Tuesday, October 13, 2009

Rahvaliit: Eleringi ost viib Eesti Energia erastamiseni

Rahvaliit: Eleringi ost viib Eesti Energia erastamiseni
13.10.2009 14:21
Rahvaliidu juhatus peab lubamatuks 2,1 miljardi krooni maksumaksja raha raiskamist AS Eleringi ostmiseks olukorras, kus kohalikel omavalitsustel on vähendatud nii tasandusfondi, teedehooldusraha kui investeeringuid miljardite kroonide ulatuses.

Rahvaliit kaalub, kas algatada taas allkirjade kogumine Eesti Energia erastamise vastu.
«Ka ilma miljardeid kroone kulutamata on võimalik eraldada põhivõrgud ja ettevõte Elering Eesti Energiast, et täita ELi elektrituru direktiivi - seda saab teha näiteks aktsiakapitali vähendamisega,» ütles Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Rahvaliidu juhatuse hinnangul on valitsuse plaan kulutada 2,1 miljardit krooni rahva raha, et osta riigile kuuluvalt äriühingult Eesti Energia ära tema tütarettevõte, põhivõrke haldav Elering, põhimõttelage, kuna Eesti Energia aktsiad kuuluvad kõik riigile.

Rahvaliidu juhatus ei mõista, mis peab maksumaksja kulutama raha tema enda varanduse väljaostmiseks ja kahtlustab, selle tehinguga tahetakse ette valmistada Eesti Energia börsileviimist, alustamaks selle hiilivat erastamist.

Rüütli sõnul oleks 2,1 miljardit mõttekas kasutada reaalseteks investeeringuteks, et elavdada majandust ja luua uusi töökohti, rakendada seda kohalike teede korrashoiuks ning arstiabi paremaks kättesaamiseks.

Riigikogu Rahvaliidu fraktsioon esitas täna vastavasisulise arupärimise peaminister Andrus Ansipile.

Toimetas: Urho Meister

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

aus vastus : Oleks selline,et Rahvaliit eelistab investeerida energeetika renoveerimise asemel omavalitsuste tasendusfondi ja teehooldusesse.Võib ka aga siis tuleb arvestada,et meil tuleb peale 2016 aastat 90% elektrist Nordic Pooli kaudu sisse osta.