Friday, October 23, 2009

Suured uudised päikseenergia vallast

Suured uudised päikseenergia vallast

Siim Sepp
siim.seppatcharut.ee 20.12.2007 13:18
Loe kommentaare (0)
Vaata foorumis samal teemal ({PostCount})
228eeada-cad5-4eaf-a788-9b25f86e3e57
Hinda artiklit (0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Te olete seda artiklit juba hinnanud!
Täname, et hindasite artiklit! Uued hindamise tulemused arvutatakse vähemalt iga 5 minuti järel.

Uut tüüpi odavaid päikesepaneele tootev firma Nanosolar saatis teele esimese mahamüüdud saadetise oma kaua arendustegevuses viibinud toodangut.
Samal teemal aripaev.eeUut tüüpi taskukohased päikesepaneelid
Läbimurded päikeseenergeetikas osutusid blufiks
Päikesepaneelid muutuvad üha tasuvamaks
Kaks korda odavamad päikesepatareid


Paneelide lõplik väljaarendamine võttis küll aega rohkem, kui esialgu plaaniti, sest loodud tehnoloogia suurtel pindadel kasutamine osutus keeruliseks. Tulemus on aga kulutatud aega väärt. Uue tehnoloogilise võttena prinditakse valgust elektriks muundav materjal alumiiniumalusele. Nii saab ettevõte müüa päikesepaneele odavamalt kui üks dollar ühe vati kohta. Selline päikeseenergia on isegi kivisöest odavam – vähemalt lubavad nii toote arendajad, kirjutas Technology Review.

Nüüd on aga laadung uut tüüpi päikesepaneele esimese kliendi – Saksamaal asuva elektrijaama – poole teele saadetud. Ei ole veel selge, kas energiat suudetakse tõepoolest toota nii väikeste kuludega, kui lubati, kuid kindlasti on hea märk, et uut tüüpi päikesepaneele on lõpuks hakatud turustama

Loe edasireklaam:




Ajakiri Science nimetas Nanosolari tehnoloogia 2007. aasta suurimaks innovatsiooniks – see oli eespool isegi Apple’i kuulsast iPhone’ist ning paljudest teistest suurepärastest leiutistest. Ettevõte on vihjanud, et järgmisest aastast võib ta ka börsile tulla.



Loe veel Novaator uudiseid

No comments: