Thursday, October 8, 2009

Okupandid on huvitatud meie kodumaa anastamisest...

Saksa E.ON on huvitatud Balti energiaprojektidest. BNS, 13.02.08
RIIA, 13. veebruar, BNS - Gaasi- ja elektriäriga tegelev Saksa energiakontsern E.ON, mis on Latvijas Gaze üks aktsionäre, on väljendanud huvi Balti riikides energiaprojektides osalemisest, kirjutas kolmapäeval ajaleht Diena.

E.ON tunneb huvi nii uue Ignalina tuumajaama ehitamise kui ka Balti-Rootsi elektriühenduse rajamise vastu.

"Jälgides elektri hulgihindade arengut Balti riikides, siis saab ilmselt uue söel töötava soojuselektrijaama ehitada Lääne-Lätisse ilma subsiisidiumideta," ütles E.ON Ruhrgas International AG esindaja Balti riikides Mario Nullmeier.

Tema sõnul ei erine moodne söel töötav jõujaam millegi poolest tavalisest tootmisettevõttest ja seal saab kasutada uusi puhtaid tehnoloogiaid.

Nullmeier möönis, et firma tugevuseks on gaas ja elekter, kuid ta ütles, et firma tahab järjest rohkem investeerida taastuvatesse energiaallikatesse. Ta ütles, kui Läti peaks sellise jõujaama ehitamise konkursi välja kuulutama, siis E.ON võtab sellest tõenäoliselt osa.

Diena andmetel on AHKbalt E.ON Ruhrgasi juhatuse esimees Burchard Bergman on öelnud, et E.ON on valmis Balti riikides osalema energiaprojektides, mis on seotud gaasi, söe, biomassi, tuule või päikesega, peaasi et need oleksid tasuvad projektid.

Baltic News Service

No comments: