Thursday, October 15, 2009

tankist : Arvan,et kuluks üks suhkrutrahvi taoline trahv ära küll!
seoses:
1)pensionifondidega
2)ja see ,et liiga suur huvitatus oli laene välja jagada,aga kas ka hoolikalt kontrolliti või näiteks hoiatati,et enamuses kinnisvara hindamisi on rohkem nagu mull,(no ja mida inimesed nüüd nende kinnisvara hindamistega peale hakkavad,kas müüvad hindajale selle summa eest maha,kui ei siis milleks ültse sellist hindamist millel katet ei ole),eks on veel ühteist ,seoses laenude väljastamisega.



-0 +13

13.10.2009 17:02
1932 : Seadust ei rikutud sel lihtsal põhjusel, et korralikku seadust polnudki. Kes see sots oli, kes ennast reklaamis kui kogumispensioni isa? Eiki Nestor oli tema nimi.
-0 +12

13.10.2009 17:14
MÕTLE KA! : huvitav, et ka teistel riikidel on samad probleemid?
keda seal saaks süüdistada?
KUIDAS TEADIS PANK HOIATADA, MIS TULEB, EI TEADNUD KA TEISTES RIIKIDES ASUVAD PANGAD??
-7 +0

13.10.2009 17:30
Seadust pole? : Aga miks siis töö tegematajätmise eest neil nii suured palgad? Lahti lasta looderdamise tulemusel.
-0 +10

13.10.2009 17:38
jokk : Ah et pankadel on ka nüüd JOKK??? Aga kuhu jääb usaldusega kauplemine, mida nad ise kogu aeg reklaamivad? Kus on see usaldus nüüd? Et kui juriidiliselt on kõik korrektne, peaksime panka pimesi usaldama. No ei!
-0 +12

13.10.2009 17:44
tankist : siis on vaja süsteemi üle vaadata mille alusel neid igasugu(virtuaalseid) majandusmudeleid tehakse,
lasevad siis neil inimestel otsustada(ja palka makstakse ka mitte vähe) kes ette ei oska prognoosida.

Probleem on pigem selles ,et mõnede spetsialistide arvamustega liiga palju arvestatakse või mõnel on ksulik seda esile tuua ,et olukord läheb nii nagu spetsialist arvab.
Ja vastutust ka nagu ei ole ,et kui midagi läheb nihu siis,et kes oleks seda võinud arvata.
--------------------------------------------------
No ja küll ikka oli ka neid kes teadsid ,et midagi sinnakanti läheb.

ma majandusest ei jaga millest ma ültse nii väga hästi jagan aga seda ma mõtlesi juba tükk aega tagasi,et:

midagi Eestis nagu ei toodeta(no teabmis kaupa vms.)
aga käiakse ja
-reisitakse
-kallid hilbud seljas
-kallid autod
-midagi muudkui üksteisele vahendatakse
-muudkui ehitatakse üksteise tarbeks aga materjal kuskilt imporditud
-igasugu kallid õppimised
-muud mugavused

Mõtlesin ,et majandusvärk on segane värk aga nüüd hakkab majandusvärk paika minema.

Minu ei soovi kedagi süüdistada vaid soovin,et tehtaks õiged järeldused

Aga ärgu siis pangad ka süüdistagu kui inimesed neile ei maksa seda mida peaksid lepingu järgi maksma,

sest kuidas siis inimesed pidid teadma kui (väidetavalt)pangadki ei teadnud.

Aga kui ma ka mõtelda proovin(natukene ju ikka) siis
pangad vist ikka nõuavad inimestelt laenud sisse.
Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka tankist(16:47 13.10).
-0 +2

13.10.2009 18:22
ehitaja monopol(at)hot.ee: Swedbanki Eesti peadirektori Priit Perensi vastikud vastuargumendid ajavad oksele.kunagi tehti riigireeturitele tuleriita ,nyyd hoitakse nagu tibupoegi õrrel,NOSHITT mind ei koti ma TAHAN SELLEST PENSIONIORJUSEST VABAX,,,TÕPRAD
-0 +2

13.10.2009 18:41
MILLEGIS IKKA SÜÜDISTAB : MIS VAHET SEAL ON1
-0 +1

13.10.2009 19:00
JPi : Mulle tundub, et siin päästab Finantsinspektsioon rohkem enda nahka. Majandus- ja investeerimiskauged poliitikud lugesid lehest, et mingi jama, ning kui sama jama nädala jagu lugenud olid, siis käskisid inspektsioonil midagi teha. Inspektsioon hakkas kuskil dokumendis mingi tähe kallal norima ning tegi sellest suurejoonelise meediasündmuse.

Hetkel jääb paratamatult mulje, et pensionifondid tegid auklikus õigussüsteemis lihtsalt halbu investeerimisotsuseid ja kogu moos. Nii jõuabki see kõik ringiga meie II samba poliitikutest ideoloogide lauale tagasi, kes pole suutnud arukat süsteemi luua.
-0 +2

13.10.2009 19:31
S. : Kui ei kasutanud inimeste raha sihipäraselt ja otstarbekalt nii ,et sellest tulenev raha aihtus ja läks panga taskuu siis ongi tegemist petmisega.....
-0 +3

13.10.2009 19:37
omg : Kas see on tõsi,et pensionifondid on:
Baltimaades
Ladina-ameerikas
Aafrikas

-0 +1

13.10.2009 21:27
mh : Jajahh, lollile eestlasele piisabki selgitusest ja põhjendusest, et parem käsi ei tea iial, mida teeb vasak käsi.
-0 +4

14.10.2009 00:44
kkk : Kes veel ei tea, siis finantsinspektsiooni juht malmsten töötas kunagi ise Hansapangas. Fondide juhtimises. Ei üllata sugugi, et see mees mitte isegi noomima ei vaevu hansapanka selle lolluste pärast. Jääb üle ainult tõdeda, et mul oli õigus arvates, et pensionifond on lollus. II sammas eriti veel. Ja eriti kohe see II sammas, hansapanga fondides...
-0 +4

14.10.2009 06:16
karda Jumalat, : pankur, sa võtad endale palgarahaks raha, mis inimene kogub endale kui ta enam tööd ei jaksa teha, rumalus kuubis!
-0 +2

14.10.2009 06:33
1983 sündinud : Asja kõige kurvem külg on see, et minult võetakse raha ja loobitakse tuulde vägisi ilma minu nõusolekuta. Minu vanemate pensionirahast veerand kohustuslikult. Seda teeb riigi seadus, mitte mingid pangad ega fondid. Tundub tõesti, et elame mingil lollidemaal.
PS: olen neid fonde vahetanud ja tegemist ei ole üldsegi Swedbank fondidega, kuid häving on igal pool. Kus suurem, kus väiksem.
Arvan, et riigiametnikud süüdistavad fonde vaid selleks, et tegelikelt süüdlastelt (st. endilt) tähelepanu kõrvale juhtida.
Ainsaks sooviks oleks enda raha ja vanemate pensioniraha kuidagi tagasi saada, kuid riigiseaduse järgi on see võimatu.
-1 +3

14.10.2009 08:35
Mõttemuutus! : Huvitav mitu meest finantsinspektsoonist rikkamaks sai,et paari päevaga meelt ja põhimõtteid muudeti?

-0 +0

15.10.2009 00:24
lugege uuesti, sveedid : Finantsinspektsioon jõudis ligikaudu pool aastat kestnud järelevalvemenetluse, sealhulgas kohapealsete kontrollide käigus järeldusele, et Swedbank Investeerimisfondid ei ole kohustuslike pensionifondide varade investeerimisel ilmselgelt täitnud investeerimisfondide seadusest tulenevaid kohustusi vältida ja maandada huvide konflikte.

EI OLE ILMSELGELT TÄITNUD SEADUSEST TULENEVAID KOHUSTUSI. Kas te vajate logopeedi või aabitsat, Swedbankurid?
-0 +0

15.10.2009 10:43
WOLAND : Oi-oi kui õnnelik avaldus...:)
Tegi see surelikepunt oma pättusi või ei teinud-see polegi tähtis. Tähtis on vaid see, kas mingi kontroll neid ametlikult süüdistab või mitte...:)
Peemot: Meil on muide ükskõik, mida pensionifondidega teete. Tavainimene liitus riigipoolse surve tulemusel kunagi kohustuslikus korras selle teise sambaga ja temal pole niikuinii mingit aimu, mis seal sambas keegi loikam tema säästudega ette võtab.MEIE ei lase oma tuju rikkuda selle kaduva maailma tobedustel.Niikinii koolevad kord nii rikkad kui ka vaesed.
-0 +0

2 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Finantsinspektsioon: Swedbank ei vältinud huvide konflikti (22)
12.10.2009 10:53
Finantsinspektsiooni teatel ei vältinud Swedbank pensionifondide vara investeerimisel huvide konflikte ning võis tekitada osakuomanikele varalist kahju.


Finantsinspektsioon teatas, et on lõpetanud järelevalvemenetluse ASi Swedbank Investeerimisfondid tegevuse üle osas, mis puudutab huvide konflikte kohustuslike pensionifondide varade investeerimisel ja esitanud omapoolsed järeldused tutvumiseks Swedbank Investeerimisfondidele.
Finantsinspektsioon jõudis ligikaudu pool aastat kestnud järelevalvemenetluse, sealhulgas kohapealsete kontrollide käigus järeldusele, et Swedbank Investeerimisfondid ei ole kohustuslike pensionifondide varade investeerimisel ilmselgelt täitnud investeerimisfondide seadusest tulenevaid kohustusi vältida ja maandada huvide konflikte.

On võimalik, et huvide konflikti olukorras on kohustuslike pensionifondide osakuomanikele tekitatud varaline kahju.

Enne järgmiste sammude otsustamist ootab Finantsinspektsioon ära Swedbank Investeerimisfondide seisukohad esitatud järeldustele.

Toimetas: Urho Meister

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Swedbank kompenseerib pensionifondide klientidele tekitatud kahju (42)
14.10.2009 22:42
Täna hilisõhtul teatasid finantsinspektsioon ja Swedbank ühisavalduses, et pank kompenseerib avalikkuse usalduse taastamiseks pensionifondide klientidele vahe, mis on tekkinud Private Debt Fondi (PDF) osaku puhasväärtuse langusest kolmanda kvartali jooksul.


Kõikide PDFi investorite võrdse kohtlemise huvides kuulub ka teiste selle fondi investorite jaoks taastamisele osaku puhasväärtus II kvartali lõpu seisuga. See võimalus laieneb kõigile, kes on fondi investorid praegu või olid seda selle aasta 1. juuli seisuga. Põhimõte ei laiene neile, kes otsustavad jääda investoriks IV kvartali lõpu seisuga. Investorid saavad selle kohta täiendava info.
Inspektsioon jäi rahule panga esindajate tänasel kohtumisel antud selgitustega ning kinnitab, et Swedbanki ja panga pensionifondide klientide vahel ei ole esinenud huvide konflikti.
Küll täiendab Swedbank Investeerimisfondid oma sise-eeskirju vastavalt finantsinspektsiooni kontrollaktis viidatud puudustele, et hoida ära igasugune huvide konflikti realiseerumise võimalus tulevikus.



Kaja Koovit