Wednesday, January 27, 2010

Nimekiri Eesti ühiskonna põhjakihi esindajatest

1.http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/nato-varustuse-transiit-labi-eesti-suureneb-huppeliselt.d?id=28793957
?????!!!!!!!!
2.http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/kremli-kontrollitav-elektrifirma-tuli-eestisse.d?id=28789709&com=1
????????!!!!!!!!
Andres, 28.01.2010 09:24
Kas mitte europarlament ei olnud see, kes käis eesti valitsusele peale, avada elektriturg ja kaotada monopol. Eurost avati uks Kermlile.
Jüri Koduvere, jkoduvere@hot.ee, 28.01.2010 10:59
Eks kõik firmad püüa turgusid vallutada ja konkurente maha suruda, vahet polegi, kes seal kamandab...
Sellist ühiskonda me ju tahtsime, et EU annab korraldusi - ühtne energiaturg, kus meil ongaasi hind kõrgeim? Vähemalt hiljuti oli...
On mis on, 28.01.2010 11:28
Loodetavasti ei hakka siin keegi segast peksma Kremli karvasest käest ja eestluse hävitamisest. Olema venkudega sama el.süsteemi osa ja nüüd ka Soome kaudu NordPooliga seotud. Kui läheb käiku ESTLINK2 on üleüldse murevaba aga ka täna arvestades meie genereerivate võimsustega saame 99,9% enda vajadustega hakkama. Nii et venkud saavad siin elektrit müües vaid head teha hinda alla (kui) surudes.
lisaks, 28.01.2010 11:36
Eesti Raudtee oleks juba ammu Vene ettevõtte käes, kui riik poleks seda USA firmalt tagasi ostnud.
lobster, 28.01.2010 12:06
Nojah aga nende jaoks kehtestati ju täiendavalt perimeetri tasu mis on sisuliselt toll kolmandatest riikidest elektrile.


NATO varustuse transiit läbi Eesti suureneb hüppeliselt

NATO kavatseb lähiajal järsult suurendada Eesti kaudu Afganistani veetava varustuse hulka ning juba paari nädala pärast hakkabki Eesti kaudu Venemaale liikuma 200 konteinerit nädalas.

Alates mullu septembrist on läbi Eesti liikunud 269 sellist konteinerit. NATO konteinerid sisenevad Venemaale peale Eesti ka Lätist ja Leedust. Venemaalt liiguvad need edasi Usbekistani ja sealt Afganistani. Ehkki edaspidi hakatakse läbi Eesti nädalas vedama peaaegu samapalju NATO varustust kui kogu möödunud aasta jooksul, ei tähenda see Eesti Raudtee juhi Kaido Simmermanni sõnul siiski Eesti Raudteele kaubavedude olulist suurenemist, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".
Nii Simmermann kui ka kaitseminister Jaak Aaviksoo rõhutasid, et tegu on rangelt tsiviilotstarbeliste veostega. Peamiselt laseb NATO läbi Eesti vedada puitmaterjale, edaspidi on plaanis transportida ka tehnikat ja toiduaineid.

Sellega on Eesti kolme Balti riigi hulgas tõusnud suurimaks NATO varustuse transiitmaaks. Kauaks NATO kaubaveod läbi Eesti kestma jäävad, ei tea esialgu keegi. Et Afganistani operatsiooni lõppu aga veel ei paista, pole ilmselt ka varustusevedude lõppemist lähemal ajal oodata.



Eesti põhjakihi esindajateks on inimloomad kes pööblile teevad ajupesu:
1.Tiit Made-http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/tiit-made-eestis-soodetakse-avalikkusele-unerohtu.d?id=28691745
2.Mart Laar-

No comments: