Saturday, October 10, 2009

PM: President Rüütel ei poolda võtmefirmade erastamist

PM: President Rüütel ei poolda võtmefirmade erastamist

Ülo Toomsalu
23.04.2003 07:53

President Arnold Rüütel ei pea õigeks osa valitsuspoliitikute ideed erastada Eesti strateegilise tähtsusega ettevõtted.
Rüütel kinnitas eile Postimehele, et ei ole õige erastada ettevõtteid, mis on Eestile väga suure tähtsusega. «Ma suhtun sellistesse mõtteavaldustesse väga kahtlevalt, sest me ei tea, milline kapital võib hakata protsesse suunama ja valitsema,» sõnas president.

Ta lisas, et kui näiteks elektrijaamad oleksid praeguseks erastatud, oleks elektri hind juba tõusnud poolteist kuni kaks korda, ja meil puuduks võimalus vastu vaielda.

President avaldas lootust, et valitsus istub kokku ja vaidleb selgeks nii strateegiliste objektide erastamise kui ka muud küsimused, mis viimasel ajal uute ministrite ametisse asumisega on avalikkuses kõlapinda leidnud.

Suurte riigifirmade erastamist peab mõttekaks Res Publicasse kuuluv rahandusminister Tõnis Palts, osaliselt on seda ideed Postimehe veergudel toetanud ka reformierakondlasest majandusminister Meelis Atonen.

President märkis, et kokkuvõttes näib uus valitsus tegutsevat õiges suunas.

«Valitsus on sündinud rahva tahte põhjal,» ütles ta. «Toetudes mõttevahetusele peaminister Juhan Partsiga, loodan ma, et see valitsus suudab luua eeldused selleks, et me samm sammu haaval läheneksime võimalusele, et kõik inimesed suudavad ennast teostada olenemata sellest, kas nad elavad Tallinnas, Võrumaal või Hiiumaal.»


Vene maffia esindaja Mart Laar tahab ärastada Eesti Energiat....

No comments: