Wednesday, December 16, 2009

Pirita põhupakimaja läks põlema http://www.postimees.ee/211206/esileht/krimi/tulekahjud/234242.php

Pirita põhupakimaja läks põlema (3)
14.12.2006 00:01
Triin Olvet, reporter/toimetaja


Eile varahommikul süttis Pirital pooleliolev põhupakkidest maja, tegu võib olla süütamisega.



Eile hommikul läks Pirital põlema ehitusjärgus põhupakimaja. Tuli kahjustas maja alumist osa. Pildil kükitab majaomanik Scott Diel kohal, kust tuli lahti oli läinud. Majaomanik kahtlustab süütamist.
Foto: Peeter Langovits

Päästeamet sai väljakutse Piritale kolmapäeva varahommikul kella poole kuue paiku. Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul oli Regati puiesteel pooleliolevas majas näha leeke.

VIIMASED KOMMENTAARID
Salastatud toimik
Ilmselt on keskerakonna arvates ka selles süüdi just reformierakond

uru
Põlevad ka muud majad! Äkki rotid panid põlema? Mäletate kellelgi viisid rotid kapsaraua ja kellelgi...

Teised kommentaarid
Põleng oli alguse saanud maja seina ääres olevast ehitusprahist ning kuna maja oli projekteeritud ökoteadlikult ehk seinad laotud ülekrohvitud põhupallidest, süttis ka viis ruutmeetrit seinapõhku. Kohale sõitis kaks tuletõrjeautot ning kolmveerand tunni pärast oli põleng kustutatud.

Scott Dieli Pirita põhupakimajas on viis korda käinud vargad ja mees oletab, et ka seekord võis olla mängus kuritahtliku inimese käsi.

«Täna varahommikul pani üks idioot maja põlema, õnneks naaber nägi ja helistas tuletõrjesse,» ütles Diel. «Tuletõrjeinspektor ütles ehitajatele, et ilmselt on tegemist tahtliku süütamisega.»

Põleng algas maja kõrval terrassi all olevast ehitusprahist, kust omakorda võttis tuld üks post. Sealt levis tuli seinale ning kustutamiseks pidid tuletõrjujad poole seinast maha lammutama. «Kahju oleks võinud ka palju suurem olla, õnneks jäi enamik majast puutumata,» nentis Diel.

Majaomanik väitis ka seda, et põhupakimaja on tavalisest palju raskem maha põletada. «Põlemiseks on vaja hapnikku, aga seest ja väljast krohvitud maja ei põle kohe mitte kuidagi,» kinnitas ta. «Seekord süttis veel pooleliolev ja ülekrohvimata sein. Lõplikult valmis põhumaja on teistest hoonetest palju tulekindlam.»

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp ütles, et politseipatrull käis eile sündmuskohal koguni kolm korda ning kannatanu on teinud politseile ka avalduse.

Varaline kahju ulatub 60 000 kroonini ning politsei alustas põlengu uurimiseks kriminaalmenetlust.

No comments: