Saturday, October 10, 2009

Mida enam kallineb elektriküte seda rutem tasuvad ära tuulikud ja päiksepaneelid-üsna pea hakkab jooksma tasurta elekter...

Elektriküte kallineb keskmiselt 100 krooni kuus (4)

01. oktoober 2008 14:31
Online | Trüki | Saada sõbrale Toimetaja: Riina Kallas
Artikli püsiviide
Teie nimi
Teie e-post
Sõbra nimi
Sõbra e-mail
Teade



Elektriga kütmine kallineb uuest aastast keskmiselt 100 krooni kuus.


"Kui elektriküttele kulub 20 000 kilovatt-tundi aastas, siis 6-sendine tõus tähendab 1200-kroonist tõusu aastas, mis teeb 100 krooni kuus," arvutas Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik tänasel pressikonverentsil.

Kaasik nentis, et olukord on praegu imelik, kuna elektriküte on muutunud üheks odavamaks kütmisviisiks.

"Õliküte on oluliselt kallim kui elektriküte, ka jooksvate kulude mõttes, rääkimata investeeringutest. Ega see pikas perspektiivis normaalne situatsioone ole," sõnas Kaasik.

Kallineva gaasi- ja elektrihinna taustal soovitas Kaasik mõelda bioenergia kasutamisele.

"Elektriküte ei kao kusagile. Energia hinnad tõusevad, mis iseenesest sunnib majaehitajaid ehitama võimalikult soojapidavaid ja väiksema küttekuluga maju," ütles Kaasik.

Eesti Energia teatas täna elektrihinna kallinemisest 6,4 sendi võrra kilovatt-tunni eest ehk 5,2-7,5%. Hind tõuseb 1. jaanuarist.

Märtsis on oodata juba uut väikest hinnatõusu, mis jääb Eesti Energia hinnangul paari protsendi kanti uuest aastast kerkinud hinnaga võrreldes.

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

ei saagi 01. oktoober 2008 15:15:40 1
Teata sobimatust kommentaarist
aru. kas hinda tõstetakse siis selleks, et õliküte on kallim ja kõik õliküttele läheksid lõpuks? Selle mehe tänased kommentaarid on nagu mingi pilves narkari omad. Ajab ainult häma ja seletab, et see on näed selle hinnaga ja too tollega. Mis siia puutub elektrihinna tõus? Kui hämatakse, siis põhjust ilmselt pole peale oma ahnuse ja tahaks ju head jõulupreemiat ka saada.


dielektrik 01. oktoober 2008 15:25:06
Teata sobimatust kommentaarist

Nii palju puutub, et Ansipil vaja järgmisel aastal paarsada milli dividende välja võtta ning selle nimel tuleb elektri hinda tõsta.



EESTLANNA 01. oktoober 2008 18:45:57
Teata sobimatust kommentaarist
Õige HR.kAASIK


MAARAHVAL ON BIOENERGIAT KÜLLAGA


sittuga sittuga sittuga


kõlab eesti maarahva jaoks


nagu LENINI


ÕPPIGE ÕPPGE ÕPPIGE


Imeline 03. oktoober 2008 10:24:01
Teata sobimatust kommentaarist
Tuleb välja, et elektri hinda ei kujuda tema tootmiskulud (sh.keskmisest suuremad palgad lihtöölistel ja idiotismini viidud tasud juhatusel), vaid, kas on IMELIK, või ei ole IMELIK.