Sunday, October 11, 2009

Elektri hind tõuseb 0,2 protsenti

Elektri hind tõuseb 0,2 protsenti (27)
28.02.2007 14:08



Seoses võrguteenuste hindande tõusuga jõustuvad 1. märtsist Eesti Energia täpsustatud hinnakirjad ning kõigile tarbijatele kallineb elektri hind keskmiselt 0,2 protsendi piires.




Foto: Peeter Kümmel / Sakala


Elektrienergia hinnas Eesti Energia sel aastal muudatusi ei tee ja energiaturu inspektsiooni kehtestatud metoodika kohaselt tõusevad minimaalselt vaid võrguteenuste hinnad, mis kergitavadki hinda lõpptarbijale.



Samal teemal:

Sadakond elektrita peret võivad riigi toel voolu majja saada (15)


REKLAAM


Reklaami siin...

VIIMASED KOMMENTAARID
rahvaliitlane
janno ja tiit,kohe näha,et olete riigi eest väljas ja pigistate sealt kust saab ,et aga riigirahakot...

jälle hakkab pihta
Iga aasta algus on nii ühesugune, algab maksude tõstmisega, oksele ajab juba. Rikas riik? palgad tõ...


Teised kommentaarid

Eesti Energia palub klientidel teatada oma elektrinäit kuni 5. märtsini. Ettevõte soovitab klientidel kasutada ooteaegade vältimiseks mobiilseid, iseteenindavaid ja e-kanaleid.

Näitude teatamise ajaks avas Eesti Energia lisaks tavapärastele kanalitele ka tariifitelefoni numbri 1546, mille kaudu saab ettevõttele teatada elektriarvesti näitu, samuti saab sealt infot hinnapakettide ja uute hindade kohta.

Tariifitelefon lühinumbril 1546 töötab kuni 9. märtsini, tööpäevadel kella 7-21 ja nädalavahetuselt kella 8-19 (kehtib kõneoperaatori hinnakirja tariif).

Alates 2005. aastast kooskõlastab energiaturu inspektsioon elektrivõrgu ettevõtetele hinnad kolmeks aastaks koos iga-aastase hindade ülevaatamisega ja vajadusel muutmisega.

Hindade täpsustamine toimub vastavuses elektrituruseaduse nõudega, mille kohaselt alates 2005. aasta kevadest on klientidele eristatud elektrienergia ja võrguteenuse hind.

See muutus on eelduseks vaba elektrituru tekkimise võimaldamisele Eestis. Sarnane põhimõte kehtib enamikes avatud elektrituruga riikides.


Toimetas Mirjam Mäekivi, PM online

No comments: