Sunday, December 20, 2009

Irja pakub tasuta juriidilist abi http://innojairja.blogspot.com/2009/12/pakun-tasuta-juriidilist-abi.html

laupäev, 19, detsember 2009
Pakun tasuta juriidilist abi
inimestele, kellelt pank (Swed, SEB jne) on võtnud kodu, aga kes on sellegipoolest pangale võlgu ja peavad, hambad ristis, kõrge intressiga laenu edasi maksma.

Leian, et selline olukord, kus pangad sisuliselt pärisorjastavad inimese ning panevad kõikide majandusbuumi ajal võetud laenude ja tagatisvarade vähenemise riski inimeste kanda, kuigi nad ise pressisid inimestele need laenud peale ega hoiatanud neid tagajärgede eest, on ülimalt ebaõiglane ja ülekohtune.
Arutasime Innoga täna seda teemat ja leidsime ühiselt, et inimesed, kes on sattunud olukorda, kus nad peavad pangale surnud hobust kinni maksma, vajavad kaitset. Ja leidsime ka seda, et majandusbuumi ajal võetud laenu ja tagatisvara vähenemise eest peab vastutama ka laenuandja, s. o pank.

Pankadel on õigus saada tagatisvara, aga ei pennigi rohkem. Sest kõikidel laenulepingutel on kaks poolt, laenuandja ja laenuvõtja. Tagatis selleks seataksegi, et kui laenuvõtja ei suuda laenu tagasi maksta, siis saab laenuandja tagatise. Laenuandja peab tagatisega leppimisel arvestama ka tagatisvara väärtuse võimaliku vähenemisega. See on tema risk.

Seega - kui vajate ise abi või teate kedagi, kes vajab abi, siis pöörduge julgesti minu poole. Lähme julgesti pankade vastu!

Tasu ma esindamise eest ei taha, sest inimestel, kellelt on võetud kodu, ei ole midagi. See on minu jõulutegu :). Andke endast teada, hädalised! Meiliaadress on: irja.tahismaa (ät) gmail.com

Mõtleme koos, mida teha, et Eesti rahvas Rootsi pankade pärisorjusest vabastada.

PS Konfidentsiaalsus garanteeritud. Kui keegi tahab oma lugu ka kohvikurahvaga jagada, siis ka see võimalus on olemas - kas oma nime all või anonüümselt.

No comments: