Sunday, October 11, 2009

Tai chi algajate rühm alustab septembris

Tai chi algajate rühm alustab septembris

13.august 09, neljapäev Saada sõbrale

Meister Yongsheng Sheng

Hei julge pealehakkaja, 2009. aasta septembrist alustab treeningutega tai chi algajate rühm!


Info treeningu aegade kohta

Treeningud toimuvad õhtuti Tallinna Vanalinnas Toomklubi 2-korruse saalis, Vene tn.6 kolm korda nädalas. Treeningud on juba käimas alates 4.sept.2009. Rühmaga on vabade kohtade olemasolul võimalik liituda jätkuvalt.

1.rühm (kohad on täis)
esmaspäev kl. 21:00 - 22:00
kolmapäev kl. 21:00 - 22:00
laupäev kl. 19:00 - 20:00
2. rühm
reede kl. 21:30 - 22:30
laupäev kl. 20:00 - 21:00
pühapäev kl. 20:00 - 21:00

Tähelepanuks !
Võimalus on ennast kirja panna ka ootelistile juhuks kui treeningrühmas vabaneb koht. Piisava hulga ootelistile jäänud huviliste tarvis on võimalik luua ka 3.rühm.


Treeningutele registreerimiseks edastage oma nimi, vanus, telefon, e-maili aadress ja info selle kohta kas ja mil moel olete eelnevalt tai chi’ga kokku puutunud. Registreerimine ja küsimused on oodatud: e-maili aadressile mamimo@hot.ee või telefonile 53455903.

Treener
Treeneriks on Meister Yongsheng Sheng, kes on ametlik Hiina Bozhou linna võitluskunstide kooli esindaja ning kes omab Eesti Olümpiakomitee IV kategooria Wu-Shu treenerkutsetunnistust ning Hiinas on talle omistatud kategooria Wushu 5 duan.

Meister Yongsheng Sheng’i puhul on tegu treenerina kogenud inimesega, kes vaatleb iga inimest kui tervikut ja läheneb neile individuaalselt, seetõttu on tagatud üheskoos nii õpilaste õige treeningviis kui ka nende suurepärane tervis.

Meister Yongsheng Sheng’i hiina punktmassaaži alased oskused annavad lisaks kindlustunnet, et tema õpilased on turvalistes kätes.

Meistrist ja tai chi liikumisest saab veelgi parema ülevaate 03.07.2009.aastal Linnalehes avaldatud artiklist, mille leiate järgmiselt interneti lingilt: http://www.linnaleht.ee

Treeningute sisu

Algajate tasemel tehakse selgeks tai chi liikumise esmased baas teadmised – milline on õige seisang, kuidas liikuda jms. Õppima hakatakse tai chi yang-stiili 24-vormi. See on aeglane sujuv liikumine. Yang stiil on oma olemuselt keha tervendava toimega. Nimetatud stiili saavad kaasa teha kõik – eakad ja noored, erilisi kehalisi eelduseid see ei nõua. Siia on oodatud kõik huvilised!

Olles omandanud algteadmised, liigume oma õpingutega edasijõudnute tasemele, kus korratakse eelpool nimetatud 24-vormi ning juurde hakatakse õppima tai chi yang-stiili 48-vormi ilma ja koos mõõgaga. Kasutusel on spetsiaalsed õppimise tarvis mõeldud mõõgad.

Foto: Meister Yongsheng Sheng.
Et pilti paremini näha, klikake sellel.
Perspektiiv edasijõudnutele
Edasijõudnute tasemega liikmetel on võimalus enesele seada ka kõrgem siht kui lihtsalt treening tervise heaoluks või vaba aja veetmiseks. Nimelt on võimalus omandatud oskuseid demonstreerida iga-aastastel Wu-Shu Meistrivõistlustel. See on üheks suurepäraseks väljundiks enese teostamisel!

Märgime ära, et Meister Yongsheng Sheng’i õpilased on siinsetel meistrivõistlustel Tallinnas pälvinud auväärseid medalikohti nagu näiteks:

Esimesed Eesti Meistrivõistlused Wu-Shu 2005: 2 kuldmedalit, 1 pronksmedal.
Tallinna Lahtised Wu-Shu Meistrivõistlused 2006: 2 kuldmedalit, 3 hõbemedalit, 2 pronksmedalit.
I Eesti Avatud Wu-Shu Meistrivõistlused 2008: 1 kuldmedal, 3 hõbemedalit.
Mida treeningule selga panna?
Tai chi kostüüm loob meeleolu, kaunistab nii tema kandjat kui treeningsaali. Tai chi kostüüm on soovituslik. Sobivad ka vaba liikumist võimaldavad lihtsad spordiriided pluus ja püksid ning sirge tallaga spordijalanõud.

Treeningtasu - 1 kuu maksab 400.- krooni


Teadmiseks Tai chi kohta

Tai chi liikumine mõjub rahustavalt, vabastab pingetest, annab hea meeleolu ning tõstab enesehinnangut. Istuva tööviisiga inimestel on võimalik seljavalusid leevendada ja nendest vabaneda juba vaid 3 kuu jooksul kestnud regulaarse tai chi treeninguga. Lisaks põlvevalud, südametegevuse-, vererõhu- ja koordinatsioonihäired – kõik need ja paljud teised tervisehädad on just tai chi pärusmaa tervendamise osas.

Tai chi liikumine selle jaoks ongi, et enesele ise abi osutada. Häda ei vaja häbenemist. Tai chi ’ga tegelemine – see tähendab eelkõige arstiks olemist iseendale. Miks mitte kasutada seda suurepärast võimalust! Soovida jääb meile kõigile vaid innukat järjepidevust treeningutel.

L i i t u m e i e g a - ja Sinule on tagatud suurepärane tervis, hea meeleolu ning pikk eluiga!
Tegija: Meister Yongsheng Sheng
Aadress: Tallinna Vanalinn, Vene tn.6 (Toomklubi saal)
Nädalapäev: Esmaspäev, kolmapäev ja reede
Algus: 02.09.2009
Lõpp: 30.06.2010









26.08. Yongsheng Sheng: Tegelemine tai chi ’ga tähendab enese jaoks arstiks olemist


27.02. Meie keha rasvas on energiat 1000-kilose aku jagu

No comments: