Sunday, October 11, 2009

Elektri hind tõuseb vähem kui Eesti Energia soovis

Elektri hind tõuseb vähem kui Eesti Energia soovis
20.03.2008 13:50



Eesti Energia esialgsete arvutuste alusel on keskmine hinnatõus kliendile 5 protsenti, uus elektri hinnakiri hakkab kehtima 1. juulil 2008.


Planeeritust väiksem hinnatõus tuleneb lahkarvamusest konkurentsiametiga, kellega jäädi lõpuni eri seisukohtadele elektri hinnale olulisemat mõju avaldavate põlevkivi hinna ja Narva Elektrijaamade elektrienergia hinna osas, teatab Eesti Energia.




VIIMASED KOMMENTAARID
Krahv
Aga jah raga küsivad tarbijatelt kuid saadud rulli / kasumi lükkavad preemiateks või investeerivad v...

to inimene
Toredad näited, eks iga inimene kui aega ja huvi on, võib seda ju enda lõbuks teha. Muidugi kui ta r...


Teised kommentaarid

Pärast uute võrgutasude arvutamist võrguettevõtjate poolt kinnitab Eesti Energia uued kliendihinnapaketid ja avalikustab need hiljemalt 31. märtsil.

Nii uued võrgutasud kui ka uus elektri hinnakiri hakkavad kehtima 1. juulil 2008.

Elektrihinna kujunemine käib Eestis kehtiva korra järgi kolmes etapis: elektrienergia nelja erineva hinnakomponendi kooskõlastamine konkurentsiametiga, elektrienergia kaalutud keskmise hinna piirmäära arvutamine ja hinnapakettide arvutamine.

Praeguseks on lõpufaasi jõudnud konkurentsiameti kooskõlastuse andmine Narva Elektrijaamade elektrienergia tootmise hinnale ja elektri kaalutud keskmise piirhinnale.

Hoolimata hinnatõusust on Eesti Energia pakutav elekter endiselt Euroopas üks odavamaid.

Eestist tagapool on veel vaid Malta ja Läti, kuid käesoleva aasta juulikuus tõuseb näiteks Lätis elektri hind ligi 40 protsenti. Eestist kallim elekter on rohkem kui 20 Euroopa riigis.

No comments: