Wednesday, October 21, 2009

PRIIT HÕBEMÄGI: Mõrv rahakotis

PRIIT HÕBEMÄGI: Mõrv rahakotis (0)
05. märts 2004 00:00
Olen üks neist inimestest, kes aastaid tagasi jäi sinisilmselt uskuma Eesti Energia seletusi, et elektriga kütmine kahetariifse (öise ja päevase) elektriarvesti ülesseadmisel on erakordselt soodne. Tänaseks on elektriga kütmine sama hea kui mõrv rahakotis. Kaevata pole muidugi kellelegi.
Ütlen ausalt, et Eesti Energia tegevusel on olnud otsustav roll minu sallimatu suhtumise kujundamisel monopoolsetesse ettevõtetesse. Niimoodi nagu EE ei ole mind kui tarbijat mitte keegi lollitanud. Hea meelega tasuksin neile samaga, kuid sellepärast monopol ongi monopol, et alternatiivid ja kättemaks pole tavaliselt võimalik.


Kunagi Eesti Ekspressis töötades mõtlesin tihti, et hea oleks, kui “nädalalõpu lemmikul” oleks selge konkurent. Kui pole konkurenti, siis ei saa ennast temaga võrrelda ei heas ega halvas ja kui juhtub üldiselt hästi minema, siis on kerge ennast lõdvaks lasta. Iseendaga võistlemine on ikka väga vähestele jõukohane ja mingis mõttes hulluse piiril mängimine. Aga ühe ajalehe asemel võib alati valida mõne teise.


Mulle tundub, et Eesti Energia ongi sisemiselt lõtv, kuigi väliselt jäik. Jätkuvalt imestan selle erakordse segaduse üle, mille nad suutsid äsja uute elektrihindade teatamisega tekitada. Imestasin juba siis, kui lugesin nende üllitatud Elektrilehte, mis hoolimata vist ligi 100 000 tiraaĻist pigem külvas segadust, kui hinnakujundust selgemaks tegi.


Aga see oligi vaid algus. Mida aeg edasi, seda imelikumaks läks – selgus, et kõiki vastuseid ei oska anda ei kõrgharitud majandusspetsid ega Eesti Energia töötajadki! Nagu oleks tegu ennustamise, mitte täppisteadusega. Nüüdseks on asjasse sekkunud energiaturu inspektsioon ja pole võimatu, et esialgne segadus läheb veel hullemaks.


Ma väga tahaksin näha neid inimesi, kes uue hinnasüsteemi välja töötasid. Kuidas nad seda tegid? Umbes nii: “Hmm…paneme ampritasule veel krooni otsa… kas nüüd tuleb võrrand välja?” Küllap see mingi sedamoodi katse-eksituse meetodil passitamine oli.




Ühesõnaga, meie kohalik entroopia muudkui kasvab, tarbija on segaduses, monopol aga noolib samal ajal Leedu elektrienergia jaotusvõrku. Vaat et hakkab nendega kohutki käima.


Võib-olla on see primitiivne mõtlemine, aga ma tahaks, et Eesti Energia tegeleks ennekõike oma koduste klientide rahuldamisega ja alles siis rahuldaks oma muid ambitsioone.

Monopolismist 05. märts 2004 00:28:38 Teata sobimatust kommentaaristSee ei ole lihtsalt monopoolsus, see on supermonopoolsus. Seda sellepärast, et EE ei ole isegi eraettevõte. Sisuliselt helbivad sealt kušši tutvuste kaudu paigale asetatud "omad poisid", kellele makstakse turuseadusi ignoreerides ülisuuri palkasid ja seda ebamajandusliku ja küündimatu töö eest. Eraettevõtlus omale küll sellist luksust lubada ei saaks.


Meil makseb siiani kolhoosniku printsiip: Riigiköis - las lohiseb! Kõik on ju kõigi oma.

Ristiisa 05. märts 2004 00:33:23 2 Teata sobimatust kommentaaristmina tahan aga, et okk tagasi astuks - ta on juba piisavalt paksuks söönud ja elektritarbijaid nöökinud.

t�hi lootus 05. märts 2004 08:23:41 Teata sobimatust kommentaarist
mõttetu astumine, tuleb uus ja samasugune.


leedukad 05. märts 2004 14:29:35 Teata sobimatust kommentaarist
võtsid aru pähe ja ei müünudki oma jaotusvõrke.


Muidu olekski jäänud EE-le eluaegseks võlglaseks.


Oldy 05. märts 2004 00:33:38 Teata sobimatust kommentaaristSee kahetariifsete mõõtjate värk oli küll ikka eriline raffa petmine.. algul oli tore kül a mis nüüd? Nii ikka ei tohix teha, keegi peax asja tõhusmalt kontrollima...

juku 05. märts 2004 00:45:41 3 Teata sobimatust kommentaaristNeed seapeedid EE tuleks maalt välja saata,kogu nende tegevus on rahva lollitamine ja oma taskute täitmine.Kui muidu ma eriti Hõbemäge ka ei usu,siis


tundub,et nüüd on kodanikutunne mehes võitu saanud


ja mees on asunud rahva poolele,mitte nagu need


tohmanid EInspektsioonist,kes ainult näitlevad,tege


likult laulavad EE laulu.Monopol tuleb kohe ära kaotada ja el.hind vabaks.Kas meil on turumajandus


või EE monopolmajandus?

siim 05. märts 2004 09:00:33 Teata sobimatust kommentaarist
Tuleks ikka õigete meeste poole pöörduda-valitsuse,EE kuulub riigile .Nende käes on võim.EE juhid on ainult jooksupoisid


seniil 05. märts 2004 09:32:53 Teata sobimatust kommentaarist
No saadame maalt välja- tulevad uued seapeedid. Elektrivarustus kahjuks on monopoolne asi nii väikses riigis nagu meie. Sinna pole midagi parata. Isegi EL-ga liitumine ei anna midagi - seal pole küll monopoli, kuid pakkumine jääb nõudmisele selgelt alla, nii et müüjad võivad teha, mis tahavad.


jukule 05. märts 2004 10:33:29 Teata sobimatust kommentaarist
teadmiseks, et EE ja EInspektsioon alluvad ühele ja samale ministrile - M. Atonenile.


saba 05. märts 2004 01:11:57 Teata sobimatust kommentaaristaga, juku, hakka ometi ise endale elektrit tegema...

Joobar 05. märts 2004 02:50:29 2 Teata sobimatust kommentaaristMonopol monopoliks aga energia on kõige alus. Hindu tuleb võrrelda ikkagi ka hindadega mujal maailmas.

Joobarile 05. märts 2004 06:43:18 Teata sobimatust kommentaarist
Siis tuleks ka palkasid võrrelda muu maailmaga.Eelmisel hinnatõusul jõudsime ju juba EL- tasemele. Nüüd oleme jälle maas. See on ülim monopol,kuhu kuuluvad ka riigitegelsed ning saavad sealt suure suutäie.


Jah aga Eesti toolise 05. märts 2004 19:39:31 Teata sobimatust kommentaarist
lgad on maailma madalamad aga eesti valitsejate,riigi kogulaste,haige kassa ,linnade valitsejate palgad jalle maailma korgemad nii et el. hind arvestataksegi KORGETE AMETNIKE palga jargi...et sa okk ka ukskord tais ei saa ja oksele ei hakka


Patser 05. märts 2004 02:54:00 8 Teata sobimatust kommentaaristInimene, kes usub juttu, et elektriga kütmine on kõige soodsam, on ilmselt loll või ei taipa tehnikast midagi. See lihtsalt ei saa nii olla, kui hinnad on vabad.

.... 05. märts 2004 04:15:37 Teata sobimatust kommentaarist
need odava reklaami ohvrid on tõesti mitte just kõige targemad inimesed ja nad ei peaks teisi õpetama. INIMESED, ÄRGE USKUGE REKLAAMI, REKLAAM ON MÖELDUD TEIE KÄEST RAHA VÄLJA PETMISEKS, HEA KAUP EI VAJA REKLAAMI!


ints 05. märts 2004 07:34:57 Teata sobimatust kommentaarist
Mina kütan ka elektriga(vesipõrandaküte). Köetav pind 90 m2. Maksan talvel ca 1200 EEK kuus. Aga selle raha eest saan ka sooja vee. Lisaks elekter, mis linnakorteris ju ka kulub. Kui mõistlikult kulutada, pole ju palju? Ega ma EE-d ka ei poolda, aga elektriga kütma hakates on vaja asi hoolega läbi mõelda. Lisaks mugavus- ma ei pea puid ega sütt tassima, õlivaate veeretama jne.


Patser 05. märts 2004 08:39:43 Teata sobimatust kommentaarist
ints, ma olen sinuga 100 protsu nõus. Just, mugavuse eest, elektri võlu ongi tema mugavus ja mõõdetavus. Aga mugavus ja kõige soodsam, see oleks ju jama, see oleks sama, kui Mersu oleks kõige odavam.


Drifats 05. märts 2004 09:53:17 Teata sobimatust kommentaarist
Aga kas kütad ööelektriga ? Või ilma salvestita ?


vabad? 05. märts 2004 13:09:13 Teata sobimatust kommentaarist
Hinnad pole ju kunagi vabad. Küss on ainult selles, kui suured maksud ja investeeringutasud juurde pannakse hindadele. Kütad gaasiga - hea odav, kuni Euroopa Liit hakkab gaasile aktsiise otsa surama.


Kütad turbaga - hea odav, kuni muud keskkonnamaksud rakenduvad.


Bensiin on muide üks odavaima omahinnaga kütteallikaid, seda tootvates arengumaades müüakse alla kroon liiter. Kui ainult aktsiis 90% hinnast ei moodustaks...


Sammi 05. märts 2004 16:05:14 Teata sobimatust kommentaarist
kütan ka elektriga kasutades soojuspumpa - kulutan 1 kW ja saan sooja 3 kW eest. 8 aasta tagune investeering oli ~100K, nüüd hakkab asi juba kasu tooma. Ja on ikka kuratlikult mugav küll, temperatuurireziim on päeva lõikes programmeeritav. Sel talvel pole veel kordagi vaja läinud lisaks tavalist el.kütet abiks võtta. Soovitan soojalt uutele majaehitajatele :-))


as 05. märts 2004 19:42:54 Teata sobimatust kommentaarist
see on eeldusel, et soojuspump on korralikult pandud. Meil siin ühed panid, ja tegid vea voolikute osas - nüüd stabiilsed jamad ;( ja maksime 2x rohkem kui sina


Raudalu 05. märts 2004 22:12:58 Teata sobimatust kommentaarist
Ehitasin kaks aastat tagasi maja ja paigaldasin samuti vesipõrandakütte. Ruutmeetreid sama palju, korruseid kaks. Kütan öise elektriga 1,3T mahuti täie vett kuumaks, päeval ketrab pump seda ringi ja segisti tembib parajaks, samast saan ka kuuma tarbevee, muus osas just ka elektrit pingsalt kokku ei hoia (garaažis el. radikas, autol plokisoojendus, kuna hoian autot väljas). Ühesõnaga elan mugavalt. Talve keskmine tuleb umbes sama, nagu sul. Põhiline, mille eest maksan ja olen nõus ka maksma, ongi mugavus. EE-d sellegi poolest ei toeta. Neil käib hinna arvestus ikka "Potalkovi" konstandi järgi, nagu vanal nõuka ajal.


Soojuspump tasub ka ennast ära, aga see oleneb köetava pinna suurusest. Mida suurem, seda tasuvam.


Pass Sein 05. märts 2004 03:45:03 Teata sobimatust kommentaaristJah, mul on selline karvane tunne, et kogu hunnatõus on hoopis selle taga, et öövalvurite kuningas otsustas oma basseinis mitte enam ujuda...ning siis kõlas signaal..keerake nupp põhja...olemegi kohal...Teie uus elektrihind!

???? 05. märts 2004 03:51:42 Teata sobimatust kommentaaristhr.Hobemagi,ehk leiate veel viimase soltumatu institutsiooni EW-s voi kutsute oma lehes rahvast avalikule vastuseisule

sisi 05. märts 2004 05:35:44 Teata sobimatust kommentaaristTäiesti ühel nõul ????-ga. Aga Toompea pundi soosikuid on ilma mäealust õõnestamata raske nudida.

isetegija 05. märts 2004 05:47:02 2 Teata sobimatust kommentaaristOK saba , majarahvas kokku , solaar paneelid katusele, patareid keldrisse ja igaks juhuks diisel generaator ka nurga taha ja pole mingit lolli monopoli vajagi :))))))))))

seniil 05. märts 2004 09:34:52 Teata sobimatust kommentaarist
Saate samuti petta nagu elektrikütte odavuse uskujad


beliiver 05. märts 2004 12:33:59 Teata sobimatust kommentaarist
ei saa petta, pappi saab kokku hoida ja monopoli saab kukele saata.



Petetu 05. märts 2004 05:48:18 7 Teata sobimatust kommentaaristKa mina rajasin mõned aastad tagasi EE propaganda mõjul oma uuele majale elektrikütte. Maksin 32A peakaitse eest 32 000 krooni. 3 aastaga olen kulutanud 67 000 kWh! Nüüd kahetsen kibedalt tookord EE poolt reklaamitud "odavat ja mugavat" kütet, mis on osutunud järjekordseks pettuseks Eesti Vabariigis. Ei oskagi otsustada, mida edasi teha. Pean vist osa peakaitse ampreid, mille eest maksin tookord 1000 kr/A, tasuta tagsi andma. Tuulde visatud raha. Olen nördinud ja sellest on kantud ka mu edasine suhtumine meie riiki.

t�ngasaanu 05. märts 2004 08:09:12 Teata sobimatust kommentaarist
mis sa petetu riiki kohe süüdistad. Meil on naljakas see, et kui keegi tünga saab siis kohe riik süüdi. ise olen saanud tünga Liviko aktsiatega, mis suuromaniku poolt "õiglase" hinna eest sundkoras ära osteti. Aluse andis sellele äriseadustik. Aga sellepäraast ei tasu süüdistada riiki, kui sellist-see on primitiivne.


siim 05. märts 2004 09:05:38 Teata sobimatust kommentaarist
Üks on riigi oma teine era ,siin ongi vahe.Kurb on see ,et riik nöörib oma inimesi nii meeletult.


Petetu II 05. märts 2004 09:10:45 Teata sobimatust kommentaarist
Niimoodi petta saanuid tean oma tutvusringkonnaski kümneid. Kuna kasutan ka paaris ruumis põrandakütet, siis nõuti´EE vastutava inspektori poolt, et peakaitse oleks väikese varuga ja seega 40A, Pidin laskma isegi kogu elektrivarustuse projekti ümber teha. Nüüd selgub, et saab 25 A hakkama. Mõne aastaga 15 000 kroonist ilma jäämine on ikka kuritegu küll. Ja kummaline, mitte keegi ei vastuta sellise avaliku röövimise eest. Need mehed (härrasteks on neid raske nimetada) naeravad aga edasi ja mõtlevad uusi võimalusi rahva lollitamiseks ja rahvalt raha väljapetmiseks.


n��r 05. märts 2004 09:16:18 Teata sobimatust kommentaarist
aga nöörimine ja nööritavate üle irvitamine ongi meie riigis trendikas, eelkõige tänu parlamentääridele


seniil 05. märts 2004 09:36:20 Teata sobimatust kommentaarist
No rumala jutu rumal uskumine ongi tegelikult karistatav. C'est la vie


Vaatleja 05. märts 2004 10:02:53 Teata sobimatust kommentaarist
Mida te põõbel ilgute. Tänage jumalat, et teil lastakse niisama eest vähemalt kokkuostetud amprist loobuda. Oleks ju võinud ka loobumise eest tasu küsida , niiet kiirustage, seltsimehed nõõritud


Kui 05. märts 2004 20:07:06 Teata sobimatust kommentaarist
riigi ettevõte käitub sinuga nagu viimane pätt,käitu samamoodi.Pole minul küll elektrikütet aga ühtegi "kontrolörist päntjalga" ma enam üle ükse sisse ei lase.Selleks peavad kopsaka pileti lunastama,et voolumöötjat imetleda.


jaan 05. märts 2004 06:13:06 Teata sobimatust kommentaaristKõikse parem on elektrit mitte tarbida :)

Patser 05. märts 2004 06:16:51 2 Teata sobimatust kommentaaristKurb, petetu! Sa oleks pidanud uurima, mitu ruutu sommid elektriga kütavad. Meie kliimavöötmes on elektriga maja kütmine luksus, mida vähesed võivad endale lubada. (ma mõtlen 120 ruudust maja, mitte korterikest), maja võib kütta ilmselt ainult soojuspumbaga, investeering vähemalt 160 tuhhi.

m�lu 05. märts 2004 10:40:03 Teata sobimatust kommentaarist
võib petta, kuid meelde on jäänud, et akadeemik Lippmaa omal ajal soovitas just elektriküttele üleminekut kui eriti kasulikku investeeringut.


Patser 05. märts 2004 11:47:13 Teata sobimatust kommentaarist
Kui nii oli, siis ma arvan, et ta seda soojuspumpa mõtleski. Tegelikult on üks võimalus veel, väikses majas kütta tenniga ahju öösel ja nädalavahetusel.


tuhha 05. märts 2004 06:39:48 5 Teata sobimatust kommentaaristMida te, inimesed, kurdate? Mina maksan näiteks juba ammu-ammu 1.15 kW/h eest. Ja seda maksavad kõik Fortumi kliendid. Teile jääb veel ikkagi 1 sent arenguruumi. Maksan oma 350 krooni kuus korteri pealt ja ei virise. Liinid on korras, valgus ei kustu iga tuuleiili peale ja kvaliteet on stabiilne. Iseasi muidugi, kas EE sellist kvaliteeti saavutab. Kui see lisaraha mujale ei kulu...

to tuhha 05. märts 2004 07:59:25 Teata sobimatust kommentaarist
Ja nüüd hakkad veel rohkem maksma. Ja rõõmusta edasi.


tuhha 05. märts 2004 09:04:32 Teata sobimatust kommentaarist
ja sina igatse aega, kus kWh maksis 2 kopikat.


kah fortumi klient 05. märts 2004 12:54:55 Teata sobimatust kommentaarist
huvitav, mina maksan 1,17, aga see selleks. Et EE siga on, seda muidugi. Aga kui ma kuulsin, et kohutav hinnatõus tähendab tõusu 1,14-ni, siis jäi suu lahti. Nüüd ei teagi, kelle peale rohkem vihane olla, kas EE või Fortumi peale. Sest ka meie kallis Fortum juba tasapisi hädaldab, et kui tõuseb, siis peame ikka meie ka tõstma. Tahaks näha, millega see lõpeb. Fortum on oma kliente nöörinud kauem kui keegi mäletab, ja nüüd valab veel krokodillipisaraid, et ega meie ei tahakski, aga nää, peab!


Amper 05. märts 2004 15:28:32 Teata sobimatust kommentaarist
Aga EE klient maksab ampritasu kah veel!


kolmas l��nlane 05. märts 2004 15:30:07 Teata sobimatust kommentaarist
Minu teada saab praegu ja ka tulevikus Fortumist elektrit osta ilma igakuise ampritasuta, so. maksuta, mis häiriks mind rohkem kui pisut tõusev kwh hind. Seniseid el. hindu lubas Fortum ju (mokaotsast küll, aga siiski!) hoida edaspidigi. Või sain kohalikku kobrulehe infost totaalselt valesti aru?


lugeja 05. märts 2004 07:07:13 3 Teata sobimatust kommentaaristNeed inimesed, kes arvasid kolm-neli-viis aastat tagasi, et elektriküte igavesti odavaks jääb, võivad ainult enda lollust süüdistada. Sama rumal oleks praegu halada, et näe ostsin 1992. aastal viieliitrise mootoriga Ameerika jeebu ja arvasin, et bensu hinnaks jääb igavesti 3.50.

rullnokk 05. märts 2004 11:43:15 Teata sobimatust kommentaarist
mina ostsin näe natuke aega tagasi eelmine aasta 3-liirise moororiga jeebu ja nüüd mõtlen et tegelt oleks ikka suurem pidand olema.


vaata, lugeja 05. märts 2004 12:58:39 Teata sobimatust kommentaarist
see ongi meie ülikavala riikliku ärisüsteemi tähtis komponent, et me kõik üksteist süüdistaksime. Kuni omavahel pureleme, ei pööra me tähelepanu, mis tegelikult toimub. Mis tähendab, ise süüdi? Kui mulle midagi öeldakse, siis ma üldjuhul usun. Muidu oleksin haige maniakk. Kui öeldakse, et kolgeit on hea hambapasta, siis ma natuke usun. Ja ostangi. Ja kui mul pärast hambad suust välja kukuvad, siis pole kellelgi mulle õigust öelda, et ise süüdi, mis sa uskusid? Palun lõpetagem see üksteise lollideks sõimamine, ma tõesti palun!


esimesele 05. märts 2004 21:34:59 Teata sobimatust kommentaarist
ja mina ostsin (küll õigemini hankisin) 5,7 liitrise looma ja olen rõngas: fuck the fuel economy! mul pohhui , see äpude konnatiik ei suuda iial mu rahakotti tühjaks imeda, peale tuleb mõnusalt enam tänu nendele kapsapeadele!


..... 05. märts 2004 07:08:06 Teata sobimatust kommentaaristHõbemägi on tõesti ikka väga naiivne inimene.

juhe 05. märts 2004 07:09:22 3 Teata sobimatust kommentaaristRahakotti tuleks 'mõrvata' isikliku tuulegeneraatori hankimisega. Nii mõnigi osavate kätega külasepp on endale maja taha suht-lihtsate vahenditega tiivad pöörlema pannud ja elektrimootorist geneka ehitanud. Maja kütmiseks, vee soojendamiseks ja puude saagimiseks pole ju tippkvaliteediga tööstusvoolu tarvis. Mida koledam ilm, seda soojem tuba. Mõningaid majapidamistöid annab ka tuule järgi sättida, kusjuures päris tuuletuid päevi/öid Eestis praktiliselt polegi. Hoovilaternale ikka elektrivoolu jätkub.

kindziulis2000 05. märts 2004 07:44:22 Teata sobimatust kommentaarist
See on ajalugu ja praegune muinasjut: kodune tuuleelektrigeneraatos, tuuleveski ja tuuleveepump.Miks need nii head masinad enam kuskil ei toota. Voiks ju vahemalt muuseumis demonstreerida ja ruume soojendada. Kahjuks see on ainult ilus unistus. Ja suurte tuulegeneraatorite tasuvusaeg on 8 - 10 aastat hea koha peal. Oma hoovis ja madalal pole neist midagi.


koit 05. märts 2004 13:42:44 Teata sobimatust kommentaarist
puude saagimiseks paraku on siiski tööstusvoolu vaja...või muundurit, mis jälle kenasti maksab


juhe 05. märts 2004 15:53:55 Teata sobimatust kommentaarist
Puude saagimiseks võiks olla mehhaaniline jõuvõtuvõll ja rihmreduktor;-)!





Mu mälestus asja toimimisest tugineb mingile teles näidatud saatele, vist Pealtnägijale. Miks mujal arenenud riikides enam koduseid tuulegenekaid ei kasutata? Vastus üks - seal pole elekter nii kallis kui meil (pean silmas reaalse keskmise palga ja el. hinna suhet). Väikeste genekate tootjad ei leiaks turgu, niisamuti kadus Eestiski nõuka ajal igasugune stiimul tuult kasutada.





Arukalt majandades peaks aga tänases Eestis see turg leitama. Sest kui tuul soojendaks kasvõi el. boileri (sisuliselt termose) vee soojana, elaks eestlane nagu sulavõis. Tunnistagem ausalt, vee kuumutamise ja soojuse salvestamise seadmed (kasutamaks neid lisaks võrguelektrile nt. põrandaküttel) ei sisalda tipphinnaga elektroonikat nagu maasoojuspumbad. Ka ei pea tuuleveski mast olema tingimata alumiiniumist, titaanist või krt-teab millest! Ka liimpuit on üle prahi materjal.





Tuulevaikuse pärast nurisejaile lohutuseks, et näiteks tänase ilmaga tõstaks lõunakaarde paigutatud, isevalmistatud päikesepatarei külma kaevuvee temperatuuri juba üle kümne kraadi kindlasti. Haapsalus taheti Rootsi Rahvaülikooli poolt taoliste 1 X 1,5 X 0,1m plekkvannide sisse, klaasi alla paigaldatud vasktorudest päikesepatareide valmistamise kursus korraldada. Mullu sügisel jäi asi siiski huviliste vähesusel soiku. Kes soovib, võiks aga telefoniraamatust selle asutuse numbri üles otsida ja asja uurida. Jäi mulje, et piisava huviliste arvu korral pandaks koolitus taas käima.


Petetu 05. märts 2004 07:46:52 Teata sobimatust kommentaaristHr. Höbemägi seisukoht jumala öige.Oleks rohkem vaja prominentsete isikute taolisi seisukohti,muidu arvatakse et on tegemist pööbli virisemisega.

katariina II 05. märts 2004 07:48:59 4 Teata sobimatust kommentaaristMonopol, monopol... meenutage mis Te siis vigisesite kui Laar tahtis erastada? Okk oli siis parim - rahvast ja tema arvamust pole olemas.

siim 05. märts 2004 09:09:34 Teata sobimatust kommentaarist
Me lootsime ,et riik ka oma inimeste eest seisab nagu mujal riikides kombeks.


ikka(TM) 05. märts 2004 09:14:11 Teata sobimatust kommentaarist
Kus-kus. Iga soliidne islamiliitlane seisis ikka selle eest, et elektrivõrgud ja -jaamad tuleb maha müüa. Selleks, et eraettevõtja saaks kindlustada need "õiglased" hinnad.


Vaatleja 05. märts 2004 10:11:14 Teata sobimatust kommentaarist
Praegu on veel võimalus apelleerida AS EestiBanaanivabariik õiglustundele ja rahvakaitsekohustusele. Kui EE oleks erastatud, siis ei oleks riigil ja selle kaudu ka rahval enam muud sõnaõigust, kui ennast vaikselt kokku voltida.


Elmar 05. märts 2004 18:54:28 Teata sobimatust kommentaarist
Poliitikud ei seisa kunagi oma rahva eest,


see on jõujoonte lobby. Ära ole sinisilmne.


lonkur muki 05. märts 2004 07:50:03 1 Teata sobimatust kommentaaristNo kuulge,mehed,kas teil siis tõesti pole sedavõrd tehnilist taipu või kasvõi tuttavat elektrikku,kes näitaks,kuidas voolumõõtjat tagurpidi käivitada.


krt,isegi jõed pannakse vatuvoolu liikuma...

tuhha 05. märts 2004 09:06:00 Teata sobimatust kommentaarist
Emajõgi teeb seda iseenesest, ei ole tarviski inimese abi.


Kui 05. märts 2004 07:59:53 Teata sobimatust kommentaaristKui saada palka üle 100 000 krooni kuus, siis on elektriga kütmine tõesti odav. Aga miks saab P.H. nii vähe palka see on tema enda mure.

vaatleja 05. märts 2004 08:11:00 2 Teata sobimatust kommentaaristHuvitav mida võtab ette Eesti Energia siis, kui suurem linn lõpetab elektri energia ostmise, lõpetab lepingud. Majad jäävad tühjaks, kodud kaovad ja inimesed on sunnitud minema eemale elektriliinidest, vee sentraliseeritud varustus on ju sama monopoli võimuses, mille vastu tuleb tulevikus alustada protestima ja korraldada streike.

ainult et 05. märts 2004 13:01:33 Teata sobimatust kommentaarist
seda ei juhtu! Ja Eesti Energia teab seda. MOTT


obby 05. märts 2004 20:50:03 Teata sobimatust kommentaarist
see juba toimub.... asulaid-v2ikelinnu mis on v2ljasuremise 22rel leidub juba praegu kyllaga...


�lle K�barsepp 05. märts 2004 08:13:53 4 Teata sobimatust kommentaaristKulla Priit ja teised,mõelge palun korraks,mis on jubedam,KAS VAIMUPIMEDUS või elektrihinnatõus.Te olete väga TARK mees,laske ometi sest rahast lahti ja laske oma VAHEDAL MÕISTUSEL jälle särada.

kas 05. märts 2004 10:42:44 Teata sobimatust kommentaarist
me peame edaspidi Priit Hõbemäe mõistusesära valgel elama? Ja kellele siis valguse eest maksma peab, kas talle või teile Ülle?


kUS 05. märts 2004 16:22:31 Teata sobimatust kommentaarist
SIIN SEE IVA on - mitte ei saa aru!!!


obby 05. märts 2004 20:57:45 Teata sobimatust kommentaarist
lgp pr(l) Kybarsepp


kui vihjate sellele et hr H6bem2gi v6iks parem haridusosakute ja muu meie hariduse ymber k2iva ringm2ngu kohta s6na v6tta, siis palun v2ljenduge selgemalt.


kui tahate sellega o'elda et hr H6bem2gi k2sitleb teemat liiga materjalistlikult, o'elge otse.


kui soovite n2ha p6hjalikumat kirjatykki ja analyysi ning enam fakte, siis ka m2rkige seda.


kui aga pidasite veel midagi muud silmas, siis peab tunnistama, et arusaamisega on kyll raskusi.



obby 05. märts 2004 20:59:22 Teata sobimatust kommentaarist
muidugi on variant, et soovite hr H6bem2e vabakutseliseks hakkamist :)



kah midagi 05. märts 2004 08:18:15 1 Teata sobimatust kommentaaristArvan ,et Eesti Energias ei ole asi.


Kooskõlas seadustega juhib Eesti Energiat hr. Aatonen läbi tema poolt nimetatud nõukogu. Nõukogu on kohustatud enne igakordset koosolekut küsima oma ministrilt suunised tegutsemiseks .


Osa nõukogust on määranud rahandusminister noorhärra Taavi.


Nõukogu liikmed juhenddokumentide alusel ei oma iseseisvust ja sõnaselgelt on juhtimisülesanded pandud ministritele.


Ülejäänud on tankistid nukuteatris .


Keegi ei vaja ei analüüse, teadmisi, omahinda jne .


Karusell keerleb Siemensi ja AAB toodete müügihuvi ja müügihuvi vahendajate ja õhutajate toel (kõik 40 miljardit on vaja kiiresti kätte saada ja kama kaks kuhu tooted lähevad peaasi, et pärismaalased papi välja laovad )


Sama rada jooksevad Taani, Saksa tuulegeneraatorite tootjad oma 3 miljardi kättesaamiseks .


Karusellis keerlevad saatkonnad, jumal teab kes ja kõige lõpus on igal ühel mingi poliitik kes mõtleb kust saada raha järjekordseks valimismaratoniks . (europarlamendi valimiskampaania vist on 20 milj. piires ).


Kuidas raha saada on aga teada .Tuleb maha müüa odavalt riigivara või anda survegruppidel võimalus hinda tõsta. Selle eest tänatakse ja abistatakse .


Maksumaksja ja tarbija võivad perse sõita.


Et tarbija silmad, suu, kõrvad ja infokanalid kinni toppida, selleks ongi valimiskampaaniatel eelarved.


Vaja oleks,et EE avalikustaks elektrienergia ülekande omahinna struktuuri ütleme 50 kulurühmaga ja kuludega .


Ette võib öelda, et seda ei juhtu, sest kogu vassimine ja vooluvargus lohakus ja igapäevase hoolika töö puudumine hakkab kohe läbikumama.


Energeetik 05. märts 2004 12:37:28 Teata sobimatust kommentaarist
Mitte AAB vaid ABB. Samas olen vestelnud inimestega ABB-st ja teisteski firmadest kellele EE annab olulise osa müügimahust ja teisiti öeldes ka "töö ja leiva". Kuigi nende huvides oleks see et EE-l oleks rohkem raha et investeerida siis saaks ju rohkem müüa kuid ka need inimesed nedest firmadest ei saa aru elektri hinnatõusu otstarbekusest!


Mis siis ikka.. 05. märts 2004 08:19:02 4 Teata sobimatust kommentaaristTuleb streikida! Kõik tarbijad lülitavad peakaitsme kokkulepitud ajal välja ja jaamad käivad tühjalt. Ühest päevast hoiatuseks peaks piisama. Ja kui ee on jaamade võimsuse maha tõmmanud, siis kõik korraga üks kaks kahekilost radikat taha ja peakaitse sisse. siis on korras. Ja kui ei aita, siis korrata.


Aga ega sest miskit välja ei tule, sest nagu selgub artiklist, ei ole isegi kõrgharidusega inimestel ettekujutust algkooli matemaatikast.


Hiljuti kuulsin, et põlvakandis ei saa ee autoga hästi poes käia- kui tagasi tuled on masinat natuke mõlgitud.


Ei tea kas mujal eestis on ka sarnast juhtunud?

Loll oled! 05. märts 2004 13:17:45 Teata sobimatust kommentaarist
Kui tõesti sihuke asi tehtaks, siis kõrbeksid liinid ja ei tea mis veel. Ainus, kes kannatab, on tarbija, sest siis on elekter pikaks-pikaks ajaks ära.


teoreetiliselt 05. märts 2004 14:26:25 Teata sobimatust kommentaarist
kannataks kogu EV riigikogu ja valitsuse maine, sest siis peaks välja kuulutama erakorralise olukorra. Ja peaminister peaks tervele maailmale seletama, miks selline asi juhtus ning maailmalt abi lunima uute liinide ja teab mis veel asjade tarvis. Nende mark oleks väga korralikult täis tehtud.






tnz 05. märts 2004 15:46:53 Teata sobimatust kommentaarist
tahaks kohe sellist lolli näha, nagu see mõttearetaja. no hakkadki, võidukalt ("nüüd nad alles saavad"), plõksima, ja kaobki elekter ära. Siis istud, võidukalt, pimedas või?


soovitan enesetappu kaaluda.


V�ga 05. märts 2004 20:18:07 Teata sobimatust kommentaarist
hea algatus.Tee aga propagandaga algust.Ainult läbiviimis aeg tuleks valida vara suvine(nuuni algus)Tarbijatena kannatame vähem ja ei saa nad kuradid oma ületootmist siis kellegile müüa.Ühesõnaga pauk.


�llele 05. märts 2004 08:22:02 Teata sobimatust kommentaaristVaata ee -le näkku. Mis nägu ta on ?!


EE hakkas paigaldama tarbijate kodude lähedale EE-le kuuluvaid arvestikappe. Need on EE- omand. Kappidesse aga paigaldati KAITSMED ( Amprites ) ilma tarbijaga lepingu tegemiseta . Nüüd saadab EE tarbijale TÄIENDAVA kokkuleppe allakirjutamiseks. Tarbija ei saanud paigaldamise hetkel EE -ga isegi oma soovi PEAKAITSME suurusest rääkida . Nüüd tahab täiendavat kokkulepet tarbijaga , et hakata temalt võtma AMPRITASU EE suva järgi tarbija jaoks EE liitumiskappi paigaldatud PEAKAITSME suuruse eest !

To Petetu 05. märts 2004 08:30:10 Teata sobimatust kommentaaristPalun edaspidi oma häärberit kütta Eesti Ekspressidega (EE, peatoimetaja millalgi herr Hõbemägi).


Saavutate rahakotis oluliselt paremaid tulemusi!


Edu Hõbemäelegi. Reklaamides kütmist Päevalehtedega


saab ilmselt paremaid müüginumbreid sellesgi sektoris.


Okk ja Liive - millalgi lõpeb pidu ka Teie tänavas!!

vaimupimedusest... 05. märts 2004 08:36:24 Teata sobimatust kommentaarist...niipalju,et püütakse nagu selgeks teha,et olete


lollid,kui ei taha maksta.PeeterI-ajal olid ametis


tshinovnikud,kes uusi makse välja mõtlesid,EE-s tundub analoogselt olevat - vähe sellest,et tariifi tõstetakse,ikka lisaks veel mingid ampritasud, traadipüsimise tasud...Isegi kurjategijatele ei määrata ühe teo eest mitut karistust...

J SEPP 05. märts 2004 08:37:29 1 Teata sobimatust kommentaaristÜhe põhjusena elektrihinna tõstmise õigustamiseks on EE leidnud vajaduse ühtlustada eratarbija ja suurtarbija hinnavahe,mis sisuliselt on eratarbija kahekordne "koorimine".Ostes teenuseid või kaupa, maksame kinni ka nende osutamiseks ja tootmiseks mineva energia(elekter,soojus).Kulud kajastuvad teenuse või toote hinnas.Sellest on mindud vaikides mõõda,mingit põhjendust el.hinna tõusuks sellest lähtuvalt ei ole.EE juhid ärge lollitage rahvast.

aeg 05. märts 2004 10:49:19 Teata sobimatust kommentaarist
aru saada, et Okk on siin vaid
Raivo Pommer 05. märts 2004 08:47:11 1 Teata sobimatust kommentaaristEESTI ENERGIA kasseerib eelmiste üürnike võlgu uutelt.





Priit Hõbemägi arvamus Eesti Energia tegevusest on tõesti tõepärane.Juba Arnold Rüütel hoiatas momendil kui Eesti Energia erastati.Nüüd valitseb


väljapressimisasutust maastikuautodega sõitev väike


grupp inimes.


Nii mina kui ka minu abikaasa on Eesti Energia ohvrid.Kui minule tagastati maja Kadriorus,hakkas Eesti Energia minult välja pressima eelmiste üürnike-joodikute,surnute jmv. võlgu.Nii saingi arve 88640 krooni.kui sõlmisin lepingu Eesti Energia.


Minu abikaasa ostis suvila,seal oli taas elektrivõlg ja naine maksis võla 800 krooni ära.


Eesti valitsus peaks midagi ette võtma,kui riigi tasemel tegutseb selline asutus,kes kolmandatel isikutelt võlgu välja pressib.


Energia müük peaks toimuma nii nagu prügivedu.Ostan teenust sealt,kust mina tahan-kas Ran-sellsist,kes on maailmatasemel,või kellegilt muult.


Eesti Energia aga laiutab turul üksi ja iga teine tallinnlane on maksnud eelmiste üürnike võlgu.Ei ole ime,et Leedu ütles koostööst Eesti Energiaga ära.Eestis on väga palju elektrivõlglasi,peamiselt Kopli linnaosas,kus juba iga 3 on võlglane





Raivo Pommer


Majaomanik

V�lgu Mihkel 05. märts 2004 10:44:52 Teata sobimatust kommentaarist
Anna palun asi kohtusse. Sul on võita rohkem kui kaotada. Kui vaja mine Riigikohtuni välja. Sinusuguseid on palju. Tegelikult võiks mõni advokaadibüroo selle juhtumiga kõva raha kokku ajada kui kõik hagid kokku korjata ja siis kohtusse minna.


ikka(TM) 05. märts 2004 08:50:05 5 Teata sobimatust kommentaaristOvatsioonid P.Hõbemägile. Ja ka Jottsepale. Loomulikult peab iga pensionär oma kümnest kulutatud kilovatist tasuma kaks selle eest, et Hõbemäed saaks lillekestki liigutamata oma toad soojaks ja teised kaks selleks, et meie maksudeta maksustamata ettevõtjad saaksid sponsorabina edasi odavat elektrit ;-).





Jajaa - üks mees nägi unes taevalikku õiglust ja hakkas sellest jutlustama sellest päevast peale...


(Teadaanne rahvastikuminstrilt)

xxx 05. märts 2004 09:55:22 Teata sobimatust kommentaarist
mina küll ei loe artiklist välja mingeid nõudmisi arvamusliidri kohta, ühtlasi soovitaks lugeda eilses Päevalehes ilmunud artikli "Inspektsioon: 20 kroonine püsitasu õigustamatu" kommentaare. Ka ei soovi P.H. midagi poolmuidu, vaid igamehe õigusega tasuda õiglaselt riiklikult tagatud elutarbelise teenuse eest. Kui EE PANEKS OMA PÜSITASUD JA AMPRITASUD EL.TARIIFI, SIIS SELGUKS, ET EESTIS ON EL.TARIIFID KÕRGEMAD KUI MUJAL, JA SEDA EE NÄIDATA EI TAHA.


siim 05. märts 2004 10:35:07 Teata sobimatust kommentaarist
Kahjuks need amprid on juba seal KWh sees olemas, EE tahab veel lihtsalt raha


ikka(TM) 05. märts 2004 11:23:09 Teata sobimatust kommentaarist
Jah. Mis puutub eilsesse, siis on mulle kah imelik, et müüja arvab, et kaalude vaatamise eest peaks lisaraha küsima. Aga mis puutub elektri hinda, siis tegelikkuses võrreldakse meil enamasti kaht eri asja. Ka niimõnelgi pool mujal on lahutatud elektrihind kolmeks osaks: elektrihinnaks, ülekandetasuks ja jaotustasuks. Kuidas nüüd neid õiglaselt jaotada, on juba omaette teema. Aga kompleksis on nii, et elektrihind meie põlevkivijaamades on madalam, kui Soome tuumajaamades. Ja see on küll väegade loodusseaduste vastu.


ikka(TM) 05. märts 2004 11:29:36 Teata sobimatust kommentaarist
Mis puutub "arvamusliidriks" pretendeerimisse, siis seda on tahes-tahtmata iga oma arvamust avaldav ajakirjanik. Eriti veel, kui arvamus on puhtemotsionaalsel pinnal. P.H korteri küte ei ole kohe ühestki otsast riiklikult tagatud elutarbeline teenus. See on tema isiklik olmemure.


to ikka(TM) 05. märts 2004 20:44:29 Teata sobimatust kommentaarist
Näha et pole asjast aru saanud. Või oled mõni pisike EE asjamees.


To t�ngasaanu 05. märts 2004 08:55:33 Teata sobimatust kommentaaristKui oleks tegemist erafirmaga, oleks mu nördimuse adressaat põhjendamatu. Aga Eesti Energia on riigimonopol. Kõigel, mis ta teeb, on riigi heakskiit. Riik teeb küll sageli näitemängu, et jätta inimestele muljet õiglasest valitsemisest.

xxx 05. märts 2004 08:59:11 5 Teata sobimatust kommentaaristeelnevaid kommentaare lugedes on selgelt näha, et EE on asunud kähku ründele, aga kuidagi väga nõmedalt ja persooni (P.H) ründavaks.

ikka(TM) 05. märts 2004 09:12:01 Teata sobimatust kommentaarist
Kas Sulle ei tundu, et kodanik P.Hõbemägi kuritarvitab oma "kuuendat võimu" labaste lolluste baasil milleiganes kultiveerimiseks? Näiteks nõuab ta omale "tuginedes" rahva arvamusliidri rollile õigust pooltasuta küttele ja kõigile olmemugavustele. Samuti elementaarsele inimõigusele igaühele kotletile või kuhu iganes sülitada. Kuidagi totter tundub see asi.





Ja ma ei näeks selles küll mingit EE süüd.


Siim 05. märts 2004 10:38:39 Teata sobimatust kommentaarist
Kui ajakirjanik kirjutab ja juhib tähelepanu sellele kuidas EE riigi nõusolekul järjekordselt eestalasi nöörib , siis ei ole seal küll midagi halba.Siin on ajakirjandus küll omal kohal.


ikka(TM) 05. märts 2004 11:18:56 Teata sobimatust kommentaarist
No ei ole ju. Elatakse välja oma isiklikku tragöödiat tundes petetuna. Ja nõutakse, et elektriküte peabki odavaim variant olema. Muidu on maailm üks hädaorg. Mind see elektrikütte probleem ei puuduta üldse.


(TM)-le 05. märts 2004 11:30:15 Teata sobimatust kommentaarist
mida sa kommid kui see sind ei puuduta,võiksid ahju minna kütma


obby 05. märts 2004 21:16:25 Teata sobimatust kommentaarist
to: ikka(TM)


hr H6bem2gi on l2inud antud juhul seda teed et kirjutas isiklikku kogemust n2iteks tuues... kuna nii on artikkel m6jusam ja inimestele arusaadavam. pole abstraktset "kedagi" vaid konkreetne juhtum n2iteks toodud... olgu see siis tema v6i keegi teine...


2ra yrita juttu mujale juhtida oma labaste rynnakutega isiku vastu vaid vasta ... tundub kyll et oled selliste asjadega (v6ib-olla isegi konkreetse teemaga) seotud ja kardad et ka sinu patud tulevad v2lja :P


Mida nad teevad 05. märts 2004 09:00:19 1 Teata sobimatust kommentaarist"Võib-olla on see primitiivne mõtlemine, aga ma tahaks, et Eesti Energia tegeleks ennekõike oma koduste klientide rahuldamisega ja alles siis rahuldaks oma muid ambitsioone."





EE rahuldab vaid iseennast ja neid kes kasutavad rahulduse saamisex võrgutoitel elektrilisi vahendeid.

obby 05. märts 2004 21:19:19 Teata sobimatust kommentaarist
10 p. :))))))))


to k�barsepp 05. märts 2004 09:07:15 Teata sobimatust kommentaaristOli see armuavaldus?

isekene 05. märts 2004 09:21:02 Teata sobimatust kommentaaristEi arva, et kes kunagi elektrikütte sisse pani, oli loll ja uskus, et elektri hind ei tõuse. Oli ju teada, et tõuseb, AGA KAHE TARIIFIGA LUBATI VÕIMALUST TEATUD AJAL SAADA ELEKTRIT ODAVAMALT. SEE OLEKS JÄTNUD TARBIJALE VALIKU JA SAMAS LEIAKS KA ELEKTRIJAAMA ÖINE TÖÖ TARBIJAID.





PETTUS selles seinebki, et kahte tariifi sisuliselt enam ei jää.





To Mis siis ikka - su idee on hea ja hea tahtmise korral ka ( suures osas) teostatav kui rahvas end ükskord ometi viitsiks tagajalgadele ajada.





Juku 05. märts 2004 09:23:03 1 Teata sobimatust kommentaaristHea on vaeselt eesti rahvalt hääli lunida ja lubada taevamannat, aga nüüd kus oleks vaja rahvaesindajate abi, on need kadunud, ... kuni järgmiste valimiseelsete lubadusteni!

Kodanik 05. märts 2004 15:08:53 Teata sobimatust kommentaarist
Tulemas on järjekordsed valimised. Kui õige boikoteeriks. Jätaks europarlamentäärid valimatta.


Ehk läheb kellelgi kibedaks?


2x loll 05. märts 2004 09:29:21 Teata sobimatust kommentaaristPele EE on mind lollitanud ka kollane EP kuid EP-st on lihtsam loobuda kui EE-st.

Euron 05. märts 2004 09:32:55 Teata sobimatust kommentaaristPriit!


Sellepärast ongi vaja energia turgu liberaliseerida. Aga küsi Kallaselt miks EL läbirääkimistel oli ta selle vastu, liberaal nagu ta on?

�lle K�barsepp 05. märts 2004 09:37:57 3 Teata sobimatust kommentaaristOlen tõesti armunud aga mitte Priitu.Priit on lihtsalt hea inimene,kellel soovitan korra õues käia ja sõõm puhast õhku sisse tõmmata ning lasta SOOJAL KEVADPÄIKESEL NÄKKU PAISTA.Siis saab Priit aru ,millest tegelikult peaks kirjutama.PÄIKEST KÕIGILE RAHAST VAEVATUILE.

siim 05. märts 2004 10:42:39 Teata sobimatust kommentaarist
Kallis Ülle sul paistab seda rahaksest palju olema ,kingi kohe EE -le ära.Minul kahjuks ei ole mida talle anda.Nii loll kui ma ka olen.Mis teha?


pr �lle 05. märts 2004 14:36:49 Teata sobimatust kommentaarist
on saanud vist tugeva elektrilöögi.


to �lle 05. märts 2004 16:30:33 Teata sobimatust kommentaarist
Kullake kuidas SA ennast tunned on sul väga halb????


Ja veel võiks küsida ,kas oli valus ka kui mõistus maha jättis?


isekene 05. märts 2004 09:38:00 Teata sobimatust kommentaaristPaar mõtet targematelt:





....ja mõtted lendasid kaugele ette, leides troosti lootusest tulevastele aastatele, vabamale elule paremas kohas; SELLISED unistused on juba algusest peale olnud ORJA AADLIMÄRGIKS. ( !!!)





MIS PUUTUB VALIMISEELSETESSE LUBADUSTESSE, SIIS:


Sotsialism seisneb selles, et armetutele inimestele antakse lõpmatuid lubadusi, mille täitmiseks ei ole enne mingisuguseid väljavaateid, kui inimsugu on nii kõrgele arenguastmele jõudnud nagu jumalad; TEGELIKULT ON SELLE LIIKUMISE EESMÄRGIKS AINULT RIISUMINE JA TAPMINE.





Mõlemad mõtted on kirja pannud H.K Laxness raamatus " Iseseisvad inimesed". Väärib lugemist.





See oleks ka vastus Jukule.





tikker 05. märts 2004 09:42:18 Teata sobimatust kommentaaristselle supikatla juures on kindlapeale supilürpijaid rohkem, kut ainult ee omad.rahvas maksab kõik kinni, nii ülemõistuse palgad kui ülemõistuse mõisahärrade elamiskulud lisaks. mis muud rahvale jääb kui leida moodused, kuidas riigilt tagasi varastada. seakari, mitte tallinna raad.

xxx 05. märts 2004 09:43:46 14 Teata sobimatust kommentaaristPraegune EE kava nõuda korteritelt 20 krooni püsitasu elektritarbimise eest ja eramute omanikelt 16,60 krooni ampritasu (16,6 x 32 = 531,2 krooni), mis on sisuliselt püsitasu, on PÕHISEADUSE vastane, sest VÕIMALUSE eest kasutada elektrit koheldakse tarbijaid EBAVÕRDSELT, eramuomanike kahjuks 20 kordse hinnavahega. Selles küsimuses tuleb pöörduda õiguskantsleri poole, kaalun seda päris tõsiselt.

Petetu 05. märts 2004 10:03:50 Teata sobimatust kommentaarist
Õige ja konstruktiivne! Tuleb astuda konkreetseid samme, aeg on kurtmiselt üle minna konkreetsetele tegudele. Seda enam, et Eesti Energia on asunud ülekohtu põlistamisele, "osavõtlikult" antakse nõu, millise tarbija puhul milline peakaitse oleks optimaalne.


ikka(TM) 05. märts 2004 11:42:19 Teata sobimatust kommentaarist
Kulla xxx. Mine hinga tõepoolest värsket õhku ja naudi päikest. Püsitasu ei võeta selle eest, et Sul oleks võimalus elektrit tarbida - seda saad ka teha ostes poest patareisid. See on elektri Sulle kojutoomise eest. Kui oma kauba kodusanttilast tellid, siis maksad ju ka postikulud. Ja kah sõlutvalt kaubast need eriti ei muutu. Et läheneks siis samast elementaarsest põhimõttest. Et raha õieti põlegi teist ei Sul ega mul, aga mina ei nõua EE-lt seda, mida peaks osutama Marko Pomerantsi seltskond. Ehk humanitaarabi.


TM-le 05. märts 2004 12:06:03 Teata sobimatust kommentaarist
Kui mina ostsin need amprid 1000.- tk , maksin liitumistasu ja kirjutasime lepingu, et EE tagab mulle elektri , siis ta ka peab selle mulle kohale tooma .Miks ma pean mitu korda selle eest maksma?


ASD 05. märts 2004 15:18:02 Teata sobimatust kommentaarist
xxx-i jutt on õige ja asjalik! Ikka(TM): võrdlus on imelik! Nii mul kui Sul kaup ju ammu tellitud. EE lepingud on identsed nii korteriomanikele kui eramuomanikele. Ja Anttila ju ei küsi, et kas elad korteris või eramus.


Üldiselt püsitasu on põhjendatud, kuid erinevus on lubamatu!!!


ikka(TM) 05. märts 2004 17:11:30 Teata sobimatust kommentaarist
Anntila küsib ikka küll. Kui kaup on suur ja tahad kojuväravasse, kohe raha juurde. Muide, teistel poodidel on veel komme erinevate kanalite kaudu saadetavatele (ja erineva kiirusega tulevatele, erinevate kindlustustingimustega jms.) kaubale veel hoopis erinevad hinnad.





Mis puutub austet TM-i, siis peab ütlema, et hea, kui see liitumistasu katab projekteerimiskulusid. Arvesta kasvõi seda, et riigilõiv selle liinijupatsi ehitusloale on 2000 krooni. Seadmed paneb ikka EE ise oma raha eest ja see tasuvus ei piirdu sageli isegi mitte 66 aastaga, nagu üks mees eelpool arvutas. üldise keskmisena arvutatakse amortisatsioonikeskmiseks 30 aastat, peale seda teeb EE oma raha eest jälle uue liini. Selleks see püsitasu. Mujal maailmas nimetatakse seda jaotuskuluks ja elektrihind on see asi, millega elektrijaam energiat toodab.


ASD 05. märts 2004 19:30:55 Teata sobimatust kommentaarist
Kulla ikka(TM), ma ei sa Su seisukohast IKKA aru! Elekter liigub teatavasti konstantse kiirusega (jube kiire värk, lausa valguskiirus) ja jõuab nii korteri kui eramu ukse taha alguspunktist praktiliselt ühesuguse kiirusega. Seniks kuni EE ei arvelda korteriühistutega vaid lõpptarbijatega, PEAB AMPRITASU OLEMA NEILE VÕRDNE! See xxx-i seisukoht ei kuulu edasikaebamisele kuni kehtib EV Põhiseadus. Ma ei vaidle (momendil!) isegi selle suuruse üle.


ikka(TM) 05. märts 2004 20:04:34 Teata sobimatust kommentaarist
Teatavasti on erineva tarbimise jaoks vaja erinevat juhtmejämedust. Paljugi muud. Ühte majja (kus korterid) tuleb üks kaabel, saja maja jaoks peab ehitama terve hulga liine. Need on lihtsalt mõned näited. Ja erinevad hinnapaketid tuleb kah ehk ära keelata, xxx on pühak ja iga tema sõna on põhiseadus ;-). Miks siis Priit Hõbemägi käsutatav EPL ei või presidendile käske jagada. See on juba pisiasi :-).





Aga Anttila paneb kah suisa valguskiirusega, olenevalt sellest kas lähed ise postkontorisse järele või mitte. Hakka kotiga Narvas ise elektri järel käima, tuleb odavam ;-).


ASD 05. märts 2004 21:14:11 Teata sobimatust kommentaarist
Teatavasti ei ole Cu-kaablite hind viimasel 5-aastal isegi Eesti turul tõusnud, pigem vastupidi (tegelen sealhulgas ka elektrigavärgendusega). Miks siis täna arvutades saab EE ampritasuks minu jaoks 20 korda suurema hinna kui 3-4 aastat tagasi? Kas EE 18 kõverat puuposti meie tänaval (lugesin üle!)maksavad täna äkki 500 korda rohkem või maksab EE oma töötajatele kord aastas (umbes nii tihti peatub EE auto meie maja ees) 7m kõrgusele nende otsa ronimise eest 1 kord aastas 1000 korda enam? Bensiini hind ei ole muutunud. Vaevalt, et 1000 korda ka EE töötajate kvalifikatsioon. Kardan, et põhjus on kuskil mujal ja piirdub EE juhatuse esimehe ja lugupeetud poliitikute kabinettiga.


No ja siis veel võrdlusmoment: miks minu, kes ma elan eramus, fiks. telefoni kuutasu, interneti kuutasu, gaasi kuutasu, vee kuutasu, kanalisatsiooni kuutasu, kaabel-TV kuutasu, jne., EI OLE SÕLTUV eluviisist (mõtlen: korter vs. eramu)?


Arvan, et tark vastus, veel vähem asjalik põhjendus, Sul ja EE-l puudub!


ikka(TM) 05. märts 2004 21:32:24 Teata sobimatust kommentaarist
Oh oled üks õnnetu. Võrk on sisult lagunenud, sest elektrit on senini müüdud alla õige hinna. Ja see, mis on jäänud üleeile tänu sisult sotsiaalabi osutamisele tegemata, tuleb teha täna. Muidu kukub homme kokku. Neid reaalseid vajadusi on neli korda rohkem, kui praegu võimalik uuendada. Niisama lihtne ongi.





Ja muideks - bensiin on kallimaks läinud ja kõvasti. Vene ajal maksis 20 kopikat liiter, nüüd 10 krooni. Elekter maksis 4 kopikat kilovatt, siis peabki maksma 2 krooni ju ;-).





Muideks - tööjõud on kah kõvasti kallimaks läinud. Sest need, kes kaela kannavad, on läinud Iirimaale traate tõmbama. Ja need, kes peale Concordia korrutustabeli ei oska, ei tee ka liini peal midagi.





Korter või elamu pole eluviis. KaabelTV-d niimõneski linnas eramaja rajoonis ei eksisteerigi! Samuti ei saa sinna telefoni, gaasi, vett, kui ise ei ehita. Ja samas vaimus. Ikka üks jõuab rohkem küsida, kui 10 vastata. Ja ega see pole kah mulle mingi kohutsus, kui on soov ennast tühjaks karjuda, siis palun - selleks ka P.H "püha tõde" olmeprobleemidest oligi kirjutatud. Mõtet sellest polegi otsida.


obby 05. märts 2004 22:20:46 Teata sobimatust kommentaarist
ikka(TM): 2ra aja oma demagoogiat mees/naine :P


v6rkude amortisatsiooni on iga kord v2lja toodud kui hinnat6usuks l2heb... kas siis on iga kord valearvestusi tehtud? mis krt pl2ma sa sellest koduantilast ajad? ole sa maal v6i linnas v6i krt teab kus ikka kehtib yks ja sama postitasu. hakata siin teistest firmadest veel midagi jahuma siis - oleks meil neid elektripakkujaid rohkem valiks muidugi kasulikuma variandi aga pole ju:P


ja elektrit pole keegi siiani alla omahinna myynud - sellist v2idet ei ole kindlasti m6tet siia visata, kuna kogu aeg on juttu olnud millestki muust ja just EE juhtide poolt... pealegi kui firma teenis eelmine aasta veel kasumit???!!! riigifirma mille ylesanne pole kasumiteenimine vaid teenusepakkumine v6imalikult soodsalt (ja nii et k6ik kulud tasa saaks kaasa arvatud amortiseerunud v6rgud) teenib j2rsku kasumit... firmal on vahendeid et teise riigi turule ronida ja pole vahendeid et kodus asi k2ima panna? kogu aeg on t6stetud samade p6hjendustega mida sina v2lja tood ja kogu aeg on siis sinu jutu j2rgi eksitud arvutustes. mida siit j2reldada? kui 6igus on sinul tuleb koge EE juhtkond p2evapealt lahti laste kuna nad pole siiani too'ga hakkama saanud. kui 6igus pole sinu poolel siis tuleks juhtkond lahti lasta sest ajab k2e p6hjendamatult kodanike taskusse:P


ahjaa... veel see reklaamiasi - lubati yhte(lubajateks EE-s v2ga p2devad vennad) aga mis v2lja tuleb? sisuliselt saaks asja kohtusse kaevata tahtliku eksitamise ja petmise eest.


ASD 05. märts 2004 22:35:35 Teata sobimatust kommentaarist
Ma ei saanud ammendavat vastust.


Vastused Su lausete kaupa.


1. Ei ma ole õnnetu, saan hakkama


2. EE probleem, vaevalt et võrk viimase 3 aastaga 20 korda rohkem lagunenud on.


3. EV kodanik ei vaja sotsiaalabi. Ta tahab normaalselt elada oma palgast ilma 1/2 sellest EE loovutamata.


4. EE probleem. Võib-olla ongi kokkukukkumine meile kõigile parim lahendus.


5. EE nn. vajadused on põhjendamatud, iseäranis 4-kordsed. Ja 3 -aasta pärast jälle 4-kordsed (kokku 16-kordsed?)


6. Lihtne EE-le, tülgastav tema kliendile


7. Viimased 2-3 aastat ei ole bensiin kallinenud, iseäranis 20 korda.


8. Ei huvita.


9. Maksis jah 4kop/kWh.m Öine 2kop/kWh. Vahe seega 2-kordne. Milline ON SUHE nüüd, härra ikka(TM)? Äkki meenutame ka õlle hinda, mis oli 33kop/l. Mina mäletan isegi 21kop/l.


10. On küll, aga mitte 20 korda. Olen ka ise tööandja.


11. Riigi probleem.


12. See küll abs. õige jutt.


13. See on meist igaühe saatus. Ei ole keegi meie riigis seni valikuid teinud EE poolt pakutava hinna alusel. Aga äkki nüüd see algab?


14. Aga meil on.


15. Meie tänaval on küll kõik nad olemas. Normaalse hinnaga.


16. -


17. Antud kontekstis ei saa aru ja lõpulaused juba sisutud.


JA MA EI SAANUDKI JU VASTUST!


M.O.T.T.


ASD 05. märts 2004 23:12:24 Teata sobimatust kommentaarist
Tore,et ikkaTM oma sisutust halisemisest EE raskest olukorrast lõpuks loobus ja magama läks.


Ma lähen ka ja homme siia enam ei tule. Kellel õigus oli, näitab aeg.


ikka(TM) 06. märts 2004 00:04:13 Teata sobimatust kommentaarist
Kui Sinu arusaam elektrivõrgust piirdub ainult oma tänavaga, siis polegi ju millestki rääkida. Elekter jõuab igasse metsatallu ;-).





Mis puutub aga lagunemisse, loe kokku kuipalju iga pisikese tuulega alajaamu väljas on. See annab asjast parima pildi.





PS. Öist tariifi vene ajal ei olnudki.


xxx 08. märts 2004 11:19:25 Teata sobimatust kommentaarist
to:ikka(TM), sinu võitlus EE-eest on nii meeleheitlik, et lähed sassi argumentidega ja demagagoogiaga - nii korterisse kui eramusse tuleb elekter ikka üle läve, kusjuures traadid,olenemata ristlõike suurusest, mida mööda elekter tuleb, on juba välja ehitatud, mitu korda kinni makstud eelnevate hinnatõusudega. Muide, amprite suurendamisel või vähendamisel jääb kogu juhtmestik samaks, asendatakse ainult korgid vastavalt olemasolevatele juhtmete läbilaske võimalustele. Kui peakski juhtmed välja vahetama (suurema võimsuse saamiseks) teeb seda korteri või eramu omanik. Välisvõrke küll EE ei asenda ühe kliendi pärast, JA KUI TEEKSKI, SIIS ESITAKS IKKA ARVE KLIENDILE, KELLE PÄRAST TÖÖ ETTE VÕETI.


t�di maali 05. märts 2004 09:58:04 1 Teata sobimatust kommentaaristNojah,Priit räägib , et ainuke monopol, kes teda lollitanud ,on EE. Aga Eesti Telefoni põhjendused kõnealustustasu ja minutitasu jms. puhul olid ju täpselt samast klassist. Kord räägiti sellest, et inimene räägiks hästi lühidalt ja ei koormaks liine, siis sellest, et pikema jutu puhul tuleb minutihind odavam . Nii et võibolla on nende "äriplaanide" selgitamise väljamõtlejad ühest firmast, kes tegelebki taolise häma-jamaga. Aga targad inimesed teavad veel midagi- kui aluseks võtta konkreetse alajaama amprid ja see, mille eest eramuomanikelt raha küsitakse, on tegu juba lausa avaliku pettuse ja röövimisega. Nimelt võiks EE saada püsitasu nende amprite eest, mida tema alajaam üldse maksimaalselt võimaldab, aga mitte mingi tema suval majaomanikele kaela määritud kaitsmete maksimaalmäära eest.

to maali 05. märts 2004 14:03:03 Teata sobimatust kommentaarist
paistab, et oled kuri inimene ja tahad EE pankrotti ajada...



1234
Feja R�im 05. märts 2004 11:30:38 3 Teata sobimatust kommentaaristToote hind, mida mistahes ettevõte müüb, koosneb nn hinnaelementidest, st iga kulu maksumust on võimalik toote hinnas eraldi määrata ja selle alusel välja arvutada, kui suur on toote tegelik tootmishind. Nii tuleks teha ka Eestis. Rahvas peaks teadma, mille eest ta maksab. Kui suur on elektri kilovattunni tegelik hind, milline on selle kilovattunni hinnastruktuur ja kui palju riiklik monopol kasumit võtab või kui palju kuhugi määramatusesse "pudeneb". Seda on aga peale 90. aastaid Eestis kategooriliselt keeldutud tegemast, järelikut on riigi juhtkond huvitatud tarbija tagnt varastamisest. Järelikult on Eestis riigi juhtkonna kõrval varisüsteem, kui seda saladust kiivalt varjatakse ja sellest luksuslikult elatutakse. Järelikult valitseb Eestit tegelikult väga must raha, võimul on aga kuulekad kannupoisid. Aga Res Publicat ei tahaks ma küll nendeks kannupoisteks nüüd tituleerida, minu arust on see erakond vähemalt püüdnud asju selgemale pinnale välja viia (kui mõni apsakas, näiteks majandusministri arvamus, et Tallinna sadamad linnale töökohti loovad, välja arvata). Ma ei kirjutaks seda kommentaari, kui ei loodaks, et Res Publica asja ette võtab ja monopolide toodete ja teenuste tegeliku hinna elementide haaval välja selgitab ning avalikustab. Kapitalimahutused tuleks teha aga pangalaenude arvelt ja kui vastavat teenust juba tegelikult tarbija ka tarbib, alles siis võib temalt selle eest raha küsida. Vastasel korral on ettemaks riiklike sunnivahenditega - ja keegi ei tea, kuhu ja kellele see raha läheb.

siim 05. märts 2004 12:01:27 Teata sobimatust kommentaarist
Härra minister Antonen ütles ,et tema ei sekku.Arvad ,et see on kooskõlastamata valitsusega?


to feja 05. märts 2004 14:27:36 Teata sobimatust kommentaarist
elekti hinna hindamatuks (seega ka põhiliseks) osaks on herrade OGGide ja teiste EE juhtide "mötlemisest" tingitud kulude kompenseerimine... mitte elektri tootmisega seotud kulud.


sa 05. märts 2004 19:48:39 Teata sobimatust kommentaarist
näib et kommentaatorid on ise need kõige suuremad spetsid. hea ju netis poolanonüümselt lahmida kah kui päris elus hakkama ei saa. Vähemalt virtuaalselt oled kõva mees.


to mutt 05. märts 2004 11:34:10 Teata sobimatust kommentaaristA kes peedistas? Minu meelest peaks ajakirjandus siin ka kõvasti peeglisse vaatama, sest kes see teine oli, kes elektrikütte süsteemide MÜÜJATE (mitte niivõrd elektrimüüjate) reklaamtekste artiklite sildi alla aastate kaupa publitseeris? Oleks mõni ajakirjanik taibanud õigel ajal füüsikute-energeetikute käest küsida, need oleks kohe öeldnud, et elekter EI SAA pikas perspektiivis soodne küte olla. Mugav - seda on ta kindlasti ka täna, ja investeeringud on väiksemad kui muude kütete korral.

Pioneer 05. märts 2004 11:34:18 2 Teata sobimatust kommentaaristEnamus rahvast soovis, et EE jääks riigi omaks, see tähendab ebaefektiivseks. Nüüd tuleb selle luksuse eest maksta ja mitte viriseda.

xxx 05. märts 2004 15:07:35 Teata sobimatust kommentaarist
ja kas eraettevõtja ei peagi täiendavalt investeerima, et süsteem kokku ei kukuks. Iseasi, kuidas investeerida, eraettevõtja tõmbab veel 2 nahka üle kõrvade.


oktoobrilaps 05. märts 2004 16:54:37 Teata sobimatust kommentaarist
va pioneer, tea, et riik ministri näol paneb EE varsti veelgi efektiivsemalt tööle,sest loeb ainult riigieelarvesse laekuv raha. Mingi prosta maksumaksja käekäik ei lähe neile küll korda ja eraettevõtte omanik oleks riigi poolt sellise käitumise puhul ammu risti löödud.


habememaks 05. märts 2004 11:37:40 1 Teata sobimatust kommentaaristlambimaks, raadiomaks, külmkapimaks, televiisorimaks, mikrolaineahju maks, wcpoti maks, basseinimaks jne. jne. avastage uusi võimalusi, seltsimehed EE-st! miks piirduda mingi ampritasuga, rahvas vajab uusi makse!

sfda 05. märts 2004 15:51:30 Teata sobimatust kommentaarist
tegelt on õigus. Igasugune elektriagregaat tahab käivitushetkel saada ~2x rohkem võimsust, kui tegelikult tal vaja. Niiet täiendav koormus jaamadele. Seega, põhimõtteliselt võiks elektritarbimise alustusmaksu teha küll.


#1 05. märts 2004 11:43:44 Teata sobimatust kommentaaristSiis tuleks kitra küünlavalgel tõmmata...

�ks arvutus 05. märts 2004 11:48:43 7 Teata sobimatust kommentaarist1990-ndate teisel poolel hakkas Eesti Energia propageerima kahetariifset elektriarvestust, st päeval üks hind ja öösel teine, väiksem hind. EE lubas, et kasu on kahepoolne - energiasüsteemi koormus ööpäevringi ühtlasem ja tarbijal elekter odavam.


Selleks tuli asendada ühetariifne elektriarvesti kahetariifsega. Arvesti vahetushinnaks kehtestas EE 1062 krooni, kusjuures arvesti jäi EE omandusse. Eeldades, et tarbija saadav kasu on 10 kr kuus, oleks vahetuskulu teenitud tagasi 9 aastaga, mis tundub olevat normaalne ja vahetus mõistlik.


Nüüd arvutus uute tariifide alusel, mida EE kavatseb kehtestada. Tarbijaks on Mustamäe kolmetoaline korter, st väiketarbija. Selguse mõttes on arvutus tehtud ümardatud arvudega.


Aastane tarbimine 1400 kWh, sellest päeval 800 kWh ehk 60 % ja öösel 600 kWh ehk 40%.


1-tariifse arvesti puhul tuleb energiatarbimise aastahinnaks 1400 x 0,52 = 728 kr.


2-tariifse arvesti puhul 800 x 0,62 = 496 ja 600 x 0,36 = 216 kr ja kokku 496 + 216 = 712 kr.


Hinnavahe võrreldes 1-tariifse arvestusega on 728 -712 = 16 kr aastas ehk 1,33 kr kuus tarbija kasuks.


Jagades arvesti vahetusele kulutatud 1062 kr aastase tuluga 16 kr, saame 1062 : 16 = 66, st arvesti vahetus hakkab tulu andma 66 aasta pärast või teisiti öeldes, kõikide tingimuste samaks jäämisel kasu sellest hakkavad saama minu lapse-lapse-lapse-lapsed. See kahepoolne kasu ja kokkuhoid on nüüd muutunud EE ühepoolseks kasuks. Sellist "investeeringut" ei tee ükski mõistlik inimene.


Kuidas siis EE tegu hinnata? On see tüssamine. pettus, kelmus või lauslollus? Igal juhul tuleb vältida seda ettevõtet niipalju kui võimalik.

Mis 05. märts 2004 12:03:35 Teata sobimatust kommentaarist
arvud need 0,62 ja 0,36 on? Minu KWh-d on teise hinnaga.


�ks arvutus 05. märts 2004 15:30:23 Teata sobimatust kommentaarist
Tariifid (koos käibemaksuga)on võetud elektrienergia hinnakirja projektist, mis on avaldatud Eesti Energia Elektrilehes 28. veebr. 2004, ja mis oli EPLi lisa.


Mis 05. märts 2004 16:12:37 Teata sobimatust kommentaarist
Mina maksan praegu koos käibemaksuga 1,05? Käibemaks maha, ei tule ju 0,62?


�ks arvutus to Mis 05. märts 2004 18:31:14 Teata sobimatust kommentaarist
Tänan tähelepanu juhtimise eest!


Teie kasutate praegu kehtivat hinnapaketti 1M -Põhipakett. Selles paketis on kuutasu 5,00 kr kuus ja põhitariif 1,05 kr/kWh. Öötariifi ei ole.


Mina kasutan praegu hinnapaketti 2M - Ajatariifne põhipakett, milles on kuutasu 5,00 kr/kuus, päevatariif 1,27 kr/kWh ja öötariif 0,74 kr/kWh. Kõik hinnad sisaldavad käibemaksu ja kehtivad 1-faasilise ühenduse korral.


Minu esitatud arvutus on ligikaudne, mitte kõikidel aegadel kehtinud ja uusi tariife ja asjaolusid arvestav, muidu läheks see nii kirjuks ja segaseks, et keegi ei viitsiks lugeda, mõte läheks sassi ja lõppjäreldus ähmastuks.


Kui teha arvutus praeguste tariifidega, siis on asi veel hullem, sest kasu tuleb siis 10 kr aastas.


EE kavandatavate tariifide puhul tuleks elektrienergia hinnakirjas sisalduvale tariifile lisada veel võrguteenuse hinnakirjas ette nähtud elektrienergia edastustasu. Sel juhul tuleb Teil edaspidi kWh eest hakata maksma 1,14 kr ja minul päeval 1,36 kr/kWh ja öösel 0,79 kr/kWh. Mõlemal juhul lisandub püsitasu 20 kr kuus.


Pilt on siis minu jaoks veidi parem, kuid lõppjäreldus sama - üleminek 2-tariifsele arvestusele oli mõttetu.



ikka(TM) 05. märts 2004 20:13:54 Teata sobimatust kommentaarist
Ehk teeksid teised järeldused ja kasutaks selleks spetsialisti abi? Vii tarbimine üle madalamale tariifile, nt. küta boiler üles öösel, küttevesi kah öösel, pesu pese odavama tariifi ajal jne. Kui mõistus ei jaga, siis korrutustabel ei aita.


to ikka(TM) 05. märts 2004 20:23:45 Teata sobimatust kommentaarist
Kui arvutada oskad, siis esita oma arvutus.


Mis 05. märts 2004 20:40:57 Teata sobimatust kommentaarist
Vot see nüüd on õige. Minul oli varem ka 2M hinnapakett. Kuna aga mina kasutasin päeval elektrit rohkem, kui öösel, muutus minule kahetariifne lausa kahjulikuks. Muuseas, eelmiste hindadega oli kasulik, sest kahetariifse päevahind võrdus ühetariifse hinnaga. Selline mängureeglite muutus oli selge pettus.


teine arvutus 05. märts 2004 11:57:16 6 Teata sobimatust kommentaaristNo aga miks peaks sul 2tariifiga odavam olema kui SINA omalt poolt EE midagi vastu ei paku - st ühtlasemat koormust?


No ja 9aastase tasuvusega investeering 90ndate alul pole ju ka oluliselt parem kui 66 aastane täna?

�ks arvutus 05. märts 2004 15:36:56 Teata sobimatust kommentaarist
Mina ei vaja 2-tariifset arvestust. Seda vajab EE. Arvesti vahetati 1998.


teine arvutus 05. märts 2004 16:28:03 Teata sobimatust kommentaarist
Mulle pani ka EE kahetariifse, aga kuna ma tonni ei tahtnud maksta, siis maksan ikka ühe tariifi järgi. Nii et milles proble?


�ks arvutus 05. märts 2004 18:52:24 Teata sobimatust kommentaarist
Küsimus on selles,et milleks pandi 2-tariifne arvesti ja miks lubati selle kasutamisest tulu tarbijale, kui tegelikult kehtestab EE tariife nii, et tulu asemel on kulu. EEl oli vaja lihtsalt vananenud arvestid välja vahetada ja sellest tulenevad kulud lasta välja maksta tarbijal. Arvesti on EE omand ja iga kauba müüja peab ise hoolitsema kauba mõõtmise eest. Mis valdkonda kogu selline tegevus kuulub? Kuidas meeldiks osta soodushinnaga auto ja pärast selgub, et rattad tuleb osta eraldi?


ikka(TM) 05. märts 2004 20:19:38 Teata sobimatust kommentaarist
Kas nii triviaalne asi ei tulegi võimalikuks, et mitmesuguseid arvestitüüpe toetada ja taadelda on kallim. Lisaks ka ostukogused väiksemad ja sellest tulenevalt hinnad. Et polegi enam ühetariifseid arvesteid kusagil võrkudes olemaski! Ja maailm pole selles süüdi, et Sa vale paketi valisid ja oma tarbimist hinnata ei oska. Mina omal ise hambaid ei paranda (ei pea ennast piisavalt heaks hambaarstiks). Miks arvad, et igaüks on piisavalt hea insener, et energiamajandust oragniseerida?


to ikka(TM) 05. märts 2004 20:34:46 Teata sobimatust kommentaarist
Kas teed EEle ettepaneku 2-tariifsest arvestusest loobuda? Või ikkagi põhjendaks, miks just sellised tariifid. Ei oska? Minu tarbimistruktuur on üsna lähedal keskmisele väiketarbijale.


ikka(TM) 05. märts 2004 21:41:16 Teata sobimatust kommentaarist
Ei tee. Mõlemad arvestid on tarnes sama hinnaga. Tariifiproportsioone võrdle ise teiste riikidega - need on ligikaudu samad. Mis puutub keskmisesse - keskmisel inimesel on 1,8 last. Mina pole sellist peret veel elus näid, kus oleks lapsega midagi ette võetud. Arvutused ja hinnangud tehakse konkreetsetest asjadest lähtuvalt, mitte selle järgi, kuidas kõhus tundub. Kaalu oma võimalusi. Ja kui ise ei suuda, kasuta spetsialisti abi.


"m�rv" peale rahakot 05. märts 2004 12:29:17 2 Teata sobimatust kommentaaristPriit Hõbemägi tahaks näha inimesi kes hinnatõusu välja töötsid, tegelikult polnud need inimesed mitmuses vaid tegemist on ühe konkreetse inimesega kelle nimi on Sandor Liive. Okk, Vali jt nii või teisiti ei küündi sellise mudeli välja mõtlemiseks.


Seda kinnitab ka fakt ei nad ei ole suutelised sellest ise ka mitte arusaama seda vähem suutelised veel teistele selgitama.


Piinlik lugu kuid reaalsus.


Samas Sandori plaan teenib ainult väga väikese gruppi inimeste eesmärke ja kannatajaks on terve riik ja rahvas! Samas riik ega seadus ei kaitse rahvast. Mida peab siis rahvas tegema? Tulema tänavale meelt avaldama hakkama omakohut mõistma füüsiliselt nende "rahva ahistajatega" arveid klaarima?!? Kas see oleks lahendus?


Nägin eile kuidas Sandor oma Tumesinise maastur Volvoga linnavahel gaasitas. Piisaks vaid ühel suurel Veoautol üks vale manööver teha ja probleem olekski lahendatud, liiklusõnnetusi ikka juhtub..


Samas halvaks see kogu EE juhatuse senised plaanid kuna muu EE juhatus on nii mannetu et sealt ei tuleks peale selle enam sooja õhkugi..

jah 05. märts 2004 15:11:24 Teata sobimatust kommentaarist
õige nimi on välja õeldud!


??? 08. märts 2004 17:02:58 Teata sobimatust kommentaarist
kuule tarkpea, selgita õige mis grupi milliseid eesmärke?


amees 05. märts 2004 12:46:36 2 Teata sobimatust kommentaaristEE tahab minu kinnistust läbi viia kõrgepinge maakaablit. Tegin EE esindajale ettepaneku , et maksku LIITUMISTASU , kuid EE esindaja -projekteerija väidab , et minul ei ole õigust tasu nõuda . Kui ee tahab liituda minu kinnistuga siis on ju loogiline , et tahaks saada LIITUMISTASU. Nüüd käib see pehmelt öeldes moraalne sundimine ja ridadevaheline ähvardamine. Mida teha ?

n�uanne 05. märts 2004 13:26:54 Teata sobimatust kommentaarist
Ära anna alla , ainult raha eest toimugu


kokkulepe.


see 05. märts 2004 14:56:29 Teata sobimatust kommentaarist
kõrgepingeliin on ju hirmus värk. Selle läheduses on väga vastik olla, elamisest rääkimata Sellise liini läbivedamise eest tuleks ikka väga kõva pappi küsida, aga enne vaadata, kui lähedale see majale, laudale, põllule jääb. Et pärast poleks kahetsemist.





Kas ikka kinnistuga liitutakse, või antakse hoopis kasutusõigus või servituut või mis iganes nende asjade nimed on ja need asjad käivad ikka raha eest.


agent 05. märts 2004 12:47:45 Teata sobimatust kommentaaristOlen uurinud pimedas,miks Energia kolis Kreutzwaldi tänavalt ära.Kartis,et hinnatõusuga visatakse aknad sisse.Mustamäe võsas on vähemalt turvalisus tagatud


Väljapressijad Energiast teevad ka Falkica koostööd,sinna läheb ka rahasid.Eesti elektriliinid Tallinna Kesklinnas on sõjaaegsel tasemel

provokatsioon 05. märts 2004 12:48:19 Teata sobimatust kommentaaristMida aeg edasi, seda imelikumaks läks – selgus, et kõiki vastuseid ei oska anda ei kõrgharitud majandusspetsid ega Eesti Energia töötajadki!





Sellega on kõik öeldud: meie Riigile ja võimule "organiseeritakse" energeetikute läbi rahva suurt rahulolematust ehk provokatsiooni elektrihindade tõstmise näol üleüldise hinnatõusu kontekstis EL ja ka NATO liikmeks astumise eelõhtul!





Samal ajal võimutseb EE Riigihangete konkurssidel organiseeritud kuritegevus, kahjulikult sõlmitud Narva EJ renoveerimis ja seadmete tarnelepingud, läbipaistmatud ja segased elektrihinna tariifid, ülisuured palgad EE, Narva EJ ja Eesti Põlevkivi juhtkonnal jne!!!





Absurd, strateegiline majanduharu on sisuliselt kantide kontrolli all, kes pealegi näib olevat viivat ellu vene eriteenistuste stsenaariumi, maksimaalselt pingestada poliitilist olukorda Eestis EL ja NATO liikmeks astumise eel, samuti kukutada läbi Europarlamendi valimised ja elektrienergia hinnatõus on selleks parim vahend?

Eba�igluse tipp 05. märts 2004 12:55:02 Teata sobimatust kommentaaristSeoses peatselt saabuva vabariigi aastapäevaga annab president Arnold Rüütel välja 447 teenetemärki, millest osa pudeneb ettevõtjatele.


Valgetähe IV klass


- Väino Viilup, ASi Eesti Põlevkivi endine juhatuse esimees


- Gunnar Okk, ASi Eesti Energia juhatuse esimees


- Väino Kaldoja, ASi Silberauto juhatuse esimees


- Heino Priimägi, ASi Kalev nõukogu esimees


- Mati Jostov, ASi Eesti Põlevkivi juhatuse esimees





Okk oleks vaja vangi panna aga jagatakse veel teenetemärke!


Eesti sai energeetikas 05. märts 2004 12:57:40 Teata sobimatust kommentaaristGunnar Okk: Eesti sai energeetikas maksimumi





Ä P





Eesti saavutas energeetikapeatüki läbirääkimistel maksimumi, ütles ettevõtja eurofoorumil Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk. Oki sõnul oli Eesti positsioon selge, kodutöö tehtud. “Kõik, kes Eestist välja läksid, rääkisid sama juttu,” sõnas ta. ”Taktikat ei muudetud ka siis, kui esmalt vastu nina saadi.” Eesti saavutas läbirääkimistel põlevkivienergeetika kompleksse olukorra tunnustamise, saadi lubadus, et EL toetab põlevkivi teadusuuringuid ja nn BAT (parim teadaolev tehnoloogia) väljatöötamist, kaasa aidatakse nii keskkonna kui sotsiaalpoliitika osas.





ÄP Online, 02.12.2002





Ja nüüd saate armas eesti rahvas seda "maksimumi" tunda enda nahal!








Suured kulud... 05. märts 2004 13:02:56 Teata sobimatust kommentaaristKuid riigifirmade juhid ületavad ministrite piirnorme kirkalt. Eesti Energia juhatuse esimees, 120 000 krooni kuus teeniv Gunnar Okk vurab ringi enam kui 500 000 krooni maksva Saab 9-5ga. Selle firma finantsdirektor Sandor Liivet veab ametisõitudel edasi universaalkerega Volvo V70, mille hind on 471 600 kroonist 591 400 kroonini.





uudis





07.03.2003/ 08:33 - SLÕL: Riigifirmade juhid ja ametnikud eputavad kallite autodega








naivist 05. märts 2004 13:08:18 Teata sobimatust kommentaaristArvan, et EE on suurpettur. Asi pole mitte ainult öises elektrihinnas. Elekter ei tohi olla luksuskauba hinnaga! Võrrelge hindu meil ja naabermaades, nii Lätis kui arenenud põhjamaades. Elekter on tööstuse leib, see läheb kõikidesse toodetesse, bensiiniõgardist jeebi võib ära müüa ja osta rahvaauto, elektrijaamu me ei vaheta, raisatud raha tagasi ei saa, arengutempos mahajäämust ei kompenseeri. Ühiskond on takerdunud EE monopoli võrku, samuti kui on tervishoid umbteel, ka haridus. Praegu tuleb hinnatõus peatada üheks aastaks, hädakorral lubada lihtviisilist hinnatõusu mõne protsendi võrra ja pärast ekspertide otsust teha asjalik lahenduse variant. Keda lahti lasta või edutada, selgub samuti siis. Raiskamiste eest tuleb igal juhul karistada, muidugi kui on raisatud.

Eesti Energia vassib 05. märts 2004 13:08:39 Teata sobimatust kommentaaristEesti Energia vassib uusi tariife põhjendades





01.03.2002 ÄP online





Järjest avalikuks tulevate uute faktide valguses pole aprillist kavandatav elektrihinna järsk tõus enam kuidagi põhjendatud. Tundub, et Eesti Energia juhtide eesmärk on taotleda maksimaalselt suurt elektrihinna tõusu, et siis hakata ettevõtet börsile viima. Mida kõrgemad tariifid Gunnar Okk oma meeskonnaga praegu välja kaupleb, seda mõnusam ja tulusam on Eesti Energia juhtide elu börisettevõtte eesotsas...





http://www.aripaev.ee/2109/arv_juhtkiri.html





Show must go on!!

kui suur 05. märts 2004 13:11:28 Teata sobimatust kommentaariston Fortumi tasu?Aga miks EE suured juhid ei peaks tolasid lollitama ja nende nahad turule viima?Kes neid takistab?

batka 05. märts 2004 13:13:48 Teata sobimatust kommentaaristMulle ei meeldi kui poole mängu pealt reegleid muudetakse.Aga meie riigis on seekuidagi tavapäraseks saanud:


pensinäridele pensionide tõstmiseks raha ei ole aga kolmanda samba riigipoolseks juurdemaksuks jätkub... sealtsamast pensionirahadest. See on meie praeguste pensionäride taskust varastamine...


kunagi räägiti kui hea on kahetariifne voolumõõtja ja kuidas see aitab kokku hoida... Nüüd järsku saavad kahetariifse voolumõõtja omanikud karistada sest nende kwh hind tuleb kõrgem... See on täielik anarhia.. iga mees teeb mis pähe tuleb ja eelnevad kokkulepped ei maksa midagi...Sellisest käitumisest on tingitud ka minu äärmiselt negatiivne hoiak EE ja EV vastu

monopolim�ngud 05. märts 2004 13:15:01 1 Teata sobimatust kommentaaristSõprade Käo, Lumani ja Oki monopolimängud


10.10.2001 Äp online





Eesti Energia priske tariifitõus läks libedalt seetõttu, et monopoolse ettevõtte nõukogus istuvad Jüri Käo ja Toomas Luman, kes on ka kaubandus-tööstuskoja, tööandjate keskliidu ja suurettevõtete assotsiatsiooni (ESEA) juhtfiguurid. Kuna ettevõtlusorganisatsioonide eesotsas olevad suurettevõtjad, kellel endal soodsad erilepingud sõlmitud, hinnatõusu vastu ei protesteeri, pole väikeettevõtjal ja eratarbijal enam midagi nuriseda.





Äripäeva arvates on erakapital ettevõtlusliitude juhtide näol ja riigikapital Eesti Energia näol loonud ohtliku liidu, kus pole kohta konkurentsil ja kus ruulivad siseringi kokkulepped. Eesmärk on ringi mittekuulujail – väikeettevõtjal ja eratarbijal – lihtsalt nahk üle kõrvade tõmmata.


http://www.aripaev.ee/2015/arv_juhtkiri.html

Kus on... 05. märts 2004 16:04:16 Teata sobimatust kommentaarist
majanduspolitsei. Kus on Riigikogu, kus on majandusminister.


Kui palju on neid inimesi, kes veel ei tea, et EE on väikese käputäie (Käo, Luman, Ok, Liiver , Sõõrumaa ja veel mõni )niinimetatud tegijate eralõbu. pole midagi kindlamat, kui riigi kaitsva tiiva all riigi vara ümber kantida või raisata.





Elan ühes väikeses elamurajoonis , kugu ca 13 aastat tagasi paigaldati alajaa ja veeti korralik ringtoitel põhinev kaabel. Kogu mikrorajooni elektrivarustuse projekteerimisel ja paigaldamisel jäeti ka piisav varu uute tarbijate ühinemiseks.





Kui palju siis selle alajaama, kaabli ja jaotuskappide hooldamine kulusid nõuab.


Kaabel püsib vähemalt paarkümmend aastat muretulyt.


Alajaama juures näeb aastas paaril korral paari meest askeldamas ja paar korda aastas sõidab uhke autoga paar töömeest ka kõigi va 50 jaotuskapist mööda. Kord värviti neid kappe ka üle. Isegi, kui need kaks meest aastas kokku 4 täispikka päeva kulutavad hooldustöödele, on juba kõva sõna. Võttes mehe palgaks 500 krooni, oleks kulu kokku 4000 krooni. Lisame 100 kilomeetri taksohinna 600 krooni ja ongi kogu vähemalt 150 eramuga piirkonna hooldekulud. Aga see hind pidi olema juba ammust aega elektri hinna sees. hiljem veel liitumistasu ja 5 kroonise püsitasu sees.


kas EE edasine hindade tõstmiseks ääretult rumalate põhjuste otsimine pole kuritegevuslik nähtus.


Olen paljudes välisfirmades näinud, kui tagasihpoidlike ja vanade autodega ametnikud ja juhid sõidavad. Mitte ei saa aru, et riigi üldise rahapuuduse ajal lubatakse juhtidel ja ametnikel osta ülikalleid ametiautosid. Veelgi hullem liisida. Liisimisel ju auto hind veelgi kallineb.


Kas on eestimaal jõudu, kes korra majja looks.



Maris Makko 05. märts 2004 13:16:04 1 Teata sobimatust kommentaaristPriit Hõbemäe hinnang "väliselt jäik ja sisemiselt lõtv" tundub olevat väga tabav. Meie oma suguvõsas juhtus just neil päevil järgmine lugu. Penisonärist majaomaniku elektriarvete ülekandeid teevad tema järeltulijad. Viimatine ülekanne jäi neil nädalapäevad hiljemaks ja sai tehtud hanzanetist kuu viimasel tööpäeval, 27. veebruaril. Eile, 4. märtsil sai mainitud tallinlasest majaomanik Eesti Energiast kirja, mille ümbrik kandis 3. märtsi templit ning kiri ise 1. märtsi kuupäeva. Kirjas teatati, et 1. märtsi seisuga olevat tema elektrivõrg nii- ja niimitu krooni. Kirja lõpus oli küll mesine vabandus juhuks, kui arve peaks olema vahepeal juba tasutud, ometi tekkis päris palju tarbetut seletamist, omavahel ja EE-le helistamist, ülekannete kontrollimist jms.


Kuidas selline kiri sai sündida? Reede, 27-nda ennelõunal tegi keegi ilmselt lõdvalt ülevaate maksmata olevatest arvetest. Esmaspäeval, teisipäeval või kolmapäeval ei viitsitud enam arvutisse pilku heita, ja samasuguse lõtvusega saadeti välja säärane kiri, peal esmaspäevane kuupäev. Igaüks oleks saanud asjast aru, kui kiri juhtinuks tähelepanu tähtajast üle läinud maksepäevadele. Aga lõtv/jäik EE saatis mitu päeva pärast uue kuu algust teele lausvalet ja eksitavat infot sisaldava teatise. Analoogilisi juhtumeid olen varem kuulnud mujaltki. Seda võiks nimetada pisiasjaks, kui see paraku ei haakuks põhimõtteliselt muude etteheidetega, mida EE võimaldab endale teha ja mida siiagi täna juba on kirja pandud. See puudutab monopolistlikku suhtumist oma teenindusalasse. Muidugi ärritab see kliente, kui samas tahetakse tõsta hinda ja saadetakse laiali arusaamatuid hinnatõusu-seletusi! Pealegi ei ole ei arvutipargi uuendamist ega töötajate täiendõpet või palgatõusu veel ühegi hinnatõstmise põhjenduseks toodud. Võibolla oleks EE-l tõesti vaja sinnagi investeerida ja see põhjendus on meile lihtsalt tuleviku jaoks varuks jäetud?

ikka(TM) 05. märts 2004 20:28:39 Teata sobimatust kommentaarist
Oled kindel, et see Sinu lugupeetud pank oli ülekande 1.märtsi seisuga teinud? Ma küll kahtlen, endal kah raskeid aegu olnud ja näinud, et reedel tehtud ülekanne jõuab sihtarvele mitte enne, kui esmaspäeva pärastlõunal. Et kui nats infotöötlusest kah jagad, siis pole midagi imelikku, et 1.märts (esmaspäev) need teatised välja prinditi ja sellel hetkel oli arveks võlg. Väike mure, et 2.märtsil enam ei olnud ja asi klappis. Ma millegipärast ei usu, et isegi EE-s keegi arveid paberil näpuga järge ajades kontrollib. Üheski suurettevõttes see nii ei käi. Et pole põhjust paanitseda.


energiast k�rini 05. märts 2004 13:17:17 Teata sobimatust kommentaaristinu primitiivne mõtlemine ütleb mulle et ämbrisse astub M.Atonen, sest Okk juhib EE nii nagu see oleks oma privaatäri,tegelikult RAS, st. et raha võtab meie kõigi taskust Eesti Vabariik. Arvutasin oma elektikulu järgi milline hinna tõus ootab mind kui uued tariifid peaksid jõustuma ja sain ligi 30%,


Väli võks oma 14,7% keskmisega olla parem kuss, või tuleks teda kaevata tarbijakaitsesse teadliku petmise eest ja miks mind peaks huvituma kellegi keskmine.

seniil 05. märts 2004 13:19:09 Teata sobimatust kommentaaristKui tahetakse odavat elektrit, siis toimub elektritootmine kahjumiga. See on võimalik, kui a)tegu on riigiettevõttega ja b) riigis valitseb seadus ja korruptsioon on madal.


Eraettevõtlus ei tooda iial odavat elektrit.

to Feja R�im 05. märts 2004 13:20:19 Teata sobimatust kommentaaristMa ei kirjutaks seda kommentaari, kui ei loodaks, et Res Publica asja ette võtab ja monopolide toodete ja teenuste tegeliku hinna elementide haaval välja selgitab ning avalikustab.





Võtke teadmiseks, et Partsi ümber tiirutab ja teeb ülitugevat lobbytööd elektrihindade tõusuks EE nõukogu liige Ants Pauls ja kes Narva EJ direktorina kategooriliselt keeldus omal ajal esitada tarbijale tema nõudmisel läbipaistvaid elektri ja soojatootmise hinnakalkulatsioonid, pealegi, on ta veel RP eestseisuse ja Riigikogu liige, ning kõige tähtsam, veel 2000- 2002.a Narva EJ turbiinide rekonstrueerimisel ja järgnenud avariil tekitas Pauls EE ja riigile kahju pea 1,5 miljardit krooni kahju Äripäeva andmetel, ja täna kõik need kahjud tambitakse kinni tarbija taskust!?





Pauls aga ei saanudki kriminaalsüüdistust suure kahju tekitamise eest?





Turbiinide, katelde ja muud seadmete tarnelepingud on sõlmitud ülimalt ebasoodsalt riigile, ehk korruptsioonitunnustega, ja loomulikult teeb Pauls kõik, et RP vaikides sellest mööda läheks, ja ainuke lootus rahvale jääb MKM Atoneni tarkus ja mehisus see organiseeritud kuritegevus energeetikas peatada?!

dv 05. märts 2004 13:27:37 Teata sobimatust kommentaaristPraegusel ajal on moodne soojuspump, pidi pool energiat kokku hoidma maja kütmisel. Ärgu inimesed aga olgu nii rumalad ja hakaku soojuspumbasse investeerima. Soojuspumbaga eramule määrab EE kindlasti kolmanda tariifi, teie vähemmaksmise nullimiseks.

suva 05. märts 2004 13:27:50 Teata sobimatust kommentaaristno aga võiks asjale ka oma jõududega läheneda:


kõiksemees lülitab samaaegselt sisse oma suuremad tarbijad nii, et siiski üle lepingus toodud piiri ei minda. ee peaks üsna kapitaalselt käpuli käima aga kellegagi kurjustada ei saa, kuna keegi pole personaalselt lepingut rikkunud. sama võiks perioodiliselt korrata, kuni tulemused hinnapoliitika poolel paistma hakkavad. ;)

Igavene teema... 05. märts 2004 13:28:27 Teata sobimatust kommentaaristEE koorib ühe asja eest mitu nahka


http://www.aripaev.ee/2017/uud_uudidx_201708.html


I N N O T ä H I S M A A





Neli aastat tagasi tehtud valitsuse otsuste ja ASi Eesti Energia (EE) ümberkorraldustega seoses maksavad Eesti elanikud oma elektritootmises ühe ja sama asja kolmekordselt kinni, selgub ASi Eesti Energia tegevusest.








U.O 05. märts 2004 14:25:04 Teata sobimatust kommentaarist1. "Tädi Maali" kirjutas küll väga asjaliku kommentaari. Tõesti, mingi konkreetse alajaama tarbijad ei tohiks küll rohkem ampritasu maksta kui seda võimaldab antud konkreetse alajaama nimivõimsus! Huvitav, kas energiainspektsioon ka loeb siinseid kommentaare - oleks tore kui ka nendelt tuleks mõni asjakohane selgitus.


2. Kas Atonen ei peaks väljaselgitama EE juhtkonna töötasude ja preemiate sõltuvuse EE poolt tegemata töödega ülekandeliinide hooldamisel ja ülemäära suurte kadudega leppimisel.

nii tore 05. märts 2004 14:53:37 Teata sobimatust kommentaaristElektrihind tõuseb! Palju? Saladus!Okk sai peksa! Palju? Surnuks!

kfka 05. märts 2004 15:05:15 Teata sobimatust kommentaaristSee xxx-i tähelepanek Põhiseaduse ülbest rikkumisest EE poolt koheldes erinevalt korteri- ja eramuomanikke on ABS. ÕIGE!!!


(Ma olen ka see lollitatud elektriga kütja, maja valminud 1955, 60m2 - no millepoolest ta korterist erineb?)

Virulane 05. märts 2004 15:10:47 Teata sobimatust kommentaaristPanen välja ühe üsna suure pudeli, kui herr Hõbemägi avaldab EPL veergudel ühe EE ärikliendi, näiteks pisikese miljardikese kasumit saanud Hansapanga elektrimakse tariifi.(mitu krooni kilovatile).
riigivaenlased 05. märts 2004 15:27:06 Teata sobimatust kommentaaristkuulge, aeg juba Okk ja Sõõrumma maha võtta, kaua veel see kammajaa veel käib???

kadunuke 05. märts 2004 15:38:35 Teata sobimatust kommentaaristnagu kadunuke naabrimees rääkis ega OGG eriti elektrivärgist ja energeetikast suurt jaganud, ainult raha peal oli väljas, ju siis sellest nüüd kogu tohuvapohu tingitud ongi. Niikaua kui kogu EE ainult üks lonkav ja sädemeid pritsiv moodustis on ja oma võrkusid ja jaamu korda pole teinud, ei tohiks ta teenida sentigi kasumit - kogu raha peaks kuluma investeeringutesse ja hooldusse, mitte OGGGGide autodele ja palkadele...

konkreetne ettepanek! 05. märts 2004 15:47:09 Teata sobimatust kommentaaristTeen ettepaneku vastuaktsioonina kahe kuu elektriarved jätta tasumata!


Kui kõik seda järgiksid tekitaks see EE-le üsna tõsise probleemi ning ta oleks sunnitud arvestama tarbijate nõudmistega! Aeg asuda sõnadelt tegudele kõik EE vaenlased ühinege!

Lugu �rra H�kkist 05. märts 2004 15:54:31 Teata sobimatust kommentaaristElas kord ärra Hõkk. Ühel päeval sattus ta ühe ampri ülemuseks. Ärra Hõkk hakkas kohe mõtlema, kuidas saaks amprit suuremaks teha. Selleks algatas ta isiklikult kallaletungi lätlaste vastu, et nende amper ära võtta ja oma ampriga kokku panna. Aga oh äda! Lätlased said aisu ninna ja valmistasid end äste ette ja lõid kallaletungijad tagasi. Siis suunas ärra Hõkk oma pilgu Leedumaa poole ja tahtis muist nende amprist omale saada. Aga ärra Hõkk jäi üksi ja seepärast jäi talle lõpuks ainult pikk nina ja tühjad taskud. Muidugist tõi see kõik ärra Hõkkile suuri kulusid, nii et tal lõpuks muud üle ei jäänud, kui kerjakott kätte võtta, sest suur tuul tahtis tema ampri juba hoopis pikali puhuda. Ja kui ärra Hõkk surnud pole, siis kerjab ta õnnelikult ja edukalt praegugi.

Tore jutt EE finantsdi 05. märts 2004 16:09:20 1 Teata sobimatust kommentaaristPostimees: http://luup.postimees.ee/luup/99/01/elu1.htm





Finantsist Liive meisterdab ilusaid i-sid


Ungari luuletaja Sándor Petöfi järgi nime saanud Sandor Liive töötab Eesti suurima ettevõtte Eesti Energia finantsdirektorina. Oma 28 eluaastaga on ta juhatuses pesamuna.





Sandor Liive ei arva, et ta võlgneb oma sattumise 7000 töötajaga ettevõtte finantsdirektoriks tähtede heale seisule. Liive on hingelt finantsist. Asi, mis kümmekond aastat tagasi TPI-s Sandor Liivet kohates kuidagi silma ei hakanud - pigem õhkus temast boheemlikkust. Peakokana, sest toona õppis Liive TPI-s ühiskondlikku toitlustamist, võis teda küll ette kujutada. Sellise kokkade masse liigutava peakokana.





«Nojah, hakka nüüd rääkima, et kalad on muusikud või luuletajad,» lükkab Sandor Liive «süüdistused» boheemluses tagasi. Väga süsteemseks inimeseks ta ennast siiski ei pea - töölaud on kurvalt tühi mitte Liive üli-mast korraarmastusest, vaid pigem ajakirjaniku pärast. Ja mis töösse puutub, siis Liive jaoks ei kesta tööpäev kaheksast kuueni, vaid head mõtted tulevad pähe hommikul hambaid pestes või pühapäeva pärastlõunal töökabinetis lauda koristades. Möödunud aasta kevadest peatub finantsdirektori silm aina enam justkui iseenesest elektriliinidel.





........

T�esti hea lugu, 05. märts 2004 16:27:48 Teata sobimatust kommentaarist
Tõesti hea lugu, kahjuks sellised pärlid jäävad suurema lugejaskonna vaatevinklist välja!


Rahva mälu on lühike samuti..


Lool oleks võinud olla hoopis aga teine pealkiri "Mina ja teised juhtivad maailma finantsgeeniused..."



Ettepanek P. H�bem�gil 05. märts 2004 16:11:17 3 Teata sobimatust kommentaaristSiin on väga asjalikke ja tõeseid kommentaare. Kui tahad midagi kasulikku teha, avalda parimad ja selgitavamad kommentaarid ka lehes, loomulikult peaks enne kirjavead parandama ja natuke iluravi sõnastuse osas tegema. Veelgi mõtekam on need ja kõik teisedki elektrihinna tõusuvastased kommentaarid kokku võtta ja esitada Riigikogule ja MKM minister Atonenile. Arvan, et kommenteerijad oleksid ka huvitatud, kuipalju elektrihinna tõusu vastaseid kommentaare on kokku avaldatud Päevalehes.

M�rt 05. märts 2004 20:10:19 Teata sobimatust kommentaarist
Tere. Olen siinjuures ka kfka ja ASD. Ega EP juhtkirja 200 kommijat aga 10 000 lehitsejat saa EE ja EV vastu - hinnatõus tuleb niikuinii! Aga see xxx-i tähelepanek ampritasu erinevuse suhtes korteri- ja majaomanike vahel ajab ikka ärevaks küll. Kui see ikka tõsi on (ma olen praegugi talviti 12h tööl, et EE-le elektri eest maksta ja pole viitsinud õhtuti väsinuna EE plaane närvide hoidmise eesmärgil lugeda), siis ainult ootan hüüet Barrikaadidele! Ja me tuleme.


ikka(TM) 05. märts 2004 21:43:57 Teata sobimatust kommentaarist
Näha jah, et "töötegemine" seisneb kümne nime alt kommentaaride vorpimises. Ime, et siis väsinud pole ;-).


M�rt 05. märts 2004 23:01:45 Teata sobimatust kommentaarist
Ma ei viitsi selle EE-patrioodiga(ikka(TM) siin öösel enam võidelda. Minu patsiga poisid teatasid mulle asja, et tema IP aadressilt on saadetud 49 kommenteeri 8 pseudonüümiga.


Jõudu tuuleveskile tuuletallamisel!


EE juhatuse �lbusest v 05. märts 2004 16:14:07 Teata sobimatust kommentaaristKuulsin raadiost et kuna Leedu valitsus tühistas leedu jaotusvõrgu erastamise konkursi ebaõnnestunuks kuna lõpuks jäi ainukese pakkujana EE. EE juhatus olevat lubanud seepeale Leedu Valitsuse kohtusse anda ja nõudes Leedu valitsuselt EE projektiga seotud kulude hüvitamist.


Seoses sellega tahaksin küsida Peaminister hr Partsilt kelle olen ka mina valinud et kuidas saab see olla võimalik et ühe riigifirma juhatus hakkab teostama iseseivat välispoliitikat minnes mööda EV välisministeeriumist? Minu meelest on tegemist äärmiselt piinliku vahejuhtumiga mis kindlasti ei tugevda eesti riigi mainet rahvusvahelisel tasandil.


Võibolla tuleb pähe isegi EE juhatusel eesotsas hr Okiga Leedu riigi vastu sõda kuulutada, üldse ei imestaks! Kui kaua me peame kannatama sellist omavoli mind isiklikult solvab selline olukord väga et riik ei suuda kanseldada endale kuuluva ettevõtte juhatust! Hoopis jagatakse medaleid ??


Terve mõistuse järgi ei tohiks see olla võimalik ???

Palju pappi 05. märts 2004 16:23:01 Teata sobimatust kommentaaristPersonaliotsingufirmas Fontes valminud palgauuringu järgi moodustavad lisatasud tippjuhtide palgast kuni kolmandiku, olles varasema uuringuga võrreldes märkimisväärselt kasvanud. 23.09.2002





Riigifirmade juhtide kuupalga esiviisik





Riigifirmade tippjuhid teenisid mullu kuus kuni kakskümmend korda Eesti keskmisest enam.





1. Gunnar Okk 120 000


2. Mati Jostov 120 000


3. Jaan Männik 105 937


4. Jaan Tamm 100 640


5. Sandor Liive 94 500





Võrdluseks: mullu oli Eesti keskmine palk kuus 5879 krooni





https://www.cvkeskus.ee/career.php?menu=2&lastmenu=455&text_id=461

Kus on ... 05. märts 2004 16:24:18 Teata sobimatust kommentaaristKus on majanduspolitsei? Kus on Riigikogu, kus on majandusminister?


Kui palju on neid inimesi, kes veel ei tea, et EE on väikese käputäie (Käo, Luman, Ok, Liiver , Sõõrumaa ja veel mõni )niinimetatud tegijate eralõbu? Pole midagi kindlamat, kui riigi kaitsva tiiva all riigi vara ümber kantida või raisata. Miljarditest mõnede miljonite kõrvale tõukamiseks pole sellise kaliibriga meeste puhul probleeme.Keegi ju ei hakka kontrollima, kas eelarves oli katla maksumus miljard või 1,2 miljardit. Katla valmistajad ka inimesed ja liigsete kulude pooleks jagamine toob kasu nii tellijate, projekteerijate kui paigaldajate taskusse. Kas keegi on kontrollinud mõne suurema remonttöö tegelikku mahtu ? Vaevalt!





Elan ühes väikeses elamurajoonis , kuhu ca 13 aastat tagasi paigaldati alajaam ja veeti korralik ringtoitel põhinev kaabel. Kogu mikrorajooni elektrivarustuse projekteerimisel ja paigaldamisel jäeti ka piisav varu uute tarbijate ühinemiseks.





Kui palju siis selle alajaama, kaabli ja jaotuskappide hooldamine kulusid nõuab.


Kaabel püsib veel vähemalt paarkümmend aastat muretult maasees.


Alajaama juures näeb aastas paaril korral paari meest askeldamas ja paar korda aastas sõidab uhke autoga paar töömeest ka kõigi ca 50 jaotuskapist mööda. Kord värviti neid kappe ka üle. Isegi, kui need kaks meest aastas kokku 4 täispikka päeva kulutavad hooldustöödele, on juba kõva sõna. Võttes mehe palgaks 500 krooni, oleks kulu kokku 4000 krooni. Lisame 100 kilomeetri taksohinna 600 krooni ja ongi kogu vähemalt 150 eramuga piirkonna hooldekulud. Aga see hind pidi olema juba ammust aega elektri hinna sees. Hiljem veel liitumistasu ja 5 kroonise püsitasu sees.


kas EE edasine hindade tõstmiseks ääretult rumalate põhjuste otsimine pole kuritegevuslik nähtus.


Olen paljudes välisfirmades näinud, kui tagasihoidlike ja vanade autodega ametnikud ja juhid sõidavad. Mitte ei saa aru, et riigi üldise rahapuuduse ajal lubatakse riigifirmade juhtidel ja ametnikel osta ülikalleid ametiautosid. Veelgi hullem liisida. Liisimisel ju auto hind veelgi kallineb.


Kas on Eestimaal jõudu, kes korra majja looks?





Mark 05. märts 2004 16:42:00 Teata sobimatust kommentaaristOlen nõus, mind ka ei ärrita mitte miski nii üles kui Eesti Energia oma hinnatõusudega.Absoluutselt süüdimatute hullude punt.

Dr. Stirlitz 05. märts 2004 16:43:03 Teata sobimatust kommentaaristPriit Hõbemägi tõendab veenval ammutuntud tõsiasja - selleks, et sul Eesti Vabariigis nahka üle kõrvade ei tõmmataks, pead sa olema kõrgharidusega ja praktiseeriv:


- autoremondiluksepp


- IT-guru


- advokaat


- arst


- multilingvist


- finantsist (või audiitor)


- ehitaja


- ja lõppude lõpuks ka energeetik.





Sai kah mingi 6-7 aastat tagasi elekter valitud...

To Feja R�im 05. märts 2004 17:10:33 Teata sobimatust kommentaaristKui vaadata avarama pilguga on äriettevõtte juhatuse ülesandeks igapäevane juhtimine. Nõukogu ülesandeks on tuleviku kujundamine. Juhib kõike minister Aatonen. Viimasele ja ühtlasi Eesti energeetika tippjuhile allub ka inspektsioon.


Nõukogu liige peab enne nõukogu istungit saama juhised ministrlt.


Kord hakkab ikka peale Aatonenist. See, et selline ülemus ei suuda ja ei tahagi võib olla erialaseid termineid ja nende sisu selgeks teha oma alluvuspiirkonnas, see on viinudki sellise olukorrani.


Täpsemalt Okk on pandud märklauaks kes peab vastu pidama süljevoolule tema suunas ja esitama tariifid inspektsioonile.


Kaugemalt ja kõrhgemalt on kino hea vaadata, aga olukorra eest vastutab Aatonen. Isegi siis kui nõukogu viimane kord mängis lolli omal käel ja ei küsinud instruktsioone. (RM juhend äriühingute nõukogude liikmete kohustustest ja liikme lepimgust.


Tegelikult toimub küüniline tarbijate petmine ja kas siis minister Aatoneni ja minister Taavi juhiste alusel või siis juhiseid mittevõtnud nõukogu poolt.

*** 05. märts 2004 17:39:25 Teata sobimatust kommentaaristKui EE juhtidega tehti töölepingud, oleks võinud olla sees punkt, et leping ja töötasu kehtivad seni, kuni hinnadki. Et kui peab hindu tõstma,siis ei ole enam vajalikul tasemel juht ja las järgmine asub sellele töökohale. Võiks koos hindade paketiga alati vahetada ka juhtide paketti kuni ministrini välja, siis on kõigile selge. et teisiti ei saa.

hitroi elektrik 05. märts 2004 18:01:47 Teata sobimatust kommentaaristAsi pole ainult palkades.Naiteks uks variantidest.EElepib kokku mingi uduse hinnaca tehingu mingi offshore firmaga.sealt kantakse suuremosa EE tegelinskite voi nende soprade offshoride pangaarvetele.40miljardist jatkub ukskoik kelle nousse saamiseks.

Peeter Illaste 05. märts 2004 18:48:13 Teata sobimatust kommentaaristSeoses energeetikaga tekivad mõned mõtted


1. Kui on selgunud Leedu tehingu äraütlemine, siis


a. Ei sobi kuidagi seda tagasi nõuda


b. Peaks ümberhindama laenu saamiseks vajalikud majandusnäitajad


c. Ja seoses sellega meie hinnamuutused.


2. Hr Adoneni TV esinemises esitatud “loogika”, et tarbial on õigus saada kompensatsiooni alates 6 tunnisest elektrikatkestusest ei kannata välja rõhuasetust viidatud terminile. Lihtne oma mõtte esitus “loogika” pähe on solvav mõningase haridusega inimeste.


3. Tundub, et kogu etendus käib mingile tegelikust suurusjärgu võrra rumalamale publikule.



12345678 JärgmisedEelmised
lugeja 05. märts 2004 19:04:36 1 Teata sobimatust kommentaaristEesti rahvas!Miks me nii rahulikud oleme ja laseme kõigel sündida mida ühed ahnepäitsid tahavad ellu viia.Miks me ei võitle enda eest?Kust me sellise raha võtame?Meil pole ju 62 000.- kuupalku.Vaja oleks minna tänavale ja võitlema-korda looma,nõudma,streikima jne.Aitab toas istumisest!

ikka(TM) 05. märts 2004 20:33:32 Teata sobimatust kommentaarist
Mine käi rahustuseks poes. Seal avastad, et hinnad on juba kuu tagasi pea kõigele tõusnud. Miks sellest ei kirjutatudki? Et poleks nii lihtne kõiki hüsteeriasse ajada. Ometi on tõus enamasti hullem, kui see suhtarv, mis mingis tumedas tulevikus juhtub.


mitteteadja 05. märts 2004 19:08:48 Teata sobimatust kommentaaristtasuks võrrelda meie elektrihinda (muide ka telefoni ja muid sideteenuseid) põhjanaabrite omadega. Pärast 1.maid eriti. Selgub, et millegipärast maksab Eestis kõik rohkem ja kohati isegi palju rohkem. Kuidas need naabrid siis neid teenuseid oma rahvale odavamalt saavad müüs (EEK-des???)

Jaak 05. märts 2004 19:18:00 Teata sobimatust kommentaaristPäeva parim uudis oleks minule,et Okil on auto äraaetud ja suvila tühjaks tehtud

Tohujohu 05. märts 2004 19:23:09 Teata sobimatust kommentaarist"Hea meelega tasuksin neile samaga, kuid sellepärast monopol ongi monopol, et alternatiivid ja kättemaks pole tavaliselt võimalik."





Kas EE ongi sinu jaoks miski isik, et sa tahad talle kätte maksta, kellele sa kättemaksta tahad jääb arusaamatuks. EE on samasugune firma kus paljud inimesed teenivad omale leiba. Kui just kättemaksu isu on siis nimeta nimesi , mitte ära sõima mingit abstraktset nime milleks on Eesti Energia


oh jah 05. märts 2004 20:34:09 Teata sobimatust kommentaaristsa issand jumal, mida see inimene küll kõike kinni maksma ei pea.Kui palju on vöimalik (me läheme ju EL )inimesel maksa kõikvõimalikke ja vöimatuid makse miinimumpalgast.Selleks et kõige sellega toime tulla ja mitte võlavanglasse minna, oled sunnitud minema vargile, saama ümbrikupalka või kui tutvusi on piisavalt, laskma valida end kas Riigikokku või EE. Kui uhkete autodega sõidavad ringi EE töötajad, bossudest rääkimata. Palgad kuus on sellised ,mida tavainimene teenib vähemalt 10 aastat.Ja köike seda annab ju venitada välja maksumaksja rahakotist.Ja Eesti riik vajab varsti,isegi juba praegu suurimal arvul psühhiaatreid, sest sellise elu juures on neid vaja nii nendel ,kes rahvast koorib kui nendel keda kooritakse.EE soovitaks küll mõistusele tulla.

Prominentide hind 05. märts 2004 21:04:30 Teata sobimatust kommentaaristKäivad jutud, et lisaks avalikele elekti hinnapakettidele on EEs veel üks salajane pakett - prominentide elektrihind.

Roheline energia 05. märts 2004 21:21:48 Teata sobimatust kommentaaristRoheline energia


Sotsiaalelekter


Liitumsitasu


Paketid


Ampritasu


Kõnealustamise tasu


Bullshit


Suured valed


Need on EE juhatuse eesotsas Okiga tähtsamad töösaavutused oma ametisoleku ajal!

kahtlus 05. märts 2004 21:22:29 Teata sobimatust kommentaaristkas keegi on uurinud, on EE poolt väidetavad suured liinikaod tegelikud või on elekter hoopis kõrvale kanditud ja rahaks tehtud. Viimane variant meie sulideriigis on tõepärasem.

V�ike palve lugupeetud 05. märts 2004 21:25:27 Teata sobimatust kommentaaristVäike palve lugupeetud elektrijuhtidele


http://www.aripaev.ee/2570/arv_kolumn_257002.html





Ü L O E N N U S T E


majandusprofessor





Lihtne elektritarbija saab väga hästi aru, et meie elektrituru mehhanismid on läinud sassi. Lisaks elektritootmise monopolile, mis saab ajada oma käe ikka üsna sügavale tarbija taskusse, sest ega keegi oma kodus elektrit hõõruda saa, on meil elektrijaamade nurjunud erastamise tõttu see monopol veel pealekauba riiklik. Seega saab riiklikult nurjata elektrituru avamist: monopoli juhtkond ja nõukogu istuvad üksteise süles.





Lihtne elektritarbija saab aru, et sellise turumehhanismi korral ei aitaks elektrihinna tõusu pidurdada paljas juhtkonna väljavahetamine, sest uus juhtkond hakkab täpselt samade vanade mallide järgi tööle. Kuid täiesti talumatu on see udujutt, mida mitmed lugupeetud elektrijuhid ajavad “tõestamaks”, et hindade monopoolne raks-raks tõstmine ongi parim lahendus lihttarbijale.





1. Meie ei tohtivat julgeolekukaalutlustel isegi väikest kogust importida odavat vene elektrit (huvitaval kombe soomlased seda võivad). Vene elektri kvaliteet ei ole meile vastuvõetav (kuidas see soomlastele on vastuvõetav).





2. Turu avamisel kaotavad 5000 kaevuriperet sissetuleku (kas ikka kõik 5000 korraga kaotavad ja kas neid on üldse õige jätkuvalt ülal pidada meie samuti väga vaeste elektritarbijate kulul).





3. Mujalt polevat odavamat elektrit samuti võimalik saada (siis poleks ju turu avamist vaja karta; teiseks: kui meil riiklik-monopoolselt edasi läheb, siis on üsna pea meie elekter siinkandi riikidest kõige kallim).





4. Kui me turgu ei ava ja põlevkivielektrit kõvasti edasi toodame, siis ehk saame euroliidust mõned miljardid toetust põlevkivielektri tootmisega tekkiva CO2 vähendamiseks ja selle trikiga vabaneva süsihappegaasi emissiooni kvoodi saame ehk teistele riikidele mõne miljardi eest edasi müüa (tule taevas appi).





5. Elektritavarustuse kindlust saab meil luua ainult suletud monopoolse turu ja riigipoolse toetusega stabilisatsioonifondist (hästi, kuid kas seda kindluseloomist peavad just meie praegused pensionärid kinni maksma - põhiliselt nende vara erastamisest moodustatud stabilisatsioonifondist).





6. Kui turg avaneb ja EE monopoolsus väheneb, siis ei saa EE enam elanike käest vabalt korjata raha oma ärilisteks tulevikuinvesteeringuteks, kas või leedu võrkude ostmiseks, ja siis ei saa meie oma lapsukestele tulevikus kindlustada omatoodetud odavat elektrit (see oleks tõesti EEst ootamatult ebaeetiline käitumine).





7. Numbrid ei olevat veel üldse paika pandud, aga üks on kindel, et täpselt keskmist hinnatõusu 15,0% ületavad ainul mõned situatsioonid, kus on eramu pretsedent garanteeritud amprite juhuga. Jne.





Vähemalt selliste udujuttude paunikud-elektrijuhid, kes üldse aru ei saa, et meie elektrijama esmane leevendus on turu viivitamatu avamine, need paluks küll välja vahetada.








siil 05. märts 2004 22:00:57 Teata sobimatust kommentaaristMuide elektrihinna tõusust teenib ka riik kopsakat lisa käibemaksult.

hp 05. märts 2004 22:03:13 Teata sobimatust kommentaaristalgusest peale oli see suur pettus

n�mmekas 05. märts 2004 23:58:05 Teata sobimatust kommentaaristKuule Priit, ka nõmmekas!





Tule vaata, pildista ja kirjuta, missuguse uue prügimäe on Nõmmele organiseerinud "Eesti peaenergeetikud" Sõõrumaa, Okk ja Sandor Liive (EE finantsdirektor) aadressil Vana-Mustamäe 59 / Seljaku 6 (endine suusabaas).





Ametlikult kuulub see 10 tuhat ruutmeetrit Oki vabaabielunaisele. Selle kinnitamisel olid palgatud mingid kantpead ja taheti muuseas staadionipoolsetelt naabritelt Seljaku tänaval varastada 80 ruutu ja pool sissesõiduteed (on olnud lehtedes). Just Oki krundiosa ees oli lisaks veel soperdatud (loe ostetud linnaametnikelt) 3 meetrine väljaaste Seljaku tänavale. 2002 jõulude ajal oli seal juba inimohver suitsuvingu kätte lämbunud asotsiaali näol vanas kollaste seintega spordikooli saunas (omanik Oki lõbunaine, sisuliselt Okk). Nüüd 8. detsembril põles enamus maha, aga kõik vedeleb seal poolvarisenud ohtlikus olekus.





Kui vaadata seda juba kolmandat aastat kestvat laga, siis on selge, et tegemist on tõeliste asotsiaalidega suure A tähega. Ja nad tuleb kiiremas korras igasuguste elektrikraanide juurest minema peksta!

lugeja 07. märts 2004 10:31:22 Teata sobimatust kommentaaristUskumatu hulk väga lolle kommentaare.

xxx: to lugeja 08. märts 2004 11:32:35 Teata sobimatust kommentaaristet sa ikka ära ei väsi, mitme nime all esined?

No comments: