Sunday, October 11, 2009

Elektri hind tõuseb kõige varem märtsis

Elektri hind tõuseb kõige varem märtsis
01.11.2004 | Andris Feldmanis, Andris.Feldmanis@aripaev.ee Lisa kommentaar (0)

Elektrienergia hinna tõus tuleb kõige varem märtsis, Eesti Energia vähendas oma esialgset hinnataotlust kolmandiku võrra, nüüd jääb see keskmiselt veidi alla 10%.
Seni pole veel teada, kellele kui palju täpselt hind tõuseb. “See selgub lõplike hinnapakettide valmimise järel, pärast seda kui Energiaturu inspektsioon on (ETI) kooskõlastanud hinnataotlused,‿ ütles ASi Eesti Energia pressiesindaja Helen Sabrak.

Inspektsiooni peadirektori asetäitja Margus Kasepalu oli Eesti Energiaga peetud läbirääkimiste tulemustega rahul. “Meie oleme saavutanud kõik selle, mida tahtsime,‿ ütles ta. “Eesti Energia on oma asjad niimoodi ülevaadanud, et on võimalik siit ja sealt kokku hoida.“

“Arvestades viimaseid trende Eesti Energia äritegevuses, peame piisavaks taotleda elektri hinna tõusmist keskmiselt alla kümne protsendi,‿ kommenteeris Eesti Energia juhatuse liige Sandor Liive ettevõtte plaane.

Hinnataotluste esitamist ETI-le alustab Eesti Energia sellel nädalal. Need esitatakse nii OÜ Põhivõrk, OÜ Jaotusvõrk, ASi Narva Elektrijaamad kui ka Eesti Energia ASi osas. ETI-l on taotluste läbivaatamiseks aega 90 päeva, Kasepalu sõnul kulub taotluste läbivaatamisele, kui neis midagi ootamatut esile ei tule, siiski vaid umbkaudu kuu aega.

Pärast taotluste kinnitamist tuleb tarbijatele 90 päeva hinnamuutusest ette teatada. See tähendab, et hinnatõusu ei tule enne järgmise aasta märtsi.

Reedel teatas Eesti Energia ka sellest, et loobuti seni kavandatud kohustuslikest ampritasudest. “Kohustuslikku ampripõhist püsitasu väiketarbijatele ei teki, ampritasuga jääb endiselt vaid valik hinnapakette,‿ kinnitas Sabrak.

No comments: