perekond, lapsed- see on jätkusuutlikkus, mida aga meil pole) seda enam, et meil joostakse selle põdura palga eest ka siit minema. Mis rumalat jätkusuutlikust mees loodab. On ta (Lipstok) ju nii vana küll, et peaks Marx'i lugudega tuttav kohustuslikus korras olema.

Veel Paradoksidest:

Oodates välisinvestorit' Eestisse kes loodab saada siit üliodavat toorainet ja peaaegu tasuta tööjõudu. Investor kes tulla tahab, tuleb niigi, ja on ka kohal, ja toimib maailma hindadega, SÕLTUMATA MEIE KROONIST. Euro tulekuga investorit, keda me "sisseimeda" tahame, saab lihtlabaselt kabjast.*
Tootmise ja töötlemisega tegelev töötajaskond on saanud targemaks ja ei ole enam nõus nii odavalt müüma oma tööjõudu. Tuleb ju töölisel maksta paljude hüvede eest maailma hindadega- elektroonika, autod ja nende teenendus, autokütus (erinevused on aktsiisides), suitsud, jne. jne. Samas õpetajale makstakse 4 korda vähem brutopalka sama kvalifikatsiooni ja töömahu eest! Valitseva kildkonna retoorilised hüüatused meie omatoodangu- kartuli, piima jm. odavus muidugi ei korva sellist palga vahet. See on Reformilik hämamine ja aju puuderdus, sama, kui me saaksime kõik esimese 5 rikkama riigi hulka.
Ütlemata on Ansipil, et 4-5 % rahvastikust võib ainult seda saada, sealhulgas Riigikogu ja Valitsus.

Olgu siis kroon, €uro või dollar paneb see investor varsti Eestist päkka, kui üldse siia tuleb.

Siit tuleb lihtloogiline järeldus Eesti kroonist loobumise mõttetusest mingi müstilise virtuaalse turvalisuse nimel ja üleminekust €urole.

Siiani pole mind ega mu tuttavaid suutnud MAJANDUSLIKULT PÕHJENDATULT veenda ei Ansip, Rossi ega Lipstok (Partsust me ei ootagi-ta on jurist) miks me peaksime loobuma KROONIST mida tegelikult nii palju nüüd kärbetega tugevdatud on, et:
KROON ON ÜLEHINNATUD. (Lipstoki jutust võis aru saada, et on kallim kui praegu koteeritud.

Sellel taustal on muidugi loota rõõmuhõiskeid IMF poolt, et KROONI ei oska ega tahagi REVALVEERIDA.
Mille peale nagu seimese hooga kohe ei tulegi. Eks ole?


mulk, 14.01.2010 23:48
to - " to kõik vigisejad, 14.01.2010 22:59
mees saab head palka tõesti. aga mis keelab teil endil nii kaugele jõuda ja tema mastaabiga tööd teha. aga noh, delfis vigisedes muidugi nii kaugele ei jõua. "

------------------------------- -------------------------

Millegipärast sa lugupeetav ei näe , et siinsamas su nina ees teevad inimesed PALJU SUUREMA MASTAABIGA TÖÖD , kuid raha ei saa sentigi .

Sellest tulenevalt - mitte rahalise tasu suurus ei määra tegeliku tehtava töö hulka , vaid näilisus , mida meedia loob .St. kui meedia räägib lojustele , et keegi saab suurt palka , eeldavad orjad , et küllap ta teeb siis ka palju tööd .
Vabad inimesed teavad , et need asjad POLE korrelatsioonis , vaid OTSE VASTUPIDI - tasu suuruse kasv on pöördvõrdeline tehtava töö vähenemisega (näiteks pargiloomad meil) .

ei saa aru, 15.01.2010 00:56
Ei saa sellest aru, et miks peab meelitama välisinvestoreid? Kas selleks et Eestit maha müüa? Ja seda räägib veel riigipanga president. Kuhu küll mõistus kadunud on? Kas majanduse alusmüür pole hoopiski mitte eksport, mitte väljamaa kahtlase väärtusega kontingendile Eestit tükiviisi maha müümine. Kui me jäämegi ainult suu ammuli vahtima ja ootama välisinvesteeringuid, siis ei arene riigi majandus küll kuhugi. Ega need välisinvestorid pole mingid pooletoobised, et rikkust taevamannana alla kallavad. Pigem viivad nad siin teenitud kasumi Eestist välja. Jah, alguses küll investeerivad ja loovad töökohti, kuid hiljem teevad nad selle kordades tagasi ja viivad minema mida aga annab. Kõik see aga võiks jääda Eestisse ja kasutada uuteks kohalikeks investeeringuteks. Parasiteerimise asemel tuleks hakata lõpuks ka midagi tootma, mida saaks ekspordiks müüa.

kah ei saa aru..., 15.01.2010 05:11
samuti väitis Arrak,et Eestis pole mõtet tootmist arendada,tulevik püsib interneti poodides ja vahenduses.

Jurakas, 15.01.2010 05:40
Jätkusuutmatuse näitajad:
Palgaküüditamine on töötegijad eetist minema viinud;
Toolid/bremmid ajavad investorid minema;
Tugev sisevastuolu (I ja II eesti vahel)
Rahva tervis on vilets. Sõjaks kõlbmatuid sante palju, keskmine eluiga madal.
Sotsiaalsüsteem ei täida oma ülesannet
jne.

Sina Lipstok tegele parem, 15.01.2010 06:26
Rootsi Kommertspankuritega, kes eesti majanduse koos Sinu tegevusetusega põhja lasid!


klaassaba, 15.01.2010 08:51
Meil ei ole majandust selle sõna tegelikus tähenduses, nagu ka iseseisvat riiki (on ainult mõned välised tunnused, nagu lipp ja hümn- praegu ka veel oma raha). Meil ei ole oma kapitalil põhinevat tööstust, on veidike põllumajandust. Strateegilised ettevõtted üritame ka võimalikult ruttu papi vastu vahetada. Ja Lipstok ei ole tõsiseltvõetav persoon pärast seda, kui ta oma ca 100 000 palga juures ütles avalikult, et 5000 kuus elab vabalt ära.

mulk, 15.01.2010 10:14
Inimesed , kõik te näete , mis toimub . Seaduslikud vargad hävitavad seda riiki nii mis jaksavad .

KAS ME JÄÄMEGI MOKK TÖLLAKIL ENSESE HÄVITAMIST PEALT VAATAMA ?

EESTI PANK, 15.01.2010 12:14
Silt ei vasta sisule ! Eesti panka pole olemas !
Olete te näinud kuskil Eesti panga AUTOMAATI ???
Kindlasti mitte, kõik on "seebid ja sweedid". Antud silt tuleb maha monteerida. "Eesti Pank" on finantsjuutluse käepikendus Eestis. Valuutainspektsioon, mis aitab riiki
paljaks röövida, ei muud !
Sellest ka suured palgad, et oleks suu kinni ja aitaks asjale kaasa !
%-di VABAD LAENUD, mis ei kesta üle 10a. viivad asja edasi. Neid ei tohiks anda loomulikult monopolidele, vaid
eraisikutele ja väikeettevõtetele !!!
Nende kuritarvitamisel peaks tulema ÄRIKEELD, mis oleks ka kontrollitud, nagu oli Aadul.
Mulgil siin kohal täielikult õigus !!!


Ints, 15.01.2010 12:40
Kas tõesti keegi ei pannud tähele, et kui Lipstokilt küsiti, kust Eesti Pank oma raha teenib, jättis ta sellele vastamata.
Tegelikult liiguvad kõik meie tehtud pangaülekanded läbi Eesti Panga korrespondentarve enne saajani jõudmist ja teenivad nii Eesti Pangale kasumit, mille maksame kinni meie läbi kommertspankade teenustasude.
Ühesõnaga nagu verdimev puuk on see Eesti Pank.

aivaka, aivaka@hot.ee, 16.01.2010 09:18
kahjuks Eesti majandus ei ole jätkusuutlik. Põhjuseid tuleks otsida juba kroonile üleminekust ja valuutakomitee süsteemi loomisest. Rahareformiga 1992.a. hinnati kroon alla umbes neli kuni viis korda (vt Mart Sõrg. Estonian Monetary System.Reconstruction, Perfomance and Future Prospects. December 2004). See krooni allahinnatud vahetuskurss pidi andma majanduse ümberkorraldamiseks vajaliku ajavaru. See nn.ettedevalveeritus kergendas välisturule minekut odavamate hindadega. Kuid samas see ettedevalveeritus tekitas kõrge inflatsiooni, mis pidevalt sõi krooni reaalkurssi. 5 aastaga s.o. aastatel 1997-1998 oli see ajavaru (kursivaru) ära söödud. 2004-2008 oli aga reaalkurss juba ametilikust kursist ca 60 kallim. Viimase aastaga on reaalkurss küll juba suuresti lähenenud ametlikule kursile, kuid on ikkagi ca 10% kallim.
Kui juba ettedevalveerituse tingimustes me ei suutnud luua konkurentsivõimelist majandust positiivse jooksva kontoga, siis nüüd on see juba praktiliselt võimatu.
Järeldus: tuleb loobuda valuutakomitee süsteemist kui inflatsiooni tekitavast süsteemist ja minna üle mitte eurole, vaid inflatsiooni konrollivale juhitavale vahetuskursile (näiteks nagu Singapuris, Rootsis, Israelis jm).

To aivaka, 16.01.2010 14:24
Jätkusuutlikus on vabade müürimeeste võtmesõna .
Mi puudutab inflatsiooni, siis finants-juutluse seisukohalt on see "seade" nagu viitsütikuga pomm süsteemi sisse proejekteeritud. see ongi instrument, mis võimaldab "seaduslikult" riike ja rahvaid muuta võlaorjaks. Lihtsameelsatele serveeritakse asja teisest
vaatevinklist, et jääks mulje nagu "riikide majandus"
oleks selle tekitaja. "Rahamulli" puhuvad pangad ja
forseerivad börsid, et sellest aru saada tuleb ilmas veidi kauem elada. See tsükkel kordub umbkaudu iga 10a.
tagant, piisavalt pikk aeg, et ullikesed on suutnud sellise nähtuse juba unustada ja saabki selgitada neile,
et näe ise olete süüdi:sellised ja teised ja kolmandad "näitajad" on süüdi ! Näe ei olegi jätkusuutlikud !
Jätkusuutlikus lõpetati "Eesti panga " moodustamisega,
mis on finantsjuutluse otsene käepikendus Eestis.
Kõik need "eesti panga" ametnikud on kõrgelt kinni makstud kvislingid, kel on kohustus vait olla ja edasi teenida ! Eesti on ammu müüdud Wallenbergidele, kellele
kuuluvad kõik need "seebid ja sweedid".
Kuulatakse suu lahti "instruktsioone", mis sealt tule-
vad !

No comments: